Måndag

Helgen började med lyxfrukost på Grand Hotel!

Jag sitter på kontoret och klockan är 09.07. När jag gick till föris för att lämna Dante och sen vidare till kontoret så var det första gången jag lämnade vårt hem sen jag gick hem från kontoret i fredags. En hel helg av att inte lämna hemmet, bara skrota runt hemma, och plötsligt känns det inte längre som att jag ska föda barn vilken sekund som helst.

Det är sjukt hur kroppen påverkas av stress trots allt. Förra helgen och en bit in på förra veckan låg jag med förvärkar till och från på nätterna (mer om det i dagens poddavsnitt av ”Nu börjar livet”!). Jag var helt säker på att jag skulle föda barn inom 1-2 veckor (jag är i vecka 37 nu). I den stressen insåg jag att vi inte har en enda sak redo för lillasyster, än mindre är jag själv redo för att ta mig igenom en förlossning, och bestämde mig således för att avboka allt den här helgen och inte lämna lägenheten. Damon och våra föräldrar fick hitta på saker med Dante medan jag tvättade bebiskläder, sorterade, plockade fram och gjorde i ordning. Mellan fixet låg jag i soffan och åt mammas hembakta kärleksmums framför Sex/Life.

Och nu känns kroppen lugn igen, som att stormen har dragit över och den orkar baka bebis lite till. Jag kunde till och med nästan sova en hel natt i natt med bara ett uppvak, även om jag fick flytta mig till soffan eftersom sängen är för mjuk. Jag är sååå tacksam över att kroppen känns bättre och att jag får tid till att vila och förbereda dessa sista veckor innan hon kommer ut till oss.

Hur var din helg? Mars är generellt ingen superkul månad tycker jag, det är fortfarande vinter fast man luras till att tro att våren ska komma. Dessutom är den så grå att det bästa man kan göra av månaden är att maxa det sista myset innan man kliver ut ur sitt ide och möter våren i april.

På tal om min helg och Sex/Life, är det inte helt sjukt att man kan bli så uppslukad av en serie som är så brutalt dålig? Haha, jag tycker verkligen att den är helt kass på ett sätt men ändå kan jag inte sluta kolla och sitter som fastklistrad. Ikväll ska jag bränna av det sista avsnittet mmm längtar. Sen behöver jag en ny serie, gärna fler, som jag kan plöja dessa sista veckor i graviditeten och första veckorna med bebis. Tips?

Nu ska jag ta tag i mejlen innan dagens första möte kl 10. Puss!

  1. Du måste se Tell me lies på Disney+. Den bästa serien ever om man gillar kärlek och drama plus superheta skådespelare =)

  2. Haha håller helt med, den är sååå dålig men fascinerande på något sätt 🙂

    Jag älskar Never have I ever, på Netflix. blev helt besatt! Sen såg jag nyligen om hela sex and the city från början till slut (ink. Filmer) sååå mysigt!

  3. Huxflux födde jag mitt andra barn i v37 (😯😵‍💫) så jag förstår din ”stress”. Jag han inte direkt med det som jag hade sett framför mig 😂 mycket fick ordnas när vi kom hem från BB och det hade sin charm det med. Med barn 1 så var ju ALLT planerat och framlagt 😅

    Jag hade skrivit en lista med serier att se den första tiden som föräldraledig, här kommer den:
    Emily in Paris (senaste säsongen)
    The woman in the house across the street… (Netflix
    Real housewives of Miami (hallå vilket drama, orkar ej. Men kan ej sluta titta)
    Selena Gomez, my mind and I
    Kardashians (Disney+, älskar den senaste säsongen där alla känns så mjuka och sköra 🥹 Mänskliga? )
    Inventing Anna
    Selling Sunset (smaskigare version än Million Dollar Listing)
    Yellowstone (antalet memes som gjorts på att man är lika attraherad av pappan som sonen, hehe)
    Harry & Meghan

    Och ja, jag han med att se allt eftersom jag LOVAT mig att chilla mer med baby 2 än 1. Särkilt med tanke på att jag börjar jobba igen efter 5 månader (helt självvalt, hur skönt att ta ett beslut baserat på MIG och inte samhället?)

    Ha det så mysigt med bebis i famn framför en god serie 🥰

    1. Men wow sån fin och härlig kommentar! Du gjorde mig så pepp på att njuta av min mammaledighet med mysiga serier och gos. Jag ska också vara mammaledig 5 månader innan jag börjar jobba igen (självvalt!) så ska verkligen ta mig tid till mys, gos och bebis. Kram!

  4. Heja dig och så klokt tänkt att frigöra tid för att bara skrota runt och komma i kapp.

    Själv sträcksåg jag Fleischmann is in trouble (Disney) om en relation som tar slut och hur man återupptäcker sina kompisar när allt ställs på ända) och älskade den. Har du sett Younger (TV4)?!?! ÄLSKAR.

  5. The last of us, HUR bra!!!
    Vanderpump rules (oh the drama :P)
    Sons of anarchy (bästa någonsin)

  6. Winners and loosers på Viaplay. Jättemysig australiensisk serie om ett tjejgäng i vår ålder med fem säsonger och massa avsnitt på varje säsong som jag var som besatt av nu när mitt andra barn föddes i vintras. Det är lite roligt att min son hade samma BF som din son och när jag väntade min dotter i höstas fick jag en känsla av att du också var gravid och med en dotter vilket visade sig stämma då du gick ut med din graviditet någon dag efter min dotter föddes om jag inte minns fel 🙂 håller tummarna att sista tiden av graviditeten och förlossningen går bra! Och att du kommer njuta lika mycket som jag av att ha en liten bäbis igen 🙂

  7. Otrolig klänning! Vart är den ifrån?🥰

    Jag skulle tipsa om Händelser vid vatten ifall du inte har sett den ännu. Dock är den inte lika ”lättsam” för slötittande, men väldigt bra!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi