Att inte vara så organiserad som man tror

Jag tycker att det är roligt att fundera över min egen självbild och hur den inte alltid helt överensstämmer med den verkliga bilden av mig själv. Sen är det också intressant hur man förändras med åren eller ser sig själv på olika sätt beroende på vem eller vilka man har omkring sig och kan jämföra med.

Jag har till exempel alltid tyckt att jag är en väldigt organiserad person. Det handlar nog om att jag i många fall blev ”vuxen” tidigare än mina vänner, alltså flyttade hemifrån och tog hand om mig själv i allt ifrån räkningar till mat-budgetar. När mina jämnåriga vänner inte förstod hur pengarna kunde vara slut en vecka efter lön hade jag alltid koll på min ekonomi och pengar kvar i slutet av månaden på grund av min planering. Jag har alltid haft det städat hemma och om någon kommer förbi mig spontant blir de ofta förvånade över hur piffat det är och att kuddarna alltid är puffade. Dessutom har jag rent på mitt skrivbord på jobbet, organiserar mina garderober enligt färg och rensar var sjätte månad.

Så ganska organiserad måste jag väl ändå vara?

Men samtidigt så ser jag kollegor som sorterar sina arbetsdagar i färg i vårt oragniseringsverktyg vi har i organisationen. De använder excel för allt, kommer alltid ihåg att lägga in rätt dokument i rätt mapp på driven och när jag frågar om bilder från en plåtning i höstas hittar dom dem på under minuten.

Jag glömmer bort presentkort som hinner gå ut medan de ruttnar i en låda någonstans, har kvar beautyprodukter tre år efter att jag köpt dem och trycker in saker i överskåpet i garderoben i hallen.

Ofta hittar jag inte bland mina egna projekt, tappar bort kvitton som ska redovisas och får en påminnelse på en faktura jag inte kan betala för jag minns inte var den där jäkla dosan man betalar med ligger?

Det är intressant hur man vill sätta sig själv i ett fack, men kanske går det inte trots allt? För visst måste man väl kunna vara både organiserad och stökig på samma gång – men inom olika områden?

Vad är en organiserad person för er och hur ser ni på er själva – team städ eller team stök?

Jag har nog kommit fram till att jag är en mer organiserad än oorganiserad person, men att mitt oorganiserade kommer fram på jobbet och saker som inte går att organisera rent fysiskt!

  1. Kan man ha ”stökigt” hemma men samtidigt vara organiserad? T.ex. var tionde dag städar jag, men där i mellan är det stökigt. Vad är rent? Att använda kläder slängs på samma stol varje dag eller att dom är vikta in i skåpet eller att de tvättas och stryks direkt?
    Har man en plan som man håller sig till så räknas man väl som organiserad. Typ rensa två gånger om året. Att ha sina kvitton i en låda eller har dom inskannade och taggade är väl olika typer av organisering..

  2. Haha åh jag känner igen mig sååå väl i det här. Är världens organista när det kommer till vissa saker, och världens slarvmaja när det kommer till andra. Identifierar mig ändå hyfsat väl med båda, lite beroende på situation:) Men folk skulle nog ändå beskriva mig som väldigt organiserad överlag. Kul spaning! Kram!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi