Internationella Kvinnodagen

Hej!

Idag är det Internationella Kvinnodagen!

En utmärkt dag för att:

  1. Prata om jämställdhet med människor i din omgivning.
  2. Reflektera över hur jämställd ens relation är om man lever i en sådan!
  3. Donera pengar till en organisation som skyddar kvinnor som lever utan basala rättigheter runt om i världen. Kvinna till Kvinna är ett exempel på en sådan organisation!
  4. Sprid kärlek till de kvinnor du älskar och tacka de kvinnor som historiskt har kämpat för de rättigheter som du har idag.
  5. Lyssna på Baby Talk-podden som idag handlar om just jämställdhet. Den hittar du om du laddar ner Baby Journey här alternativt söker på Baby Talk / Baby Journey i Spotify eller Podcaster-appen!

  1. Hej <3
    Kan inte du berätta mer om din vänskapsrelation som vacklade under hösten? Vad hände och hur hanterade du/ni det? Jag har själv problem med en kompis som jag varit nära i många år, jag hade gärna "gjort slut" med vår vänskap i det här skedet, men då hon är i mitt kompisgäng blir det svårt. Kompisrelationer som skaver är fan värre än killrelationer!

    1. Fast Camillas jobb går till stor del ut på att håna, förminska och vuxenmobba de kvinnliga influencers hon ger sig på. Bevakningen finns också med, men den utgör inte hela plattformen, och jag tror att både du och jag vet om att många läser den just för de delarna som inte är granskande, utan som är smutskastning. Om man räknar in kommentarsfälten skulle jag säga att tidigare så har 80-90% av den plattformen är en sämre version av HäntExtra, medan 10-20% är vettig granskande journalistik (som behövs för en ny, snabbväxande bransch som har stor maktpåverkan på unga kvinnor).

      Min högst starka åsikt är att om du som läser den har en hög grad av medsysterlighet i dig så bör du känna avsmak kring de flesta av inläggen och dess tillhörande kommentarer. Och om du inte gör det så är det nog för att du (alltså inte du som i du som kommenterar, utan du som i läsaren inne hos BB) inte kan sätta dig in i andra kvinnors känslor och situationer. Ingen kvinna mår bra av att bli så nedtryckt som hon har tryckt ner många i min bransch, mig själv inkluderad i perioder, och det har INTE handlat om min yrkesroll utan om mitt privatliv (som givetvis är en del av yrkesrollen om man vill se det på det sättet).

      Camilla är inte en proffsig person, hon är en mobbare, och jag kommer aldrig att ändra mig i den åsikten så länge som hon inte förändrar sig som människa och plattformsinnehavare. Om det är någon plattform som bör bli granskad så är det hennes då den inte lever upp till den bild hon själv vill måla upp den som.

      Att trycka ner och förminska medsystrar är inte granskande journalistik, det är något helt annat. Om hon däremot hade byggt hela plattformen på de 10-20% som är granskande hade jag nog både uppskattat och respekterat den, och Camilla. Men då hade hon nog inte haft några läsare kvar, för den typen av läsare är inte intresserade av granskande journalistik utan om skvaller.

      Jag vill dock tillägga att sedan årsskiftet har jag sett en viss ändring i innehåll och tonalitet de gånger jag har varit inne och tittat. Om det är bestående eller en period vet jag inte, men jag hoppas på det förstnämnda. Senaste tiden tycker jag alltså att den har varit lite mer granskande och lite mindre hånande.

      1. Tack för svar! Jag har inte alls uppfattat då mycket hån från Camilla, men har dock inte följt särskilt länge. Kanske har det successivtblivit bättre och du minns saker jag inte sett. Kommentarsfältet är ju dock hemskt, det kan jag hålla med om.

        Som du skriver har du tagit ett stort ansvar i ditt arbete! Det märks att du och flera andra reflekterar mycket över er roll, ert ansvar och också regelverk som ginnd. Det är stor skillnad på hur seriöst olika influencers tar det ansvaret (upplevs det iaf som för oss som läser).

    2. Och ang. artikeln så kan jag inte läsa den då jag inte har pluskonto på Expressen. Min första tanke är dock rubriken: ”Influencers vill ha makt och miljoner utan ansvar”. Alltså precis det som män har haft genom alla generationer. Jag vet ingen mansdominerad bransch som blir så offentligt granskad som den kvinnliga influencerbranschen, vet du? Varför får inte kvinnor tjäna pengar, och varför utgår vi från att merpartern av kvinnor i influencerbranschen inte tar ansvar? Jag har vad jag vet tagit enormt ansvar i mitt influenceri. Sedan har jag såklart gjort misstag också, som på alla mina jobb 🙂

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi