Bubbel, åksjuka och spontan-bad

Alla kan andas ut – jag har hittat orsaken till mina utslag. Jag har medaljongsjukan! Nej men jag är så jävla glad över att det inte är skabb som läkarna först nämnde (orkar inte ens haha) eller en allergisk reaktion. Vill absolut inte vara allergisk mot fler saker. Medaljongsjukan är kanske inte det sexigaste som har hänt mig, men det smittar inte och är inte farligt. Kanske lite trist att få det såhär på våren för jag ser helt jävla galen ut men förhoppningsvis försvinner det lagom till sommaren!

Nog om mina problem – nu ska ni få följa med på helgen i bilder!

I fredags köpte jag med mig frukost till gänget på kontoret från bageriet. Mysigt.

Jag och Dante var i parken och lekte!

Innan det drack vi bubbel och fotade tre samarbeten på kontoret. Snart på en blogg nära dig!

I lördags gick vi till parken med August och Bosse. Det är så härligt när det är torrt ute, man är verkligen inte girig som förälder. Bara det inte är blött så allt blir lerigt är jag nöjd. Minusgrader i april? Bara att plocka fram vinterjackan igen.

På eftermiddagen plockade vi ihop oss och satte oss i bilen för att åka ut till Linn & Mattias på landet!

Lilleman är tyvärr åksjuk precis som sin mor så vi fick pausa halvvägs. Tycker så så så synd om honom för det har verkligen drabbat mig i mitt liv. Så många utflykter, planerade resor och äventyr som inte har gått att göra på grund av min åksjuka. Jag klarade inte av att åka runt i Sverige för att spela matcher när jag idrottade som ung eller åka till Liseberg med min familj som barn utan kunde ha ångest i flera dagar innan. Det värsta var när vi skulle göra saker med skolan för då var det som mest pinsamt och ingen ville hålla en i handen för de visste att man skulle spy. Nej fy fan, stackars lilla Michaela och stackars Dante som har fått samma som mig. Hoppas av hela mitt hjärta att det växer bort. Jag är 31 år och behöver fortfarande regelbundet kasta mig ut ur en taxi på väg till ett möte för att inte spy. I höstas hoppade jag av mitt på motorvägen och fick gå i en halvtimme för att komma fram till Gullmarsplan men hellre det än att spy i en taxi.

Framme på landet! Harry, Petra och Markus var också med ♥

Åh vad jag älskar de här killarna.

När killarna lagt sig för kvällen dukades det upp löjromspizzor i solnedgången. Det var en riktigt, riktigt mysig stund. Den där kvällsmyset kommit, barnen sover, man sippar på sitt bubbel och snackar skit.

Söndag och frukost! Att äta Linns frukostbuffé på landet är nästan heligt och bland de härligare stunderna jag vet i mitt liv.

Vi lekte på deras tomt resten av förmiddagen. Dante tog även ett litet dopp i havet… han sprang rätt ut efter puck med vatten upp till knäna innan han satte sig och skrattade och skrek BADA BADA BADA.

När vi kom till stan åt vi en sen lunch hos svärisarna innan jag och Dante gick på stan, fönstershoppade och handlade nya t-shirts till honom ♥

  1. Har också haft medaljongsjukan – det var fruktansvärt! Men går ju över och fick inga ärr eller så.

  2. Åå led/lider också av mer eller mindre kraftig åksjuka! Ibland kan jag titta ner i mobilen i flera minuter för att nästa resa inte ens kunna ta fram nåt ur handskfacket! Skumt det där… men åksjukepillrena räddade mina resor som ungdom iaf. Men Dante lär ju vara för liten för dem😢

  3. Min systers sambo hade oxå Medaljongsjukan för något år sen, hela hans rygg var full med märken, de kliade dock inte.

    Älskar de här helg i bilder-inläggen, skömt att få fly från ångest och stress, in i ditt supermysiga liv, tack! ✔️

  4. Hej Mikaela, jag har följt och läst din blogg i många många år och läser typ inga andra bloggar 😀
    Jag vill bara säga att jag lider med dig och känner så väl igen mig i dig både som högkänslig men också i det här med åksjukan! Stackars lilla Dantis, hoppas vår lille son slipper min åksjuka!

  5. Hej och tack för en så himla bra & inspirerande blogg!

    Jag hade medaljongsjukan för många år sedan och det som hjälpte mig då var mjällschampot Fungoral. Det låter konstigt men jag blötte ner kroppen och löddrade upp fungoralen över de ställen på kroppen som hade ”medaljonger”, lät verka ca en kvart och duschade sedan. Jag tror att jag gjorde de ett par-tre gånger i veckan. Då gick det bort efter några veckor. Kan kanske vara värt att testa? 🙂

  6. Hej! Vill bara ge ett tips gällande att Dante är åksjuk. Min kusin var också väldigt åksjuk när han var liten. Räddningen var att köpa en dvd-spelare till bilen som han alltid kollade på som satt monterad framför honom, vid dessa tillfällen blev han inte åksjuk och spydde. Stor kram<3

  7. Jagr så nyfiken på hyr ni har löst det med bilbarnstol med Dente eftersom ni inte har egen bil. (Eller det kanske ni har?) Tänker att med babyskydd är det ju smidigt att bara bälta fast i vilken bil som helst. Stol 2 är ju däremot krångligare om man inte använder sig av isofix.
    Om du har lust får du gärna berätta lite om hur ni har gjort! Har ni tex stolen i lägenheten mellan bilturerna osv?

  8. Åh, jag känner igen mig så gällande åksjukan. Och den återkommande kommentaren, ”har du testat sånna där receptfria åksjukepiller?” Jo men jag spydde ju ändå…
    räddningen kom när jag fick åksjukeplåster utskrivna. Jag som knappt kunnat blinka när jag åkte bil än mindre sitta i baksätet kunde nu sitta och läsa i bilen. Har räddat mig genom otaliga bussresor. Så tips tips!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi