WEEKLY PLANS

Vad händer med en människa som plötsligt får tillbaka sömnen i sitt liv? Hur förändras livet, ens hud, humör, energi? Att komma ner i djupsömn för första gången på lång tid – hur förändrar det vad man är kapabel till?

Är jag på väg att vakna ur min dvala?

Jag såg en bild på mig själv från när Dante var tre månader gammal och tappade hakan över hur fräsch jag var då. Jag minns hur folk ständigt gav mig komplimanger för att jag såg så fräsch ut trots att jag hade ett spädbarn. Jag kände mig inte speciellt snygg då, inte alls faktiskt, men såhär i efterhand förstår jag vad dom menade.

Det är senaste tiden som fräschheten verkligen har lämnat mig. Tre månader utan sömn är ingenting – 19 månader är något annat. Jag kan beundra mina mörka påsar under ögonen, hur är det ens möjlig att få till sådana? Jag drar handen över ansiktet och det känns som asfalt, ojämnt och smutsigt. Hur ofta har jag orkat tvätta av mitt smink senaste året? Att långsamt förfalla i energi och utseende är inte glatt men troligtvis oundvikligt.

Fram tills nu då sömnen äntligen har gjort entre i mitt liv igen!

Sen ett par veckor tillbaka sover hela familjen så gott som hela nätter. Det kan vända, det ska gudarna veta. Men jag tror att vi har hittat en metod som fungerar för oss. Vi gav dessa nya rutiner för mat och sömn en ärlig all in-chans och det gav resultat. Jag har sovit mer djupsömn på två veckor än vad jag har gjort på 19 månader.

Det här har gjort mig otroligt trött. När man för första gången tar ett djupt andetag och låter axlarna sjunka ner så inser man hur slut kroppen känns. Jag har känt mig dränerad men också mysigt trött vilket jag inte brukar känna (bara paniktrött).

Nu börjar även den tröttheten lämna mig. Känslan av att vara lite utvilad smyger sig på. Jag ser på mig själv och anar en ny glöd. Börjar jag vakna till liv?

Kom och ta mig.

Veckans utmaning: Att inte ta ut min sömnseger i förskott, haha…
Veckans förväntning: Jag har två sjukt roliga inspelningar för IGTV inbokade samt en annan superkul plåtning med Lisa där vi ska plåta pressbilder för mitt nya projekt. KUL KUL KUL!
Veckans ångestpuck: Rensningen hemma började som ett kul projekt men nu… haha. Hur mycket saker kan man ha fastän man rensar hela tiden? Life with kids. Ska rycka upp mig och avsluta allt innan veckans slut!
Det här ser jag fram emot i veckan: Jag har världens roligaste fredag planerad med pressplåtning, inspelning av IGTV för Baby Journey där vi ska ha tvillingtema med mina briljanta tvillingmamma-kompisar och sen ska jag äta middag med några tjejkompisar för att fira!
Veckans blogginlägg: Inlägget om min KBT-terapi kommer upp den här veckan istället!
Måndagens tacksamhetstanke: Att få återhämtning känns som pånyttfödelse, vilken häftig känsla.

  1. Ååh vad härligt att få sova!! Snälla snälla kan du dela med dig av vad ni använt för sömnmetod? Vi håller på att gå under här hemma och jag har inte hittat nåt som funkar…

  2. Du anar inte hur glad jag blir för er skull! Har en liten på 15 månader hemma & nätterna är som de än haha.. LÄNGTAR ihjäl mig tills jag kan känna igen mig i orden du skrev om att känna sig utvilad! Jag bönar & ber att det fortsätter så för er – och att alla vi andra som kämpar snart är ute ur tunneln med 😭😭

  3. Ååå vad glad jag blev att läsa om tvillingtema! Har för ett par dagar sen fått reda på att jag väntar tvillingar (har också en son som är lika gammal som Dante) och har fullständig panik inför detta! Hur överlever man första året (som vi knappt överlevde med ETT barn??) Längtar efter att titta! <3

  4. En fundering kring att du får så många uppmaningar att dela med dig av sömnschemat. Kan inte låta bli att tänka att det har ju du och din fästman förmodligen betalat dyra pengar för och hade det varit jag hade jag känt mig för ”snål” för att då dela med mig av det om du förstår vad jag menar. För några år sen var jag väldigt överviktig och när jag var tvungen att ta tag i det anlitade jag en PT som sydde ihop ett kost&träningsschema till mig, för dyra pengar. När jag delade med mig av resultaten var det många bekanta på sociala medier som ville ta del av det som jag betalat dyrt för, men jag sade faktiskt nej till det. Kanske uppfattades som snålt, men det kändes bara skavigt och irriterande när jag själv betalat för det. Hursomhelst, grattis till bättre nattsömn och kram till dig!

  5. Snälla snälla snälla berätta om hur ni gjorde. Vet att det inte finns en mirakelmetod som fungerar för alla såklart. Men när man är desperat är man beredd att pröva allt. Mvh en som är långt nere i mörkret av sömnbrist sen 17 månader tillbaka

  6. Så glad för er skull! Håller tummarna att det håller i sig! Själv har jag kronisk insomni och har inte sovit en hel natt på snart 13 år. Tänk dig den hjärndimman.. Påsarna och huden ska vi inte prata om!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi