Torsdagssvammel

Hej favoriter,

Hur mår ni?

Jag har känt mig hängig till och från sen i fredags, tänkte berätta mer om det i ett inlägg som jag håller på med där jag lagt in lite tips och tankar kring fysisk och mental hälsa. Men i alla fall, jag har inte känt mig på topp och det har varit mycket tankar både privat och på jobbet. Stora beslut som tas och mycket som ska planeras. Jag har haft en känsla av otillräcklighet och jag gillar inte alls att känna så, så därför har jag försökt blicka inåt senaste dagarna för att se vad jag kan göra för att jag ska må så bra som möjligt.

Mycket beror såklart på sömnbristen och det är flera faktorer som har spelat in på senaste veckornas sömntortyr: två stora tänder har kommit upp som måste gjort superont på Dantis och en tredje håller på och tränger igenom nu. Det tar alltid tid för hans tänder att komma fram och det innebär ont på nätterna i flera veckor till och från, stackars lillkillen. Sen har det varit mycket intryck från förskolan, och så lite förskolebakterier på det. Slutligen så är Dante i sitt nionde språng vilket betyder hans näst sista språng (!). Han har alltid reagerat mycket under sprången så det förvånar mig inte att det är såhär, men herregud vad jag ser fram emot en period med bättre sömn ♥

Jaja, nu ska jag hugga tag i mejlen och göra i ordning en sen lunch med mycket näring. Jag har insett att om jag ska överleva den här första hösten på förskola utan att gå under helt i förskolebakterier måste jag utesluta socker på vardagar och satsa på så mycket näringsrik mat som möjligt. När man är trött är det sååå lätt att börja slarva med maten så nu ska jag verkligen tänka på att boosta kroppen med det den behöver så jag orkar den här hösten. Det är mycket jobb på schemat men vi har också väldigt mycket roliga sociala grejer med våra vänner inbokade som jag har sett fram emot. Kika in imorgon bitti så ser jag till att skriva klart och publicera inlägget om mental och fysisk välmående. Puss!

En kylig morgon för ett år sen – Dante har alltid varit proffs på gos

  1. Finaste Michaela… kan du snälla kolla på dokumetären om Estonia på Dplay och sen be dina följare att kolla på den också. Sanningen måste fram och staten har ljugit alldeles för länge… Det skulle betyda så mycket för oss alla som hade en familje medlem som omkom i olyckan. Jag ber dig. Kärlek <3

    1. Jag känner verkligen med dig. Det är så så så hårt att inte få sova.
      Nu när Dante är på förskolan kanske du kan lägga in en power nap mitt på dagen? Så för jag i alla fall lite kraft för att vara mer närvarande efter hämtning och på kvällen.
      Mina killar är 3 och 6 och har tack och lov tänderna bakom sig. MEN den lille har nu istället växtvärk ? som håller oss vakna om nätterna.
      Det jag vill komma till är att det verkligen kan hjälpa att ge smärtstillande någon natt så alla kan få sova och ladda sina batterier. Jag känner ofta att det är tabubelagt att ge sina barn medicin men herregud att både sova dåligt och ha ont (som de ju har) är ju tortyr även för dem.
      Skickar en stor kram. Du har alltid varit min favorit-bloggare.
      ❤️

  2. Vet inte bakgrunden men tycker i all välmening att du är för hård mot dig själv! Äta hälsosamt kan man göra när livet är lugnt och man får sova. Om socker får en att orka eller skänker lite glädje i stunden så why not. Förskolebakterier går inte att värja sig mot ändå, Mvh magsjuk fyra gånger under äldsta barnets första år på föris =P

  3. Rekommenderar starkt att se över ens tillskott nu när hösten och vintern närmar sig. Jag tar alltid en riktigt bra multivitamin (Thorne Basic prenatal), magnesium (i rätt form, för avslappning och stressreducering, gillar en som heter Trippel magnesium, finns på bodystore), fermented mushrooms (immune modulating, stärker alltså ditt immunförsvar så det bättre kan handskas med eventuella virus och bakterier), D3+k2 som droppar (alla vet vi att D-vitamin behövs under vinterhalvåret, k2 är som en trafikpolis som leder mineralerna rätt i kroppen, svårt att få i sig k2 via kosten om man inte äter mycket inälvsmat), zinc+quercetin (zink stoppar virus från att få fästa och föröka sig, quercetin hjälper zink att tränga in i våra celler och gör det mer effektivt), MSM (förstärker effekten av alla tillskott man tar), en riktigt bra probiotika (ett starkt immunförsvar börjar i magen). Gör ävenn en grön drink på vetegräs, korngräs, chlorella och spirulinapulver + vatten, citronsaft och äppelcidervinäger. Samt en annan shake med ashwagandha, rysk rot och schisandra pulver (hjälper mig med min ångest samt är stressreducerande). Har inte varit sjuk på flera år, skolade in mitt barn förra året utan en endaste förkylning eller magsjuka. Är precis som du rädd för att bli sjuk, för tanken på att behöva ta hand om en tvååring och vara sjuk samtidigt (är ensamstående på heltid) är inte en kul tanke.

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi