Husdrömmar på Sicilien och piadina

Här kommer min helg i sex stycken små bilder, för roligare än så var inte den här helgen. Den kan nog gå till historien som 2020’s tråkigaste helg faktiskt… jag var frisk men i karantän vilket betyder för rastlös för att vila i soffan men för post-sjukdom för att kunna gå ut och promenera.

Så, jag städade hela lägenheten. Skrubbade kaklet i badrummet med en tandborste och sådana saker som man tänker att man ska göra, men vips så har det gått fem år utan att man har gjort det. Nu är det gjort – den känslan? 10 poäng.

D lagade en köttfärssås som vi har ätit hela helgen, mycket gott.

I lördags yogade jag för första gången på en vecka. Min kropp gör så ont efter allt stillasittande och liggande, det är inte bra för kroppen att inte röra på sig. Jag öppnade upp höfterna ordentligt och stretchade ut ryggen. Ni vet att höfterna är kroppens papperskorg va? Allt du bär på ramlar ner där. Man mår alltid bättre av höftöppnare <3

Så har jag tittat på fyra avsnitt av Husdrömmar SicilienSVT. Gud vilken underbar serie, rekommenderas varmt till er som vill drömma er bort lite. Jag lär mig så mycket av att titta på den serien. En sak jag blev påmind över är att drömmar kräver inga gigantiska summor pengar.

Ibland kan jag fastna i mina drömmar rent ekonomiskt, alltså att jag måste ”ha mer” för att kunna uppnå drömmen. Men det är inte sant, jag behöver inte ”bara lite till” för att uppnå det jag vill. Man behöver inte köpa ett lantställe för x antal miljoner, man kan köpa ett torp för mycket mindre än så också. Bara man älskar sitt hus, har hälsan i behåll och har sina älskade där så spelar inte storleken på det någon roll. Marie och Bill i programmet pratar ju mycket om olika typer av uppoffringar, vad saker är värda i relation till varandra liksom. Och för varje år som går kommer jag till en slutsats av att tid tillsammans är mer värt än x antal mer kvadratmeter på mitt semesterboende eller större rum på hotellet eller lyxigare flygresa dit. Jag gillar att ha det bra och leva härligt, men det får liksom inte kosta hur mycket som helst av det jag inte kan få tillbaka sen: tid med min familj, min hälsa och mitt välmående.

I söndags lekte vi loss hemma hela dagen.

Och på kvällen fick jag ett pressmeddelande om att Zeta lanserar Piadina i Sverige! Piadina kommer ju från området i Italien där min släkt kommer ifrån, så jag är uppvuxen på det. Det är som ett tortillabröd fast italian style. Först äter man en med ost och chark, sen en med nutella till efterrätt. Eller två… En del av mig känner att jag nog hade börjat gråta om jag åt en piadina nu, haha. Saknar min släkt och är ledsen över att vi inte kommer kunna åka dit med Dante den här sommaren ♥

  1. Hej!
    Du gjorde reklam för tripp trapp stolen förra året. Hur mycket använde ni nyföddinsatsen? Och använder ni den nu när Dante är större?
    Kram

  2. Älskar också Husdrömmar på Sicilien! Just det där du skriver om drömmar och tid, håller med 100%. Värdesätter tid tillsammans över allt annat, och ägnat mig åt många och långa grubblerier senaste åren. Om vad som är viktigt, att ha perspektiv och inte tappa fokus på det som är viktigt. Jag och min man har 2 ganska små barn och har under flera år nu känt att livet springer på medan vi egentligen bara vill trycka på paus och liksom göra nåt annat? Vi har länge drömt om att äga ett litet hotell utomlands bland djungel och turkost hav, och i vintras slog vi till! Precis innan Coronabomben briserade, så tajmingen kunde ju varit bättre🤣 Men planen är fortfarande att flytta ned i vinter, lägga ekorrhjulet på hyllan och testa ett annat slags liv hela familjen. Med mer tid för varandra. Det är inget fancy schmancy ställe, men det är VÅRT ställe:D Vårt egna lilla hotell liksom.
    Förlåt för en mindre bok till kommentar, haha! Och TACK för världens bästa blogg. Alltid så varm och gemytlig känsla här inne. Du är så bra!<3
    Kram/E

    1. Men GUD vad fantastiskt! Blir så inspirerad av att höra detta! Kommer du lägga upp er resa någonstans så man kan följa? Typ Instagram eller en blogg? Heja er som vågar! Modigt 😍❤️

  3. Gulle dig för peppen!<3 Försöker fortfarande avgöra för mig själv om vi är modiga eller fullständigt galna, haha! Samtidigt är ju livet här och nu, och alldeles för kort för att inte åtminstone försöka forma det så man vill och utifrån vad man drömmer om<3 Har startat en blogg nyligen (emrubens.vimedbarn.se) men inte riktigt fått in rutinen ännu, jobbar dock på det för tanken är att jag ska dokumentera äventyret där. Är flitigare på Instagram (emelie.rubensson), där finns bilder från långresan vi gjorde i vintras då vi provbodde några månader i vårt nya hemland innan vi gjorde affär. Så himla kul om du skulle vilja ta en titt:D<3 Världens bästa helg till dig och din familj!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi