Frågor med Forni

Hej Michaela, tror du att det blir en lockdown i Sverige som i stora delar av övriga världen?
Jag tror att jag ärligt talat skulle bli galen av att vara inlåst hemma. “Vi sitter alla i samma båt” – nja visst men det är ju liiite skillnad på våra båtar. Jag själv bor t.ex i en studentlägenhet om 21 kvm och andra sitter hemma i sina hus med trädgård och pool – det är skillnad! (så snälla säg inget annat).
Jag försöker vara utomhus så mycket som möjligt men det svenska vädret är ju inte så himla härlig alltid…. och vem vet när vi kan resa igen?
Får du också panik av att vara inne i lägenheten? Önskar du att du och D hade köpt ett sommarhus här i Sverige nu i dessa tider?

Hej fina du!

Jag tror vi slipper lockdown i Sverige!

Såklart är det skillnad på lockdown om man bor i hus eller har möjlighet till ett lantställe kontra om man bor i lägenhet. Jag får inte panik av att vara i lägenheten men självklart önskar jag att jag hade haft en trädgård att gå ut i nu när vi är sjuka och inte kan vara utomhus alls…

Förstår att det är tufft att hänga på 21 kvm <3

Nej, jag önskar inte att vi hade köpt ett sommarhus som vi hade kunnat ha nu i Corona-tider. Vi planerar att lägga våra besparingar på annat (som det känns just nu i alla fall, vi kanske ändrar oss framöver 🙂

Puss!

Jag är nyfiken på hur dina föräldrar känner kring din karriär och framgång – dom måste vara så stolta?! Har dom något specifikt wow-ögonblick? <3

Gullig du är <3

Jag tror att dom är väldigt stolta. Kan fråga om wow-ögonblick, för det vet jag faktiskt inte. Generellt tror jag att de är mest stolta över att alltid ha stöttat mig längst den här vägen trots att den är så otraditionell. De har satt sig in i min bransch, lärt sig, varit öppna och stöttande. Så jag är faktiskt väldigt stolt över dom också.

Puss!

Kan inte du göra en lista med dina favorit viner?? Ser alltid ut som att ni dricker gott vin hemma ? Och gärna visa bild på HUR ni förvarar? Har ni något fint vinställ?

Åh herregud jag har inte koll på mina favoritviner, det är D’s jobb haha… men ja, vi dricker väldigt gott här hemma på grund av D’s stora intresse för vin.

Vår vinkyl har faktiskt precis gått sönder! Så vi håller på att leta efter en ny. Så fort den är här ska jag visa upp den och fota av några favoriter (får be D om hjälp 🙂

Vet att det är svårt med vin så ska verkligen försöka ta tag i detta! Puss!

Vilket bra inlägg! Tog med mig så mycket tips och idéer ?

Har en fråga gällande amningsnapp som du kanske kan ta med ”frågor med forni”. Kan du berätta mer om den perioden? Jag fick min lilla tjej nu för lite över en vecka sen och hon har lite svårt med suget tyvärr. Det börjar släppa på ena bröstet men det andra vägrar hon ta utan amningsnapp och jag känner mig så dålig. För det första att mina bröst inte är tillräckligt bra för henne och sen att det är omständigare med amningsnapp än utan, även känslan av att det är lite tabu(men kanske endast är min känsla).
Vad är din upplevelse och hur länge använde ni det? Hur gjorde ni för att avvänja Dante i från den?

Fy fan vilken ångest jag hade kring amningsnappen, kände mig som en så dålig mamma som inte kunde amma mitt barn utan den och så alla blickar varje gång man tog fram den. Amningsnappen är verkligen en av orsakerna till att jag tyckte det var så jobbigt att amma – speciellt offentligt.

Jag använde amningsnapp till och från under hela amningsperioden (slutade när han var fyra månader). Han hade väldigt svårt att få till det utan den, det var inget fel på hans tungband eller så utan han fick bara inte rätt grepp utan den och sen vande han sig helt enkelt. Jag kämpade för att få det att fungera smidigt utan men sen kom jag till en punkt där jag kände att jag hellre använder napparna och att amningen fungerar för honom och att han mår bra, än att vi krigar för något som inte fungerar som det ska. I slutändan är jag så stolt över att jag ammade över huvud taget och utan amningsnapp hade jag nog inte kunnat göra det. Heja utvecklingen och alla fantastiska produkter som finns på marknaden idag!

Med det sagt så har jag inga tips, men en sak vill jag i alla fall säga: du är världens bästa mamma som kämpar med amningen för din lilla tjej. Det viktigaste är att hon får i sig mat och är nöjd, och att du mår bra, så försök att inte bry dig om den där jäkla nappen. Jag önskar att någon hade sagt till mig att det är okej att använda dem, för gud vad tabu det kändes och vad dåligt jag mådde.

Heja dig, sån supermamma. Puss <3

Hej Michaela! Är jackan från Stylein stor/normal/liten? Är jätte sugen på att köpa den jackan. Den passar dig jätte fint ?

Den är normal i storlek och jag har storlek S! Tack fina. Puss!

Alltså jag har en fråga – har sett många i din bekantskapskrets som inte heller använder åkpåse – jag tyckte det var världens bästa grej till bebis, man behöver inte böka med massa ytterkläder osv typ. Hade jag helt fel? Bör jag tänka om till barn nr 2? Alltså haha sorry kanske knäppig fråga men jag har funderat så mkt på det ?

Haha! Det beror nog på vad du har för bebis. Jag har massa vänner som kör åkpåse men eftersom Dante är rätt livlig och vill komma upp ur vagnen i tid och otid, så är det enklast för oss att köra på overall. Då kan jag ha honom i bärsele eller ta upp honom var som helst i vintern utan att oroa mig för att han är för tunt klädd. Så overall har passat bättre för just Dante helt enkelt!

 

  1. Hej från en mamma som använde amningsnapp i 5 jävla månader! Sen slutade jag amma.. Och jag kände PRECIS likadant att jag skämdes varje gång jag tog fram den offentligt, även om det var framför vänner, i föräldragruppen eller på BVC, vilket borde vara (och säkert är) tillåtande miljöer. Blir så ledsen av det såhär i efterhand, hur sårbar man är som nybliven förälder, o hur man egentligen borde vara stolt över varje dag man krigar sig igenom under den där första tiden. För precis ALLT var en kamp då, iallafall för mig. Så heja dig som kämpar <3

  2. Fan va man blir knäckt ibland av hur kvinnor tänker om sig själva i perioder angående moderskapet. Varför slår vi så på oss själva? Jag har då själv aldrig tittat snett på någon som gett sitt barn mat – oberoende av hur de gett det! Ändå är den där sabla amningen så sjukt känsligt. Min amning funkade inte alls och det kändes så skönt när jag tog ett mycket nyktert beslut om att sluta försöka och ge henne ersättning istället! Min bebis gick från att vara ledsen och hungrig till att vara nööööööjd, glad och sömnig av känslan av full mage! Ändå kände jag mig som en bov när jag gav henne flaska på offentliga platser. Man är så jäkla stygg mot sig själv alltså. Mammor är fan det starkaste som finns, vi borde aldrig glömma bort det ❤️

  3. Här är en till mamma som har använt amningsnapp till båda mina barn ☺️ Vi älskade den och hade inte kunnat amma utan den, med den kunde jag amma båda mina barn i ett år! Jag fick höra att barnen inte skulle gå upp i vikt av att använda den, så jag tog en synål och gjorde extra hål i den så att mjölken skulle flöda hehe. Båda barnen har varit tjocka, glada, mätta och följt sin viktkurva fint ☺️ Heja amningsnappen!

  4. Hej
    Ang. amningsnapp så känner jag med er i era bekymmer. När jag fick min förstfödda så kunde hon inte heller få till det med rätt suggrepp och enda möjligheten var amningsnapp. Jag kände mig däremot inte så misslyckad, jag bara konstaterade att det inte funkade utan ”nappen”. Det som störde mig att det tog en stund innan nappen fick så mycket mjölk att min dotter fick något och det blev hon väldigt arg och irriterad över.
    Sen fick jag två barn till och där fungerade amningen som den skulle. Så att det kan bli så även för alla er andra.
    Håll ut och njut av amningstunderna trots ”nappen” ?

  5. Fint svar till supermamman <3

    Hade också tyckt det var kul att läsa vad dina föräldrar har för wow-moment och tankar om din bransch!

  6. Hej!
    Vill bara flika in här gällande kort tung och läppband. Väldigt få läkare eller önh – specialister kan något om just detta Sverige. Det är otroligt vanligt att detta missas även om barnet blir kollat. Det finns vissa barn som har tungband bakom slemhinnan under tungan, dvs den syns inte och därför missas den.
    Har man problem med amning, gaser, bebis inte tar napp, reflux och anar kort tung o läpp band vill jag verkligen rekommendera att be BVC skriva remiss och skicka den till Mörby ÖNH, där jobbar en tjej som heter Amelie och är bäst i Sverige på att både se och klippa läpp och tungband. Det är jätteviktigt att bebis får ett så kallat diamantklipp under tungan, annars kan problemen kvarstår. Dock är det många läkare som inte vill eller kan klippa detta, därav att problem kan kvarstå.

    Kram!

  7. TACK för att du tar upp detta med amningsnappen! Mvh i prick samma situation och känner mig så kass! Känns så mycket bättre efter ha läst dina ord <3

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi