Frågor med Forni

Hej!
Det är väldigt kul att följa er 3 bloggare här på Forni 🙂 tänkte dock höra om du funderat på att ta in någon mer som skriver mer om ex mode och mindre om barn? Förstår ju att ni vill skriva om er vardag tillsammans med barnen, inga konstigheter. Men ibland hade det varit kul med en ren modeblogg här hos dig.
Tack för en bra blogg 🙏🏼

Åh tack snälla, vad glad jag blir!

Vi hade inte plan på att ha bloggar här över huvud taget så svaret är nej, inte i dagsläget. Dyker det upp någon härlig modeblogg tar vi nog in den dock! Annars publicerar ju vår moderedaktör Tess modeartiklar regelbundet och det kommer upp mode på FORNI varje vecka i olika former! Linda som jobbar med oss har superfin stil också, här kan ni läsa vår modeartiklar! 

Får inte ni hembesök av BVC på 8-månaderskontrollen? Kanske är olika över hela Sverige i och för sig. Jag bor i Närke och här kommer dom hem till en för att kolla säkerhet och sådär (tror jag)😊 kram!

Nej, vi hade ett hembesök när han var nyfödd bara! Alla andra är på BVC. Det är säkert olika i alla län. Kram!

Så fint trä-avlastningsbord! Vart är det från?

Det är nytt och köpt på Nordiska Galleriet! Kram!

Hur lyckas man förresten koncentrera sig på att titta på en serie med bebis? Jag får dåligt samvete om jag inte har full uppmärksamhet på lillen hela tiden:( dessutom så vill han resa sig upp mot allt hela tiden så måste ha superkoll så han inte slår sig🤯

Vi tittar aaaldrig på serier när Dante är vaken för då är det fullt fokus på lilleman. Serier kollar vi på när han sover, nu i hemmatider kollar vi något avsnitt när han sover på dagen om vi lyxar till det, annars jobbar vi när han sover eller om vi är trötta så sover vi (eller okej, jag) också 🙂 Tror ingen förälder med barn över 6 månader kan kolla på serier när de är vakna hehe. Puss!

Hej!
Jag och min kille tänkte åka i sommar på semester med några kompisar men vår då 10-månader dotter funderar vi på o lämna hos våra föräldrar i 5 dagar. Jag såg att ni lämnat ifrån er Dante en natt vid några tillfällen och jag är så osäker om hur man kan göra med en 10-månaders då.. är 5 dagar för lång tid utan båda föräldrarna, vad tror du? Tycker det är såå svårt o veta hur vi ska göra o hur man ska tänka där ❤️

Hej fina!

Jag tycker att fem dagar vid tio månader är okej om det känns okej för er. Alla föräldrar tar sina egna beslut som känns rätt för dem. Jag får alltid någon kommentar om hur galet det är att vi låter honom sova borta men alla inblandade mår toppen av det och Dante är väldigt nära våra föräldrar. Gå på din magkänsla och lyssna inte på andra. Jag vet att människor pratar om anknytningsteorier när det kommer till att vara borta från föräldrar men det är just teorier där olika forskare verkar ha kommit fram till olika slutsatser. Jag sov själv borta från tidigt och anknytning är ett av mina minsta problem som människa 🙂

Hej! Dantes säng ser så mysig ut! Hur bäddar ni? Jag har också en liten bebis (6 mån) och tycker att det är svårt att få till det mysigt i spjälsängen! Tack för en fin blogg!

Vi har lakan, täcke och kudde och så ligger han ovanpå allt! På sig har han muslinfilt och ibland lägger jag en tjockare filt på honom om han känns kall. Och så tre stycken gosedjur som han älskar!

Å silket bra tips, letar efter ny städfirma då jag inte är nöjd med min nuvarande. Bor dock i Göteborg och ser att dom inte är verksamma här. Vet du om det är något dom har planer på? 🙂

Åh jag har ingen aning, du kan ju mejla och fråga! Jag är så nöjd med Freska faktiskt <3

FRÅGA!!
Jag har börjat dejta en kille sedan drygt en månad tillbaka och det är ganska seriöst trots att det är så nytt. Men problemet nu är att han fyller år om ett par veckor och vad gör man då?? Känns liksom för nytt för att köpa någon riktig present så men man vill ju ändå göra/ge något..? Hur hade du tänkt, har du några bra förslag??

Haha oh no I FEEL YOU! Jag har varit i exakt samma sits. Det är så jobbigt att ge en present till någon när man inte är tillsammans än men ändå träffas seriöst. Jag hade nog bjudit honom på middag! Antingen på själva födelsedagen eller om han redan har styrt upp något större då så kan du fråga om du får ta ut honom på en födelsedagsmiddag helgen innan/efter.

Nu är ju dock tiderna som de är så kanske är det inte läge att gå och och äta. Då tycker jag att du kan bjuda hem honom på en riktig pangmiddag! Laga din paradrätt eller köp hem från din lokala favoritrestaurang (alla restauranger behöver ju hjälp just nu <3) och öppna ett riktigt gott vin om han dricker alkohol, annars hans favoritdryck!

Ha så mysigt och hångla loss!

  1. Hej bästa Forni! Kan du inte snälla dela receptet på D’s kycklingsjärpar i tomatsås? Har craveat dom sen du la upp bilden och nu försöker jag handla mat inför nästa vecka – framförhållningen måste ju vara god numera haha. Vill så gärna laga dom, såg sjukt gott ut!

    1. Jag lovar att det kommer nästa vecka!! Har sagt till Damon att vi ska posta det då. Puss!

  2. Hej! Hur mår din väninna och kollega Stephanie? Ingen uppdatering på länge. Menar inte att hon måste, bara undrar för man ändå bryr sig när man följt en person ett tag<3

    1. Hon har det lite tufft i graviditeten nu därav så dålig uppdatering men det kommer nog något inlägg snart <3

      1. Fattar ju verkligen att prion inte ligger på bloggen då, bara en undran. 🙂 Mer matinspo önskas, ni verkar äta så mycket gott hela tiden och jag börjar bli trött på barnens önskemål om korvstoganoff…. :)))

  3. Hej! Vill bara säga i all välmening till dig som frågade att fem nätter borta från en tiomånaders är alldeles för länge enligt de allra flesta kunniga. Rekommendationen är generellt kring ett år = en natt borta, kring två år = två nätter borta. Man kan såklart ha speciella skäl eller behov, men det är en ganska allmän åsikt att det skapar otrygghet hos små barn att vara borta för länge från sin(a) primär(a) anknytningsperson(er). Oftast är detta en, och det är oftast den som fött barnet pga att man spenderar mest tid ihop i början, och är väldigt nära varandra. Till och med partnern tar det lite längre tid att knyta an till på samma sätt. Det medför också ofta lite oro för egen del när man ska sova borta från sitt barn första gången så att börja med en natt är inte så dumt 🙂

    1. Hade också tänkt kommentera detta, och tyckte att du uttryckte det så väl! Fem dygn är en väldigt lång tid för en liten bebis (kan ju kännas som en evighet även för en vuxen) att vara ifrån sina primära anknytningspersoner/sin primära anknytningsperson. Enligt min mening bör man inte avfärda anknytningsteorierna så lättvindigt – de (främsta) bygger på mycket gedigen forskning. Självklart ska man även lyssna till sin magkänsla, precis som Mikaela skriver, och om man börjar grubbla över om fem nätter är för länge så är det nog just precis så. Vill absolut inte att någon ska känna sig shamad, menar detta på bästa tänkbara sätt <3

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi