En av de lyckligaste dagarna i år, i all sin enkelhet

20.18… vad hände med tiden idag haha!

Känns som en kvart sen som jag skrev veckans planer till er samtidigt som jag har hunnit med en triljard saker sen dess.

Det här har nog varit en av de bästa dagarna med Dante sen han kom till världen. Vi har nästan aldrig egna dagar längre utan träffar alltid massa folk eftersom vi båda är sociala av oss, men idag var det bara vi och det blev en underbar dag. D jobbade hemma så vi startade dagen med gröt till frukost alla tre efter massa gos i sängen och efteråt lekte vi på lekmattan med alla hans leksaker. Vid 10 somnade både Dante och jag och sov i en och en halv timme (!). Sen jobbade jag en halvtimme från sängen medan killarna hängde i vardagsrummet. Vi åt omelett till lunch och så lämnade vi D ostörd med hans jobb hemma och gick ut i det UNDERBARA vädret. Herregud vilken ljuvlig dag Stockholm har haft idag. Promenerade ner till Humlegården där vi hade gung-premiär för Dante.

Jag trodde han skulle vara för liten men det var flera som tipsade om att gå och gunga med honom när jag bad om tips på Instastory idag och tur var väl det för han älskade det. Inte bara gungorna utan sjukt nog parken i sig. Efter att vi gungat i 20 minuter satt vi på en bänk i lekparken och tittade på de större barnen som lekte. Sen tog vi en sväng förbi fotbollsplanen och hundrastgården innan lillis somnade i vagnen och jag köpte semla med mig på vägen hem. Så fikade vi medan han sov och efter lite mer lek gick vi ut på en promenad hela familjen sen.

Det är egentligen inte så mycket aktiviteterna i sig som har gjort denna dag så underbar, även om de varit mycket härliga. Utan det är att Dante har varit så glad och lycklig hela dagen. Jag tror att han har skrattat 90% av sin vakna tid? Annars kan det ju vara en del gnäll oavsett om vi är hemma eller ute hehe (mest hemma faktiskt)… Det finns ingenting bättre i hela världen än att se sitt barn lyckligt. Jag inser nu att jag kommer känna så för resten av mitt liv.

Att göra saker för första gången med sitt barn är riktigt mysigt det med. Gungpremiären var en succé! Jag var lite ledsen först eftersom det känns som att han börjar bli för stor för att gå långa promenader runt Djurgården om han inte sover – det har varit en perfekt aktiviteter för oss annars fram tills nu. Han har suttit i vagnen och tittat på allt spännande medan jag promenerat med en kompis och pratat om livet. Men så hittade vi gungorna nu och det är en perfekt liten sysselsättning tills vi kan börja gå till öppna förskolan någon dag i veckan (jag har inte velat gå nu när alla är så sjuka).

Bebisar är i ständig förändring och det som funkar ena dagen kan vara urtrist nästa dag. Då är det tur att det finns nya saker att upptäcka ♥

Något annat som ska upptäckas nu är en ny serie vi ska hugga tag i. Hörs imorgon, ha en mysig kväll!

  1. Har aldrig kommenterat förut men blev så glad av att läsa detta! Har själv kämpat otroligt med min 4 månaders bebis som har varit ledsen nästan all sin vakna tid i x antal veckor.. Fram till idag!! Fick imorse för första gången världens gapskratt på skötbordet, sedan blev det myspromenad i det fina vädret med en vän följt av fler gapskratt och glad bebis hela eftermiddagen/kvällen och nu sover han på mig ❤️ Så himla härligt att ha världens bästa dag i all sin enkelhet! Och måste säga att jag älskar verkligen dina texter om mammalivet, framförallt eftersom jag känner igen mig så väl och dina texter har många gånger fått mig att orka lite till när allt har känts hopplöst ❤️ Hoppas på fler härliga dagar för dig och mig (och för bebisarna såklart) stor kram!

  2. Vem vann bebistävlingen med najell?
    Jag håller fortfarande tummarna då jag verkligen skulle behöva en men inte har råd. ??

  3. Kul att gungan var en hit! ❤️ Min dotter har alltid varit för rastlös för vagn om hon inte sover i den. Vi har fått köra sele eller sjal på våra promenader, och nu det senaste har jag börjat ha henne i sele på ryggen. Så skönt!!! Och hon ser bättre därifrån än på min mage = nöjdare på våra små utflykter. Vet att du haft lite ont i rygg osv och vet även att du inte bad om tips så ber om ursäkt för oombett råd så kanske inte alls något för dig, men för mig var det en ögonöppnare att kunna bära även på rygg. Inte lika tungt och man känner sig mer ”fri”, hehe.

  4. Alla barn är olika men tänkte på en sak. Jag har en son som är en månad yngre än Dante och tidigt märkte jag att han mår bäst av rutiner. Mat, sömn och lagom med social aktivitet. Viktigt att dagarna ser likadana ut så han ska känna sig trygg och vara glad. Han vet liksom vad han ska förvänta sig. Bör tilläggas att jag gått tillbaka till arbetet när han blev 6 månader, en dag i veckan, men rutinerna håller jag på ändå (ensamstående).
    Har ni kanske testat detta med Dante? Menar inte alls att jag vet bättre men tänker om dagarna alltid ser olika ut med mycket sociala tillställningar så blir det kanske ett orosmoment för bebisarna få det blir för mycket för dem att ta in och hantera. Roligt att han mådde så bra denna dagen och att ni njöt!
    Och som sagt menar inte alls detta som kritik utan funderar bara högt.
    Kram

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi