Frågor med Forni

Hej! Hur skulle du resonera kring att bli superkär i någon som är 18 år äldre än du själv? Jag vill ju såklart dö för hans personlighet och inte dö av hans personuppgifter. Jag är 24 och han 42, med två barn i 11-15 års åldern. Och vi är helt galna i varann. Vi sågs på arbetsplatsen och vi kan verken sluta prata eller sluta umgås. Hur gör jag?! Hur tar man nästa steg?

Hahaha, så roligt skrivet. Jag tycker generellt att man ska låta hjärtat styra i kärleken, det må vara naivt men jag hoppas och tror att det mesta löser sig om man är superkära. Jag har sett de märkligaste relationerna bli till och hålla tack vare kärleken. Är det rätt så är det inte alltid lätt, men garanterat alltid värt det.

Puss!

Hej Michaela! Kände du mycket oro när Dante var nyfödd? Tänker smittor och sådant exempelvis? Känner att jag håller på att gå under av oro. Livrädd att min bebis ska bli sjuk och sitter och lyssnar på hans andning konstant…blir ju inte hållbart för mig själv i längden. Hur tänkte/gjorde du?

Mvh nybliven och harig mamma

Hej fina du

Helt naturligt att du känner så <3 Jag var absolut orolig men inte så mycket att jag höll oss borta från saker. Jag försökte göra det som kändes rätt för mig. Lät aldrig någon komma hem till oss om den var lite sjuk, frågade ofta om någon var frisk innan hen fick hålla när Dante var spädis, bad alla använda handsprit första tiden etc. Vistades inte i stora folkmassor i onödan. Men jag stängde inte in mig själv och försökte leva på som vanligt med sunt förnuft. Om du känner att det här tar över för mycket tycker jag att du ska prata med BVC för att få tips och råd! För man ska ju inte må dåligt. Massa kärlek till dig!

Kommer ni ha nanny eller barnvakt framöver?:) vad tycker du om det? Vad var det jobbigaste med första året med baby?

Nu har vi väldigt mycket familj som hjälper till, min mamma har Dante 1-2 eftermiddagar i veckan och D’s pappa har Dante 1-2 eftermiddagar i veckan samt om vi ska hitta på något på kvällarna. Så vi behöver inte mer hjälp än så, detta är så tacksamt och räcker långt för oss!

Om vi inte hade haft familj som kunde hjälpa till hade jag absolut anställt någon. Nu har vi ekonomisk möjlighet till det och har man inte det är ju situationen annorlunda, men som sagt, så har/har vi gjort. Och om våra familjer inte kommer kunna hjälpa till i framtiden på samma sätt kommer vi att hitta annan hjälp 🙂

Jag tycker att det jobbigaste var att han var så ledsen första månaderna i sitt liv och därmed helt oberäknelig. Det var omöjligt att veta hur varje dygn skulle bli eller när det skulle gå över och varje dag kändes som en vecka… om man får ett magbarn är mitt enda tips att komma ihåg att DET GÅR ÖVER. Det känns verkligen inte som det då, men det gör det. De kommer inte skrika sig blåa flera timmar om dygnet för all framtid.

Vill också göra ett sånt ultraljud! Var gör man det?! (från inlägget där jag skrev om ultraljudet jag gjort nu efter graviditeten för att se hur magmusklerna läkt)

Jag gjorde det på John Carrier på Nybrogatan i Stockholm, det kostade 795kr. Rekommenderar dig verkligen att göra det, så spännande och intressant att lära sig mer om läkningen i kroppen!

När ska ni ha dop för gullisen? Ska han ha någon mer gudförälder än Petra? Puss och Kram!

Han ska inte döpas, så Petra är väl korrekt uttryckt en fadder och inte en gudmor, men det är så mysigt att säga det så därför kallar vi henne det 🙂 Puss!

Hej! Har en son som är en månad yngre än Dante och vi har börjat lite lätt med maten, eller med gröt och puréer ska jag säga! Han är supertaggad och skulle gärna sluka en hel portion men hans mage är inte riktigt med på tåget. Om jag förstod rätt på din instagram så har ni lite samma sits? Att Dantes mage inte är helt nöjd med för mycket ny mat? Hur tänker ni kring det och vad äter han i nuläget? ?

Nej, Dante är överkänslig mot något men vi vet inte riktigt mot vad (förutom mjölkprotein). Nu har vi fått direktioner att testa 1 sak i 5 dagar, sedan ny sak i fem dagar, osv. För att se hur magen reagerar på just den saken och huruvida det funkar för honom att äta det eller inte. Vi har slutat med allt utom ersättningen och så har han fått potatis i fem dagar, sen palsternacka i fem dagar, nu blir det päron i fem dagar. Snart ska vi introducera en ny gröt och se om den funkar bättre för den som han ätit hittills kan vara något han reagerar mot (den innehöll rismjöl). Han får typ en matsked av varje sak. Jag tänker att vi kör detta ett par veckor och sen när vi kan se lite mer mönster i hans kost och mage så kan vi börja ge lite mer, jag tänker att vi då går upp till 1/2dl gröt och några matskedar puré (och då vet vi vad för puréer som funkar, kan ju vara så att han reagerar mot ex stenfrukter el dylikt och då vet vi det). Och sen ökar vi därifrån i takt med hans aptit. Jag vill inte stressa kring maten utan tar det sakta så att hans mage hänger med. Lycka till med din lilla och boka läkarbesök om du är orolig, vi fick så mycket hjälp av vår läkare och har även tid hos en dietist som ska hjälpa oss ännu mer. Kram!

  1. Vi har också en tjej med lite känslig mage. Hon har testat mot mjölkprotein men inget som vi tror hon har. Vår barnmorska på BVC rekommenderade att vi skulle köra på laktulos (om det skulle vara så att barnen får svårt att bajsa) och det har hjälpt henne väldigt mycket, det kommer nu regelbundet! Ett tips till de som har bebisar med trög mage 🙂

  2. Är mamma till två magbarn (?) och ingen köp-gröt har fungerat för någon av dom.. Vi kokar egen gröt på grahamsgryn och det funkar super. Kokar bara med vatten (står mjölk i receptet på förpackningen) och då kan man dessutom spara färdig gröt, som jag haft protionsvis i brukar, i kylen någon dag och bara värma i micron på morgonen. River i moget päron, som ska vara bra för magen, till minsta på 8 månader.

    1. Åh, vi får testa och se. Om ingen av de mjölkfria grötsorterna fungerar gör vi också egen framöver. Puss <3

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi