Nyårsmål för 2020

Som ni vet är jag otroligt peppad inför det här året. För mig börjar året nu rent mentalt, första månaden var bara semester. Såhär i efterhand en extremt välbehövlig semester, för den gav perspektiv på vad jag behöver och vill ha ut av året som kommer.

Med det sagt, här kommer mina nyårsmål!

 • Göra om och fixa lägenheten
  Det hade jag ju förra året också men det prioriterades bort. Innan vi reste la vi två stora beställningar på inredning till hemmet, i veckan tapetserades Dantes rum om och i mars kommer sista beställningarna med alla saker. Sista mars är därför deadline på vår lilla make-over! Eftersom vi kommer bo kvar hela 2020 (minst) bestämde vi oss för att göra det riktigt trivsamt här hemma. Vi har blivit lite trötta på inredningen nu när man är hemma så mycket med bebis så det känns som rätt investering för oss.
 • Ge mig själv en välmående kropp
  En graviditet och en förlossning är extremt slitsamt för kroppen. Jag inser nu mer än någonsin vilka krigare alla mammor är. Även om vi tror att vi läkt, så kan vi ha en lång väg kvar. Om jag känner efter ordentligt så känner jag hur svag jag är jämfört med innan min graviditet. Min kropp känns skör och förut kände jag mig stark men framför allt välmående. I år ska jag ge mig själv det igen – välmåendet. Jag ska gå till Sturebadet och simma varje vecka, yoga varje vecka, promenera i den friska luften så ofta som jag orkar och försöka mixa näringsrik mat med mat som gör mig glad. Jag har bokat in ett ultraljud för att se hur magmusklerna har växt ihop och efter det kommer jag få övningar beroende på hur lång väg jag har kvar. Jag ska ge mig själv massage när det behövs, tid hos min naprapat och utrymme för att läka rent kroppsligt.
 • Gå ut och festa minst en gång i månaden!!!
  Alltså jag insåg under graviditeten att jag älskar att vara ute bland folk? Det är något av det härligaste jag vet, att vara ute och äta god mat med roliga vänner, dricka drinkar och bara släppa allt man annars tänker på för en kväll. Innan graviditeten var jag lite trött på den typen av kvällar, för jag hade dem flera gånger i veckan, men nu känner jag att jag måste ge mig själv en sån kväll i månaden för att jag vill och mår bra av det. Livet ska vara roligt och jag landar hela tiden att det är det viktigaste med hela skiten.
 • Njuta av nuet med Dante
  Som förälder 2020 är det lätt att längta efter skrollen på Instagram när man sitter och leker med sitt barn. Det är okej att ta en skroll-paus ibland, men ibland fastnar man i ett destruktivt mobil-beteende som gör att man glömmer bort det som händer här och nu. I vår vill jag verkligen njuta av tiden med Dante och det faktum att han hela tiden blir större så att vi kan hitta på fler saker tillsammans. Gå på sångstunder, babysim, leka i parker när tiden är inne, gå till Skansen för första gången när han blir ett år. Bara njuta av vårt härliga liv tillsammans och komma ihåg just det – hur härligt det är.
 • Åka på en barnfri resa med Damon
  Dante kommer ALLTID i första hand här hemma, så är det ju för alla föräldrar, inga konstigheter med det. Men i sommar tänker jag att jag och D ska åka iväg på en egen resa någonstans för att tanka upp vårt egna kärlekskonto. Mitt mål är egentligen att ha detta på varje nyårslista, så vi börjar i år så ser vi hur det går. Tror det kommer bli riktigt kul!

Vad har ni för nyårsmål 2020? ♥

 1. Jag vet att han är din fästman (är själv lyckligt sambo) men måste bara säga att jäklar vad bra Damon passar i papparollen, åtminstone utåt sett. Han är ju svinsnygg med Dante på magen!!! Lucky you var jag bara tvungen att säga.

  Stor kram på dig och tack för att du är lika fantastisk år efter år. /trogen följare som hoppas att du bloggar och skriver texter och böcker från äldreboendet <3

  1. Jag brukar inte sätta upp specifika mål utan istället låta varje år ha ett tema som jag jobbar utifrån. Tidigare år har det varit hälsa, ekonomi, karriär osv. I år är det närvaro. Jag är själv mamma till en tvååring och en 7 månaders och känner att jag hela tiden får kämpa med att vara närvarande i stunden. Som egenföretagare dessutom är det så otroligt lätt att ”jag ska bara…”. Jag ska bara kolla mailen, ska bara ta det här samtalet, vänta lite mamma ska bar..

   Jag mår inte bra av att vara en sån mamma (eller fru!) och har insett var stressande det är att alltid vara på flera ställen samtidigt. I år försöker jag därför ha tydligare gränser för att optimera mental närvaro och jobbar aktivt för att hitta dit! ❤️

 2. Vilka underbara nyårsmål!

  På min lista står tre saker, det första är att föda barn(!!!) och sedan njuta njuta njuta av min bebis och tillsist, inte glömma bort mig själv.

  Önskar dig ett kärleksfullt 2020 <3

 3. Älskar att du sätter så rimliga mål med träningen, det känns så genuint snällt mot sig själv att göra så. Inte ”ska träna 5 pass i veckan, gå en promenad varje morgon och yoga varje kväll”, utan bara snällt och fint mot kroppen och knoppen med sån omtanke ❤️

  Underbart att resa utan barn! Vi fick till hela TRE såna resor i år, två kortare weekends och en längre solsemester. Det är guld för relationen med ens partner och för längtet efter ens unge!

 4. Kommer ni ha nanny eller barnvakt framöver?:) vad tycker du om det? Vad var det jobbigaste med första året med baby?

 5. Hej! Vilka bra mål du har satt upp, och jättebra att satsa på att må bra! Nu vet jag inte riktigt hur jag ska formulera resten utan att det ska landa i någon slags momshaming, det är inte meningen. Men iaf så var det en barnpsykolog med på Skavlan för ett tag sedan. Hon sa att båda föräldrarna kan åka iväg på en weekend när barnet är ungefär 4 år (har för mig att det var 4, det kan ha varit 3). Det var något med anknytningen och att barn inte är redo att vara ifrån sina föräldrar innan dess.

 6. You go mama! Låter som underbara mål! Jag är lika gammal som dig & har en 1,5 åring & två bonusar på 7 & 8 år. Jag & min man for på en veckas resa till Grekland när lilla var 9 månader. Hon var hemma m sin mormor o morfar o levde life. Och vi hade Livets kärleksvecka! Blir trött på kommentarer som kommit in här om att åka iväg utan sitt barn. Min mamma/barnens mormor är barnpsykolog m över 30 års erfarenhet. Ett barn kan ha flera anknytningspersoner o inte bara sina föräldrar. Som våran dotter, hennes anknytningspersoner är jag, min man o mina föräldrar. Det är ju inte som att vi lämnat henne till en vilt främmande person utan hon har varit m hennes tryggaste personer som känner henne utan o innan precis som oss. Jag hittar oxå på festliga saker m mina mammavänner, minst en gång i månaden. Vi klubbar, går på spa, kör halv åtta hos mig, går ut o käkar etc. herregud, så man blir laddad m energi av det.

  Stor kram, du är grym!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi