Min kärlek till steamers

INLÄGGET ÄR ETT BETALT SAMARBETE MED Philips

Ibland får jag frågor här i bloggen om min steamer, eller, mina steamers är ett mer korrekt uttryckt. Någon undrar om den är bra, en annan vad det är för något och den tredje om rese-steamern funkar.

Och eftersom jag verkligen tycker om mina steamers så mejlade jag Philips och frågade om de ville samarbete med mig och göra en utförlig video om steamers. De tyckte att idén var superkul och här ovan ser ni alltså resultatet av vårt samarbete!

Jag fick hyfsat fria händer till att spela in en video som tydligt visar hur och till vad jag använder mina steamers. Jag har faktiskt tre olika steamers men två som jag använder mest:

Min stora hemma-steamer
Min lilla resesteamer

Eftersom jag gärna satsar på kläder av bättre kvalitet så kräver dessa kläder en annan typ av vårdnad än billiga slit och släng-plagg. Oftast är det kemtvätt eller handtvätt som gäller på plagg i exempelvis kashmir eller siden. Och eftersom jag inte vill tvätta mina kläder för ofta, satsar jag istället på vädring och att steama mina kläder mellan användningarna.

Ja, ni hörde rätt!

Många tror att en steamer enbart är ett alternativ till strykjärnet men det stämmer inte för en steamer har fler användningsområden än så. T.ex. använder jag min hemma-steamer varje vecka till att steama mina plagg mellan användning. Ångan tar nämligen bort odörer och bakterier i plagget (!). Istället för att tvätta, fräschar jag alltså upp mina plagg med min steamer.

Om ni inte visst om detta sen tidigare, så säger jag bara varsågoda för lifehack!

*

När jag reser har jag alltid med mig min resesteamer för att hålla plaggen fräscha och framför allt fria från skrynklor och veck. De flesta plagg tappar ju sin form i resväskan så jag brukar steama dem så fort jag kommer fram och innan jag händer in dem i garderoben. Då är de fräscha, utan veck och redo att användas sen!

Om ni tittar på videon får ni massa tips på hur man använder steamers och om ni är sugen på att införskaffa en steamer så kan ni läsa mer och shoppa en här (klick!).

  1. tänkte häromdagen att jag skulle fråga dig om steamers!! kul att det kom video! jag har precis skaffat en, men tänkte höra om du har något lifehack för oss som inte har en ordentlig klädhållare hemma. Vart hänger man plaggen så att galgen inte glider omkring medan man försöker sträcka ut plagget?

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi