WEEKLY PLANS

God morgon måndag och ny vecka!

Nu för tiden är jag inte direkt slut på måndagar som jag kunde vara ibland när man festat på helgen och det är faktiskt riktigt skönt. Varje måndag är en nystart och även om jag sovit dåligt eller är stressad för veckan så har jag hyfsat bra med energi för att kötta på under en hel jobbdag. Gud hur äckligt ord är ”kötta” förresten, var nog första och sista gången ni såg mig skriva det ordet här inne haha.

Den här veckan ser ganska lugn ut jippiii! Eftersom jag hade två produktionsdagar i förra veckan har jag massa datorjobb att ta igen så det ska jag göra. Fixa med tråkiga företagsgrejer, planera roliga samarbeten, göra upp en plan för lanseringen av min Soft Goat-kollektion och sånt mixat som en vanlig vecka kan innehålla.

Höjdpunkten denna vecka är ju Margaux och Jacobs bröllop på fredag så om jag ska vara ärlig känns allt bara som en lång sträcka fram tills festen. Fy FAN vad roligt det ska bli!!!

*

Måndag: Tid hos min psykolog, podda, jobba. Efter jobbet ska vi på förlossningskurs på Danderyds sjukhus (!), vi bestämde oss för att gå lite tidigare så att vi har den avklarad.
Tisdag: Jobba hemifrån
Onsdag: Frukostevent med Synoptik, veckomöte med FORNI, kontorshäng.
Torsdag: Yoga, äta lunch med en kompis, spela in en vlogg. På eftermiddagen har jag en workshop inbokad för ett spännande projekt och efter jobbet ska jag hem till Bella på middag med Clarins. Så mysigt med vegansk hemmamiddag, passar mig perfekt!
Fredag: Gravid-megaformer på The Place i vanlig ordning och sen är det ÄNTLIGEN BRÖLLOPSDAGS!!!

  1. Hej Michaela! Jag behöver verkligen råd från dig, du verkar vara så klok och vettig.

    Jag pluggar just nu andra terminen på ekonomprogrammet på handels, där jag inte trivs speciellt bra alls. Utbildningen är helt okej, inte jättekul men inte heller tråkig. Det är ju en väldigt ”bra” utbildning och på en bra skola men jag är rädd att det är det som får mig att stanna och inte att jag faktiskt är intresserad. Jag har i princip inga vänner alls i skolan då jag kom in som andra reserv (någon annan hoppade av utbildningen tidigt in och jag fick ta platsen). Trodde att det skulle bli bättre med tiden men känner mig bara mer och mer ensam och tycker att studierna är så svåra att hantera helt själv, ingen att plugga eller bolla idéer med… Till det hör även att jag från början hela tiden varit osäker på om utbildningen är rätt, om det är detta jag vill läsa till. Så länge jag kan minnas har jag velat bli lärare men stoppas av den låga lönen i förhållande till den otroligt långa utbildningen. Jag vet att du nämnt att du hade kunnat tänka dig att jobba som det om du inte var där du är idag i din karriär? Jag känner mig SÅ kluven och vet verkligen inte vad jag ska göra. Ska jag fortsätta med något jag inte trivs med (vet ju dock inte om det är ensamheten som är den största anledningen) eller testa på att utbilda mig till lärare (som jag inte heller vet om jag kommer trivas med, min bild av läraryrket kanske inte alls speglar hur det faktiskt är)? Ekonomi är ju så brett och det finns så mycket jag kan bli medan jag blir så ”låst” till ett enda yrke som lärare. Hur hade du tänkt? Jag är så stressad och förvirrad över det här att jag inte vet vad jag ska ta mig till…

    1. Hej fina du!

      Nu är ju jag inte Michaela men kunde inte låta bli att svara.
      Det låter lite som att din magkänsla säger att du inte borde fortsätta med utbildningen på grund av flera faktorer (hade det tex. bara varit kompisar så hade jag kanske sagt att det kommer, man hittar sin klick förr eller senare oftast) och ta det från en som hade exakt den magkänslan ganska tidigt in på sin utbildning men valde att fortsätta pga ”det är en bra och bred utbildning som har hög status”.
      Jag tänker såhär;
      Om du är osäker, kan du ta en paus i utbildningen efter denna termin?
      Antingen för att jobba eller- eftersom du faktiskt VILL bli lärare- söka det nu innan den 15 april och hoppa på den utbildningen!?
      Och, det där med att lärare har låga löner stämmer inte riktigt (det beror såklart på vad man definierar som lågt) men min kompis som arbetar på högstadiet (och som älskar det btw) har närmare 40 000, vilket jag inte skulle säga är ”lågt”. Sen är pengar inte allt utan det är så jäkla viktigt att känna någon form av lust till sitt arbete- vi ska trots allt jobba skitlänge.

      Prova dig fram, livet är långt och man lär sig något av allt.
      Hejja dig!
      Kram!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi