Persisk mat, bebis-shopping och bästa lördagen i år

Hellooo fredag! Äntligen helg hurra!

Jag började min helg med träning.

Jag märker på kroppen att den har lagt på sig sju kilo, den är inte direkt vad den brukade vara hehe. Vissa positioner börjar bli rätt tunga medan andra går hur bra som helst och då tar jag i rejält. Var svettig och heeelt slut efter den här timmen, bästa känslan att gå på helg med tycker jag.

Visst är mitt träningsset tjusigt förresten, från Casall 🙂

Efter min produktionsdag med NIVEA gick jag till Caramella och köpte helggodis. Gud så gott godis de har där. Tur att jag inte bor närmre, hade varit där varje dag haha.

Såhär glad var jag när jag promenerade hem i vårsolen med mitt godis! Träna, vara produktiv OCH veta att man ska få gå på helg, det är ta mig tusan världens härligaste känsla.

Redan vid sex kom Linn och Mattias över på Foodora och mysfredag. Vi åt godis i soffan och pratade om jobb. Det blir alltid mycket jobb när vi fyra ses men alla kör eget så det finns en hel del att diskutera och bolla med varandra. Så roligt att ha vänner man kan prata jobb med tycker jag, eftersom det är en så stor del av ens liv!

Det blev läsk för hela sällskapet kvällen igenom. Cola och hämtmat är ju livet.

Så beställde vi våra persiska favoriter som Linn och Mattias fick hugga in på. De flesta av våra vänner har inte ätit persisk mat så det var roligt att de fick testa.

Maten fick givetvis fem av fem! Persiskt ris är helt otroligt gott och deras lammfärsspett är så saftiga att de smälter i munnen. Även persiska röror är magiska, mums!

Vid nio åkte de ut till landet och då la vi oss för att kolla klart på Let’s Dance. Perfekt att ses tidigt så att man kan avrunda tidigt, speciellt på fredagar när alla ändå är helt slut!

I lördags blev det bananpannkakor i mängder och bryggkaffe med vår nya kaffemaskin! Yey, så gott, längtar tills jag kan dricka hur mycket kaffe som helst igen (som gravid får man dricka max 300mg koffein/dag). Å andra sidan njuter jag som en galning av min morgonkopp för det blir oftast den enda koppen kaffe per dag.

Efter frukost gjorde vi oss i ordning och åkte ut till Sickla för att shoppa allt till bebisen. Kommer ett inlägg om det imorgon och en vlogg om vårt besök om ett par veckor. Det var såklart många stora beslut som skulle fattas men mest var det mysigt och när vi åkte hem kände jag mig ännu lite närmre vår bebi.

De flesta stora köp är ju praktiska och man tänker på vad som är bäst för bebisen, t.ex. babyskydd och sånt. Men när det kommer till andra saker som babygym är det ju bara att välja det gulligaste man hittar! T.ex. detta mumin-gym som är såååå gulligt man orkar inteeeee. Bra att få in något finskt i ungens liv, den har ju ändå några procent finskt i sig från min mammas sida 🙂

Efter shoppingen mötte jag upp den här favoriten för att äta korv och gå ut på äventyr!!!

Självklart var hennes mamma med också. Vi promenerade ut till Rosendahls Trädgård för att leka i parken och fika med Carl, Sofia och Bernard.

Lördag var verkligen en perfekt vårdag i Stockholm. Hade nog min bästa lördag på hela året nu när jag tänker efter, så magisk dag. Älskar att hänga med Chloé, även om jag själv får barn snart kommer hon och jag alltid ha en speciell relation som kommer vara sjukt viktig för mig.

I sommar får ju jag, Sofia och Amanda barn med några veckors mellanrum så sensommaren och hösten kommer bestå av massa mysigt häng. Vi syns ju redan ofta men det blir ännu mer när ingen jobbar (eller okej jag kommer iof jobba men inte lika mycket 🙂

När jag kom hem hade D och Sam hockeyhäng så vi satt och snackade skit i ett par timmar innan D gick och köpte indiskt till middag.

I söndags bestämde vi oss för att bara vara hemma hela dagen. Inte träffa någon, inte göra något speciellt, bara kolla på serier.

Vi åt upp allt som fanns i kylskåpet och kollade på hela säsong ett av Eagles. SÅ BRA HEJA HAMILTON!!!

På kvällen gick vi ut en sväng för att handla middag och sen såg vi klart The Sinner.

The Sinner tappade verkligen för mig i slutet? I början tyckte jag att den var så spännande och fascinerande men de sista avsnitten hade jag nästan svårt att kolla på. Däremot var den ju absolut sevärd och jag ångrar inte för en sekund att jag såg den, men kanske inte det bästa jag sett. Tror dessutom jag ska sluta se sånt här obehagligt som preggo? Får obehagskänslor utan dess like…

  1. Ett litet tips gällande babygymmet. Jag fick det mumingymmet i babyshowerpresent och gymmet är väldigt fint. Dock är det inte optimala färgval de har gjort med grått och vitt för mot ett vitt tak har barnet svårt att se det 😉 jag löste det genom att hänga upp andra leksaker med färg så det blir lite kontraster. Lycka till med köpen, så mysigt när det börjar synas hemma att det kommer en bebis snart ♡

    1. Instämmer med! Fick det i present och det första bvc sa på hembesöket var att grått är sista färgen de ser. Så vi införskaffade det färggladaste babygym man kan tänka sig. Röd, grön organge,svart : Vilken skillnad på intresse när de blev äldre!

    2. Det har jag redan fått tipsat till mig hehe, men ibland får man välja för mammans öga också 😉 Det är ju ett tag kvar tills det kommer användas så hade tänkt att göra som du och hänga på andra grejer när det blir aktuellt sen. Tack snälla <3!

    1. Ååh snälla berätta vart du hittat säsong 2! Har letat, letat och letat utan resultat

    2. Har den kommit? Jag trodde bara de hade gjort en säsong ett? Gud blev så förvirrad nu haha! Kram

  2. Jag tyckte att ”The Sinner” var riktig bra men väldigt obehaglig i slutet. Jag vill inte spoila men jag tyckte att den hade en logisk lucka. Hur kan någon bara försvinna utan att någon anmäler personen som försvunnen?

  3. Jag har en fråga gällande er granne. Har precis flyttat och varför jag valde att flytta (hade en fin lägenhet) men behövde mer lugn oxh ro och flyttade till ett nyare hus. Jag kommer ifrån en mindre utmattning i höstas och nyss startat ett nytt spännande men krävande jobb så att kunna slappna av och trivas i mitt hem är det viktigaste för mig. Jag är nu helt förkrossad, så ledsen, arg(!) över att lägenheten är extremt lyhörd och den jävla idioten som bor över mig låter hela tiden!! Hon går omkring KONSTANT och det låter som hon väger 100000 kg. Jag är stressad, arg och så upprörd och även nu desperat för trivs inte i mitt hem. Hur fasen gör du med din granne som stör? Har du något tips? Är så så så ledsen

  4. Har aldrig kommenterat bloggen tidigare men kände mig tvungen att lägga en kommentar nu för WOW du ser verkligen strålande ut!! Vet inte om det är våren eller det beryktade gravidglowet men du är snyggare än någonsin. Kram

    1. Men TACK SNÄLLA! Man känner sig ju inte alltid på topp som gravid haha, så det värmer att få lite boost för självförtroendet. PUSS!!!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi