Ett viktigt samarbete: Mathem x Wonsa

INLÄGGET ÄR ETT BETALT SAMARBETE MED Mathem

Ni som har hängt med här inne ett tag känner till mitt yogaevent Healing Hearts. Det är ett event som jag och min yogalärare Jennie arrangerar ungefär en gång i halvåret där alla intäkter går oavkortat till Wonsa.

Wonsa är en liten men livsviktig organisation som jobbar med att ta hand om människor som blivit utsatta för sexuella övergrepp. Kortfattat beskriver Wonsa sig såhär:

Wonsa – World of No Sexual Abuse grundades av läkaren Gita Rajan 2014. Som överlevare av sexuella övergrepp i barndomen blev hon tidigt medveten om kunskapsbrister och svårigheter med att få tillgång till rätt behandling.

Hjärtat i verksamheten är specialistkliniken i Gamla Stan i Stockholm, där läkare och terapeuter med särskild kunskap om psykologiska skador efter incest och andra sexuella övergrepp möter patienterna.

Wonsa är en politiskt och religiöst obunden ideell organisation. Genom behandling, forskning, och kunskapsspridning arbetar Wonsa för att göra specialiserad vård för psykologiska skador efter sexuella övergrepp tillgänglig över hela landet.

Jennie har själv varit utsatt för ett sexuellt övergrepp och det var genom hennes erfarenheter vi beslutade oss för att skapa event där vi kan bidra med intäkter till Wonsa, så att de som arbetar där kan fortsätta ta hand om människor som försöker ta sig vidare från sina fruktansvärda trauman och livsöden.

Jag brinner för att hitta olika samarbetspartners som vill hjälpa till och bidra där det behövs, och Wonsa är i ett läge där de verkligen behöver ekonomisk hjälp. Köerna till deras samtalsterapeuter är på flera års tid, och då ska tilläggas att de som söker sig till Wonsa är de som har insett att de omöjligt kommer få hjälp via sjukvården på grund av den platsbrist som finns idag. Människor går och bär på deras sexuella övergrepp i flera år, många av dem är barn eller var barn när det hände, och utan olika former av terapi blir det svårt att ta sig vidare. Man är trasig men får ingen hjälp till att läka.

Genom åren har Wonsa hjälpt så många människor och jag hoppas att de kommer kunna hjälpa ännu fler i framtiden.

Med det sagt är jag otroligt stolt över att meddela att Mathem bestämt sig för att donera pengar till Wonsa.

Imorgon, onsdag den 20:e mars, går 1% av Mathems totala försäljning oavkortat till Wonsas arbete.

Dessutom har Mathem gett mig en liten rabattkod till mina följare, för att motivera er till att verkligen göra inhandlingen på Mathem imorgon och inte någon annan stans! Koden WONSA100 ger 100kr rabatt på ditt köp om det sker imorgon!

Perfekt att handla imorgon och så har ni till hela helgen. Förslag på vad ni kan handla hem:

– Frukost för fre-sön (alltså extra god, kan rekommendera detta bröd)
– Middag för tors-sön och minst en rätt som går att äta två dagar!
– Förslag på rätter:
Jennie Walldens Fish Taco,
Parmesangratinerad torskrygg (perfekt att laga och spara rester till en annan dag),
Pasta med tomatsås och mozzarella

Mmm så enkelt och trevligt att handla mat på detta vis. Klicka hem det du behöver i lugn och ro i soffan så har du hela helgen klar – och så har dessutom en liten slant gått till Wonsa.

Här (klick!) kan ni läsa mer om Mathem x Wonsa!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi