Frågor med Forni

Tack för världens finaste text om ett liv som högkänslig <3 rakt in i hjärtat på en annan.
Vad tycker du om folk som, nu när HSP blivit lite mer omtalat, slänger ur sig att ”jag lider av HSP” för att de varit lite känsligare en dag? Jag blir nästan provocerad (dels av ordvalet och dels av att folk helt opålästa tror att man har ”drabbats” av högkänslighet helt plötsligt). Och jag förstår plötsligt hur det måste kännas för folk med damp/ADHD och liknande när folk genom åren har slängt ur sig det hur som helst och nästan som ett skällsord – ”har du damp eller” ”åh jag får ADHD-ryck på det här”, och så vidare.

Hej fina!

Tack snälla <3

För att vara ärlig har jag inte varit med om det så mycket. Jag tycker att högkänslighet där jag rör mig fortfarande anses vara ett dåligt drag som ingen gärna stoltserar med. Sen kan ju folk använda begreppet mot mig: ”Det är ju för att du är så högkänslig” och det kan ju göra mig rätt irriterad. Men har inte hört någon slänga med uttrycket faktiskt.

PUSS!

Hej! är så kär i Y-stolen, vilken behandling har du? ek eller vitaliserad ek kanske? oljad eller tvålad? svår att hålla ren?
Tacksam för svar! 🙂

Hej fina! Jag tror att jag har exakt denna: bok, klarlackad bok, naturflätad papperssnöre för 9080kr totalt. Det finns som du säger massa olika varianter men tror som sagt att det är dessa vi har! Har rätt dålig koll eftersom vi köpte dem av förra ägaren till lägenheten!

Det är fasiken världens bästa stol, snordyr såklart men en riktig klassiker som kommer få följa med i nästa lägenhet. Blir bara snyggare med åren också! Jag tycker att den håller hur bra som helst, vi har dynor från samma märke till som vi har på och det gör att vi inte har en enda fläck från matspill eller rödvin (sen är vi ganska ordentliga av oss men det är toppen när man har gäster haha!).

Har oxå vart med sen rar-tiden 🙂

 Kommer ihåg att du hade en kompis som hette Ofelia? Som hade en blogg, ofoe.blogg.se. Minns att jag tyckte hon var sjukt cool och rolig. Har du fortfarande kontakt med henne?

Åh vad roligt att du har varit med så länge! Vi har ingen kontakt idag, senast vi sågs var i Paris för kanske åtta år sedan. Tiden går 🙂 Jag tror att hon bor kvar i Paris faktiskt. Vissa vänskaper hör till i en viss epok av ens liv och vår vänskap var jäkligt härlig under de åren men sen tog våra liv olika riktningar. Kram!

Åh blev så förtjust i den första klänningen, så fin! Men Michaela, jag behöver hjälp och jag litar på din stil och smak så därför vänder jag mig hit. 😉 Min kille fyller 30 snart, och jag vet inte vad jag ska ge honom i 30 års-present. Vi har varit tillsammans i 6 år så jag vill liksom ge något FINT, men på 6 år har man ju hunnit ge en och annan skjorta så jag känner att min fantasi börjar tryta… Tänkte först överraska honom med någon weekend men nu har vi köpt bostad och kommer att flytta helgen innan, så det känns liksom inte aktuellt att resa iväg (vi kommer ha fullt upp att fixa med vårt hus, renovering etc + PIRR att ha flyttat). Men om du har några bra tips på 30 års-presenter så är ingen lyckligare än jag om du kan dela med dig av lite tips! HOPPAS!

Oj, SVÅRT! Kanske något till huset som han har velat ha? Om han gillar vin så ett vinpaket med lyxigare öppnare etc. Eller en vinkyl! Om han gillar träning så kanske snygga träningsredskap att ha hemma eller på tomten. Försök hitta något utifrån hans intressen. Är han en hobbysnickare så ge honom den finaste snickarlådan på marknaden eller om han älskar golf så kanske den bästa golfklubban. Gör research! Och lycka till <333

Hej Michaela!
Här kommer en fråga till frågor med Forni

Jag har precis börjat skriva på min första bok. Så pirrigt!! men känns så självklart. Jag arbetar nu i vad det känns som, tusen olika dokument. Det känns inte organiserat men är inte heller riktigt säker på hur jag ska lägga upp det. Vill därför kolla med dig HUR skriver du dina böcker? använder du dig av något program? Eller kör du på vanliga dokument? Hur har din skrivarprocess sett ut från idée till att du har din bok i handen?

Sist men inte minst, TACK för den inspiration du ger mig varje dag. Du har fått mig att gå från att skriva dagbok till att ha författardrömmar, TACK. <3

Hej gull!

Jag har skrivit i word och i anteckningar på mobilen. Taktiken från början har varit att bara få ur mig skrivandet, sen har jag i ett långt senare skede börjat strukturera upp alla delar. Jag har aldrig skrivit i ett och samma dokument utan bara skrivit på i olika dok. ”Jag är inte perfekt, tyvärr” skrev jag varje kapitel för sig i olika dokument och sen när den skulle sättas ihop var det några kapitel som fick ryka och några som skrevs till för att få ihop den röda tråden.

Lycka till med din bok! PUSS!

Till FmF och Michaela ♡ Apropå resor, jag har en fundering och vill gärna ha din åsikt, och även andras.

Jag reser mycket men kan inte prata om resorna med min bästa vän då jag märkt att hon är avundsjuk och därmed helt ointresserad. Nämner jag en resa så sitter hon tyst och visar jag en bild på en vacker plats blir responsen: ”mhm.” Så jag har slutat att dela med mig och hon frågar aldrig. Jag är en person som oh:ar och ah:ar över andras resor / upplevelser, så det känns riktigt tråkigt att jag inte kan berätta om mina reseupplevelser till min bästa vän, även om jag verkligen försöker finna förståelse.

Hur tänker du kring detta? Tack och kram!

Jag har också sådana vänner 🙂

Har lärt mig en sak och det är att bara sluta dela saker med dem. Tycker synd om människor vars avundsjuka blir så stor att de inte kan glädjas åt deras vänner och orkar helt enkelt inte säga åt dem. De kan gott gå och vara missunnsamma men då tänker jag dela mina stora upplevelser i livet med mina andra vänner! I slutändan är de förlorarna.

Om du tycker att det känns viktigt att hon lyssnar och engagerar sig borde du såklart prata med henne, annars strunta i det och dela ditt livs resa med de som gläds åt din skull.

PUSS!

  1. Fast det behöver inte vara avundsjuka, er vän kanske är som jag. Jag tycker det är lika tråkigt att lyssna på resor som drömmar. Jag frågar brukar fråga folk ”Hade ni det bra” och så svarar dom och sen frågar jag inte mer för jag tycker det är så tråkigt att lyssna och ännu tråkigare att titta på semesterbilder. Jag delar heller inte med mig från mina egna resor för jag typ tar för givet att alla andra också tycker det är lika tråkigt att lyssna som jag? Ofta ibland jag paff när jag märker att vissa verkligen vill höra vad det var för mat, om flyget var i tid, färg på havet osv? =)

    1. Haha, jag är likadan, tycker att resor är sååå tråkigt att prata om/lyssna på. Kanske för att det inte är något intresse som jag själv har, reser sällan nu för tiden. Gode gud, inser att jag gått från att tycka resor är typ poängen med livet (upptäcka, uppleva) till att tycka att det är bökigt, krångligt, dyrt, jobbigt att sova borta, miljöaspekten med flyg osv osv. (Dessutom totalt icke-njutbart när man har en toddler som inte kan befinna sig i möblerade rum utan att förstöra hälften och hålla på att förolyckas inom 10 min.) Vad tusan hände liksom. 😀

    2. Men handlar inte vänskapsrelationer om att lyssna på saker som är viktiga för andra? Så om dina vänner har varit på sina livs resor och vill berätta för dig om dem, är verkligen din känsla av att det är tråkigt att lyssna på större än din vilja att vara en god vän och lyssna en stund? För mig handlar vänskap om att engagera sig i det som är viktigt för mina vänner. Kram!

    3. Jag är också likadan. Har det varit en väldigt speciell resa/ovanligt resmål så kan det vara kul att lyssna lite. Men ärligt talat är de flesta reseberättelser ganska likadana. För att inte tal om bilder från resor. Särskilt ointressant om det är nån som reser ofta. Jag engagerar mig gärna i vad som är viktigt för mina vänner. Att lyssna när de återberättar en resa tycker jag dock inte ger särskilt mycket om det inte samtidigt kan kopplas till något annat som vi har gemensamt.

  2. Hej på er! Det var jag som ställde frågan om avundsjuk vän och i mitt specifika fall gäller det en vän som själv pratar om sina resor och visar semesterbilder, men som inte kommer iväg så ofta som hon önskar—på så vis uppenbarar sig avundsjukan / oförmågan att glädjas åt mina resor. Har såklart förståelse för att alla är olika intresserade av diverse samtalsämnen. 🙂

  3. Hejsan! Jag ska på smookingfest i mars och behöver tips på vad man som kvinna kan ha på sig. Kan inte du lägga ut lite känningar som både är i budget, medel o dyrare prisklass? Tack snälla på förhand <3

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi