Den gladaste fredagen på länge

Jag är så glad idag, det liksom pirrar i hela kroppen på det där ljuvliga sättet som det kan göra en fredag i början på juni ungefär. Minns ni känslan?

När axlarna är fem centimeter längre ner än under vinterns spända månader, man promenerar i stilla takt på vägen till jobbet eftersom vädret är så tacksamt mot en och på eftermiddagen träffar man upp en vän eller två för bubbel istället för hem till veckans tv-serie.

Arma vinter, vad du får oss att lida stundtals, även om du är vacker som en jävla nyponros dagar som dessa. Kanske därför den där fina fredagskänslan sitter i kroppen idag? Tjejerna är på världens härligaste humör på kontoret och jag har aw inbokad med min älskade Cilla som bott utomlands i tre månader (!).

Alla dagar är ju inte som man vill, men vissa dagar är ju precis så som man önskar. Fina och snälla mot en. Begär ingenting mer än sol, glada leenden från mina kontorskollegor och tid med en älskad vän. Och såklart: känslan av att gå hem till D efter aw:n, laga mat länge tillsammans, prata om dagen och krypa ner framför en riktigt bra film med en stor skål kinapuffar <333

Vad ska ni göra ikväll?

Är ni redo? För här kommer fem fredagar i livet som kändes precis så som jag har beskrivit. Ska aldrig mer ta sommaren för given <333

  1. Låter helt underbart ! Har exakt samma känsla denna fredagen och inför hela helgen 🙂 Livet.
    Jag såg att Linn Herbertsson hade svarat på en lista ”Den ärliga listan” .
    Skulle vara kul om du också ville svara på den i ett inlägg ,

    Trevlig helg !

  2. Jag gråter. Klockan är 21:30 en Fredagskväll och jag är helt slut. Jag tar på mig för mycket och jobbar för mycket och är splittrad. Det är inte mina chefer som tvingar mig/ber mig: snarare säger de att mycket av det jag gör inte är mitt jobb. Men jag jobbat mer service och nör andra på företaget som ska stötta mig inte gör sitt jobb så landad allt på mig. Jag gillar inte att få konstant missnöjdhet så jag försöker lösa allt.. men jag orkar inte och min arbetsgivares svar är ”men du ska inte göra allt”…….. orden är ingen lösning. Snälla Michaela, vad ska jag göra?

    1. Hej Maria!

      Är inte Michaela, men svarar dig ändå! Jag har själv varit i din sits och det är verkligen ingen höjdare. Mina konkreta tips:

      1. Synliggör alla dina arbetsuppgifter (gärna på månadsbasis) i ett excelblad som summerar antalet timmar du lägger ner på de olika arbetsuppgifterna. Rangordna efter 1: viktiga uppgifter, 2: uppgifter att göra om tid finns och 3: uppgifter som ska bortprioriteras. Det är vettigt både för dig och för företaget. Det blir då väldigt konkret och du kan prioritera och ta action efteråt.

      2. Bestäm dig för fem stakeholders som du ska prioritera att ge förstklassig service. Det ÄR omöjligt att göra alla nöjda. First things first.

      3. Bestäm dig för att slå igen datorn ett visst klockslag varje dag. Stäng även av notifications på din telefon. På så sätt slipper du konstant bli påmind om jobbet.

      Ta hand om dig!

  3. Ha sommaren var sååå härlig, nu räknar man verkligen ner men det känns långt kvar:/ Undrar också varför du inte gick på ELLE-galan?
    Trevlig helg!

  4. Men wow, du passar extremt bra i ljusblont hår! Så vacker och så duktig att sätta ord på känslor.

  5. Hej! är så kär i Y-stolen, vilken behandling har du? ek eller vitaliserad ek kanske? oljad eller tvålad? svår att hålla ren?
    Tacksam för svar! 🙂

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi