En liten lista om julen

… som jag snodde från Elsa!

6 julsnabba

– Pepparkakor eller lussebullar?

Lussebullar!!! Kanske älskar lussebullar 800% mer än pepparkakor.

– Skumtomtar eller knäck?

Förstår faktiskt inte hur någon kan gilla skumtomtar? Tycker det är riktigt äckligt faktiskt, så syntetiskt och märkligt. Knäck vinner!

– Julkorv eller julskinka?

Jag brukar svara julskinka, men eftersom jag försöker att äta så lite kött som möjligt och speciellt gris så har jag inte ätit en endaste skinkbit i år. Jag får se om jag tar en bit på julafton men tycker faktiskt att julost är minst lika gott. Julkorv brukar jag inte äta? Bara prinskorv!

– Revbensspjäll eller Janssons?

Janssons, mums så gott det är! Jag är inte ett så stort fan av revbensspjäll för gillar inte att bli så grisig när jag äter hehe…

– Glögg eller julmust?

Jag är egentligen inte så förtjust i någon av dem men julmust dricker jag aldrig så får säga glögg då. Vitvinsglögg med lussebullar är ändå rätt smarrigt.

– Ge eller få?

Ge, alla dagar i veckan. Jag är så bortskämd med att få gåvor i mitt jobb och även om jag ÄLSKAR att få en genomtänkt present då och då, så är jag mycket mer förtjust i att ge. Så har jag nog alltid varit när jag tänker efter. La mycket tid på att planera mina julklappar som jag skulle ge bort redan som liten.

December 2011

4 julfavoriter

– Favoritjulfilm?

Det går inte att komma ifrån att The Holiday är världens finaste julfilm. Här hittar ni tips på fler julfimer!

– Favoritjulkalender?

Mysteriet på Greveholm, jag måste ha sett hela den julkalendern minst 50 gånger.

– Favoritjullåt?

Allt med Mariah Carey!

– Favoritjuldoft?

Saffransbullar såklart!

Julafton 2011

3 om jultid

– När är det dags att pynta?

Alla får göra som de vill men får lite kryp i kroppen av de som börjar innan halloween ens är utstädat och över. Från första advent och framåt är det fritt fram tycker jag!

– När får man ha gran?

Exakt samma svar som ovan.

– När öppnar man presenter på julafton?

När det finns barn med i bilden: efter Kalle Anka, men innan maten för att få lite julefrid vid middagsbordet sen. När det inte finns massa barn: efter maten, innan eventuella sällskapsspel och kanske efterrätt eller juldrinken dukas fram.

Tradition: skaldjursmiddag med familjen varje år den 23:e eller 25:e december!

5 julpersonliga

– Vad är det bästa med julen?

Att man får lite ledigt, att ingen liksom vill nå en. Det är en dag för vila och att umgås med sina nära, det tycker jag om. Jag vägrar bli en sån som julstressar när jag har egen familj sen utan tycker att högtiden går ut på att vara med de jag håller kär.

– Det sämsta med julen?

Att så många människor mår dåligt runt den, får en klump i magen när jag tänker på det. Både vuxna och barn. Att vissa vuxna dricker för mycket och att det skadar både dom själva men framför allt barnen. Inget barn ska behöva vara otryggt någonsin, och speciellt inte på julen <3

– Vad ska du göra på julafton?

Jag och D har vartannat år hos min släkt vs. hans släkt. I år firar vi med min släkt och eftersom julen är en högtid jag har tillbringat med min släkt i snart 30 år känns det alltid lite extra hemma att fira med dem. Jag gillar våra rutiner, att vi får tid till varandra, att allt är kärleksfullt och att vi har så roligt tillsammans. Det är en speciell dag som jag håller kär och i år ser jag fram emot att fira den hos min moster i Saltis. Vi blir hela 17 personer med traditionellt julbord, Kalle Anka, julklappslekar och allt som hör till. Längtar!

– Nyår då?

Nyår tillbringar vi ute på Linn och Mattias lantställe. Det blir riktigt bra mat, klä upp oss till tänderna och bara njuta till max! Vi blir bara sex människor och två hundar som det ser ut nu, vi fyra + Petra & Markus samt såklart Puck och Charlie.  Gud vad jag ser fram emot det!

– Tror du att det blir en snöig jul?

Ja men hallå, kolla ut! Snö-paradis!

Julafton 2014, sista julen i villan där jag växte upp <3

  1. Åh jag blir så avundsjuk på de som har någon att fira med. Jag ska vara själv hela julen, har inte ätit en endaste bit julmat och ska varken få eller ge julklappar. Tycker det känns för deppigt att göra något slags minijul själv så har bestämt mig för att inte kolla FB/instagram/bloggar som ändå bara består av julhälsningar, utan jag ska käka burgare, kolla youtube och låtsas som att det är en vanlig kväll. Ni som har någon att fira med, ta till vara på det ❤️ Hade gärna bytt med er.

    1. Om du inte vill vara själv imorgon, skriv i Heja Livet-gruppen på Facebook och fråga om någon vill hitta på något med dig! Glöm inte att skriva vilken stad du bor i bara ❤️ Ett annat tips om du är själv är att hjälpa till med volontärarbete, tex hos Stadsmissionen, det finns info på deras hemsida! Eller så är du bara hemma, stänger av sociala medier och tar hand om dig själv 🙏🏼 En dag går över snabbt. Puss och massa kärlek till dig ❤️

  2. Jag tycker egentligen inte heller att skumtomtar är speciellt gott, men de ger lite julstämning, så jag tycker ändå att det är trevligt när det finns skumtomtar, haha.

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi