Världens stoltaste vän

I tisdags var jag, tillsammans med massa andra härliga människor, inbjudna till lanseringsevent för Jossans bok Idag är jag fri.

Det finns knappt ord i mig för att förklara hur stolt jag är över Josefin som har skrivit den här fantastiska boken. Jag minns när vi satt i Costa Rica och jag skrev på Jag är inte perfekt, tyvärr. Då berättade Jossan för mig att hon drömde om att skriva en bok om att bli nykter som ung tjej efter tonår i missbruk och jag var helt säker på att den boken skulle bli verklighet.

Under det senaste året har jag fått följa med i hennes bokprocess och i tisdags fick jag hålla boken i handen för första gången. Wow – vilken bok. Att skriva en bok om missbruk, alkoholism och nykterhet från en ung kvinnas perspektiv tror jag är SÅ viktigt för andra unga kvinnor där ute. Många känner nog att de inte har ett sunt förhållningssätt till alkohol men vet inte hur de ska hantera det, eller kanske inte ens förstår att alternativet att vara helt nykter ens finns. Här är Jossan en förebild – någon som visar att valet att bli nykter som 20-åring gav henne precis det liv som hon har drömt om.

När Alexandra, som är förlagschef på det förlag där både jag och Jossan har gett ute våra böcker, höll ett tal till J så var nog inte ett öga torrt. Jag har redan börjat läsa boken och det är svårt att förstå att det är min vän jag läser om. Jag vill åka tillbaka i tiden och hålla om henne.

Läs den här fantastiska boken OAVSETT vilket förhållningssätt du tycker att du har till alkohol eller andra saker som kan skapa missbruk. Även om du inte känner igen dig själv i det, så kommer du att känna igen andra. Och oavsett det, så får du en stark, ärlig och modig historia berättad för dig.

Du hittar boken här!

Och J – tack för att du skrev den här boken. Jag LOVAR dig att den kommer göra skillnad. ♥

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi