Spänningsvärk

Men Gud, jag har ju helt glömt bort att recensera min botox-behandling som jag testade för ett par månader sen.

Tack Sofia för påminnelsen!

För er som har missat så har jag diskuterat här i bloggen huruvida jag ska testa botox mot min spänningshuvudvärk under våren. I april bestämde jag mig för att gå på konsultation och efter det bokade jag in tid för behandling.

Jag har testat det mesta mot min spänningsvärk… Jag yogar, går till naprapat i perioder, gör sjukgymnastik, sover med bettskena, testat akupunktur etc. Jag förstår att den långsiktiga lösningen för att slippa spänningsvärk är att sluta stressa, men jag tror också att min kropp liksom vant sig vid att spänna sig på ett visst sätt, och behöver hjälp på traven för att ändra det muskelbeteendet. Jag har under de senaste 7-8 åren spänt käken i stort sett hela dagarna och trycker alltid tungan upp i gommen.

Det var redan för flera år sen som jag blev tipsad om att göra botox i käkarna och tinningarna, men eftersom det kändes läskigt och som sista utväg, ville jag testa allt annat först. Idag måste jag nog ändå säga att akupunktur var läskigare än botox, men det är ju från person till person. Jag är lite nålrädd så varken akupuktur-nålar eller botox-sprutor är ju att föredra haha.

I alla fall! Innan jag gjorde det så researchade jag och frågade mina vänner om rekommendationer. När jag hade fått en rekommendation som kändes bra, bokade jag in tid för konsultation. Det viktigaste för mig var att det är ett ställe som har ett seriöst rykte om sig och att personen som utför injektionen jobbar som kirurg. Det slutade med att jag gick till HamidNordiska Kliniken, som även jobbar halva tiden som kirurg på Karolinska.

Han la in minsta möjliga dos i mina käkmuskler och sedan minsta möjliga dos ovanför ögonbrynen.

Efter fyra veckor gick jag tillbaka för att lägga in lite till i käkarna (det ingick i priset där jag var). Jag hade då minskat min spänningsvärk med ca 30-40%.

Två veckor efter det, alltså sex veckor efter första behandling, var min värk minskad med ca 60-70%.

Som ni förstår är jag otroligt nöjd över detta. I och med att mina muskler inte spänner sig hela tiden per automatik, har också tungan slutat pressa sig uppåt vilket är så galet skönt. Slutsatsen är väl egentligen att jag ångrar att jag inte gjorde detta tidigare. Jag vet inte om det är ett fungerade verktyg för alla med spänningsvärk, men det har varit det för mig. Min förhoppning är att muskelbeteendet förändras och att jag inte ska behöva fylla på i hela mitt liv. Men Hamid sa att jag troligtvis bara behöver fylla på några gånger och sen kommer det inte att behövas. Cirka var sjätte månad krävs det att man fyller på så länge som man känner att man behöver det.

Obeskrivligt skönt att inte ha spänningsvärk från morgon till kväll. Att kunna slappna av på ett annat sätt. Och ren lyx att kunna skippa bettskenan ibland utan att drabbas av värken från helvetet när man vaknar på morgonen.

Sist men inte minst! Vill bara understryka att det här är något som funkat för mig, men behöver inte vara en lösning för alla. Puss!

Nu flyger jag hem från Palma, vi hörs från Stockholm igen. Puss!

  1. Vilken lycka att värken har släppt så pass mycket. Tack för ditt inlägg! Det här ger mig hopp. Skulle vara jättetacksam om du kunde dela med dig av ungefärliga prisuppgifter för ett besök?

    1. Jag betalade 5500kr för käkmuskler + två små stick ovanför ögonbrynen (då ingick påfyllning). Kram!

    2. Jag fick remiss av min läkare på vårdcentral till neurolog, för botoxbehandling ( pga huvudvärk). Tips kan även vara att gå via den vägen om man har mkt problem med huvudvärk.

  2. Hej!

    Tack för att du delar med dig!jag gnisslar tänder och gör precis som du,pressar tungan mot gommen. Har dock inte så ofta ont i huvudet men känner att jag sover enorm dåligt då kroppen får jobba så mycket på natten. Har du märkt förbättringar även på sömnen?

  3. Jag kan tipsa om att gå till en kiropraktor med inriktning på käkmuskulatur och ta några behandlingar. Gjorde det själv för några år sen och har sedan dess klarat mig utan bettskena och käken och tungan är avslappnad under natten. Dock är det dags för några behandlingar snart igen.

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi