Frågor med Forni

Innehåller annonslänkar.

Är det ett alternativ till fiskburgare? Alltså smakar det fisk? Tänkte eftersom att dom heter seaweed och är gjorde på alger hehe 🙂

Absolut! Det är ett alternativ till samtliga burgare som görs på djur – fisk, kött, fläsk – you name it. Smakmässigt så smakar den som en bönburgare då den främst är byggd på bönor. Om du vill byta ut din nuvarande fiskburgare mot denna är jag säker på att det kommer gå utmärkt! Kram!

Hej fina Michaela! Har en fråga som jag väldigt gärna vill ha svar på. Kanske även passar bra till frågor med Forni? Jag är 23 år och har precis blivit befordrad till chef på företaget jag jobbar på. Och jag har lite panik. Jag har ända sen jag var lite velat vara något mer än ”bara” en anställd. Men trodde inte det skulle hända än. Att ta hand om alltifrån ekonomin till marknadsföring till personal är något som stressar mig. Men vad som stressar mig ännu mer – att nätverka. Att träffa dom andra bolagen varje månad och redovisa hur det har gått. Att varje måndag ställa mig framför 40 affärsmän på ett lunchmöte och prata om bolaget. Om vilka samarbeten jag har inlett, och skulle vilja inleda. Vet att du blev Vice VD för Devote väldigt ung. Hur tacklade du dessa grejer? Har du några knep? Några tips? Ha en superfin dag!!

Hej

Grattis – fan vad grym du är! Det låter ju som att det är en dröm för dig men att dina rädslor håller dig tillbaka lite. Eller så kanske inte den här typen av position är rätt för dig, men då kommer du att komma fram till det med tiden. Alla erfarenheter lär en något tycker jag.

Mina spontana tips är:
– Hitta någon typ av coach som du regelbundet kan bolla dessa saker med. Träffas en gång i månaden och diskutera dina svårigheter, dina rädslor och hur du ska tackla olika situationer på jobbet. Så bra för att växa som människa och i sin roll!
– Sociala sammanhang är svåra att komma ifrån om man ska klättra i karriären. Boka istället in ordentligt med vila innan och efter tillställningar som kräver din sociala kompetens. Att till exempel inte ha några möten inbokade timmen innan eller efter lunchmötet med de 40 affärsmännen, så att du kan hämta kraft och samla dig. Jag brukar treata mig själv efter stora sociala prestationer, t.ex. med en extra god lunch eller med att gå tidigare från jobbet och inte kolla mejlen på en hel kväll.
– Kom ihåg att övning ger färdighet i allt. Det blir lättare och lättare att tackla de svåra situationer som du ställs inför idag. Man hittar sitt egna sätt att jobba och ta sig igenom utmaningar. Se till att vila, ät bra mat och rör på kroppen mycket emellan allt chefsjobb. Frisk luft gör underverk, hur mossigt det än må låta.

Lycka till!

Hei! Hvor er solbrillene fra? 🙂

De är från Thierry Lasry och jag köpte dem på Wakakuu! Hittade liknande här och här.

Var kommer den blåa klänningen ifrån? Så otroligt fin!!

Den är från Shein!

Hej ! Har du något tips på du fint enkelt smycke runt 5000 kr + – lite . Ska få välja ett av mina föräldrar i 25 present och tycker det är så svårt ! Gillar enkla tunna smycken men hittar ingeting. Kram

Hej fina,

Åh vad roligt!

Sophie by Sophie har fina smycken i olika prisklasser. Maria Nilsdotter likaså samt Emma Isrealsson. Jag skulle även kolla vintage och på auktioner. Kanske ett par diamantörhängen? Kaplans kan jag rekommendera!

Kram

Hej Michaela! Var är din superfina vita tröja på första bilden ifrån? 🙂

Gant och den finns här (såg att den dessutom var på rea nu!).

Hur hittar man en balans mellan nöje och att spara pengar? Jag pluggar vilket gör att jag har begränsad inkomst, men jag jobbar extra(75% + sommarjobb) och har alltid lagt undan pengar. Denna sommaren är jag ledig i 1,5 månad och vill verkligen unna mig själv. Det var så längesen jag köpte nytt smink och nya kläder, och just nu försöker jag verkligen unna mig. Men håller hela tiden tillbaka för jag tycker det är onödigt att köpa nytt fast jag verkligen behöver det. Vet att du är väldigt ekonomisk och att du unnar dig, har du tips?? Jag kan verkligen vara snål mot mig själv och unnar mig sällan.

Hej fina du,

Unna sig är ju att lägga pengar på saker man inte behöver, men nu skriver du ju att du faktiskt behöver vissa saker. Och om du har sparat för just detta, ska du ju lägga dina pengar på det du vill ha och känner att du behöver.

Jag tycker absolut att man ska spara för att kunna klara sig i svårare tider samt om man sparar till något speciellt, t.ex. kontantinsats i lägenhet, som verkligen kommer ge en något på lång sikt. Men att bara gå runt och spara för sparandets skull och aldrig leva – det är ju kanske inte så roligt? Livet är lite för kort för det tänker jag?

Jag är ekonomisk och har säkrat upp en bra slant för framtiden, men det är ju för att unna mig stora saker i framtiden. Lantställe, bröllop, utomlandsboende, större lägenhet. En vacker dag kommer de pengarna gå till att unna mig sånt stort som jag drömmer om och inte har råd med för tillfället.

Det låter klyschigt, men livet är till för att levas. Med respekt och eftertanke – livet kan ta oväntade svängar – men också med glädje. Försök att hitta en balans mellan båda <3

Hej! Jag har läst din blogg sedan rar-tiden och vill bara tacka för allt du gett till oss läsare av dig själv genom åren. Nu till min (kanske lite knasiga?) fråga. Du har flera gånger skrivit att du och D har lite olika syn på hur en frukost kan se ut. Detta är något som jag reagerat över och också något som väckt en fundering hos mig. Jag undrar, vad menar du egentligen med det? Hur olika syn kan man ens ha på nåt så simpelt som frukost?

Tack själv för att du hängt med så länge!

Haha, vad menar du? Finns ju EN MILJON olika sätt att se på begreppet frukost. Kortfattat fungerar vi såhär:

D – Vill helst inte äta frukost, om han ska äta vill han helst äta indiska grytor eller annan middagsmat (ja, det är sant) eller ägg (alltså bara ägg). Drömmen är att ha maxbelysning i taket och musik på högsta volym. Medan denna gryta eller varma mat förtärs över diskbänken, ståendes, och tar max fem minuter att slänga i sig. Gärna så näringsrik frukost som möjligt (en påse grönkål och några svampar är inga problem att äta upp ståendes över papperskorgen).

M – Vill helst äta frukost i minst en timme, alltid bröd och gärna flera olika saker att välja på. Som en liten frukostbuffé man dukar upp hemma. Vill ha doftljus tända, linneservetter, Nyhetsmorgon i bakgrunden, dov belysning och bläddra i en tidning samtidigt som jag äter i tystnad. Om frukosten innehåller 0% näring utan bara vitt bröd och croissanter gör det ingenting, bröd är livet.

Hej! Jag har en fråga till frågor med Forni 🙂 Jag har varit tillsammans med min kille i 7 månader, innan dess var jag ensam i 4,5 år och har väntat på att denna fantastiska kärlek ska uppstå igen. NU har den kommit, jag älskar honom så mycket, han är verkligen det bästa och finaste jag vet vill vara med honom jämt. Nu till saken, vi bor i olika städer, skiljer cirka 18 mil mellan oss. Vi pendlar på helgerna till varandra och jag trivs inte så bra i den staden jag bor. Vi har under ett tag pratat om att jag ska flytta till han (bor i en mindre stad där jag också kommer ifrån) och nu har vi fått erbjudande om att köpa vår DRÖMLÄGENHET i den staden. Hur vet man att det är rätt att tacka ja till detta erbjudande? Jag menar, nu hatar jag att åka ifrån han, vill inte bo i den staden jag bor i nu, har börjat leta jobb i andra städer nära honom för att kunna pendla från han. Är detta ”tecknet” på att det är rätt? Är det för tidigt? Vågar jag lämna den staden jag en gång flyttade till? Är rädd för att andra ska tycka det är för tidigt men samtidigt bryr jag mig inte särskilt mycket då han betyder så mycket för mig, vill bara vara nära honom, jämt. Tacksam för svar! Kram

Hej tjejen!

Du har svarat på din egen fråga 😉 Det verkar ju inte finnas någonting som talar för att du inte ska hoppa på den här möjligheten? ALLT du beskriver säger att du ska köra. Du behöver inga goda råd, du har ditt svar. Flytta ihop i din drömlägenhet med din drömkille i staden du trivs i och njut av att du har fått allt du kan drömma om <333

Ang. vad andra tycker – livet är alldeles för kort för att orka bry sig

  1. Till sista frågeställaren – vet ju väldigt lite om praktiska omständigheter/ekonomiska mäöjligheter i ditt fall men ett tips kan vara att kika på möjligheten att hyra ut ditt nuvarande boende i 2a hand, vanligtvis tillåts i vartfall ett års uthyrning för att prova på samboskap av både hyresvärdar och bostadsrättsföreningar. Både jag och vänner har nyttjat möjligheten och utöver att det är en jäkla trygghet ger det dessutom lite extra klirr i kassan (obs håll dock koll på reglerna angående hyressättning, olika för hyresrätt och bostadsrätt). Lycka till! 💕💐

  2. Till tjejen i sista frågan – KÖR. Du verkar ju vilja och om det mot förmodan blir hel tokigt och inte alls som du tänkt dig, då får du ta konsekvenserna då och det ordnar sig på ett eller annat sätt. Du är modig som vågar drömma, så våga nu också våga uppfylla det. Lycka till <3

  3. Til dig som funderar på att flytta ihop med din pojkvän – KÖR!! Jag och min kille köpte bostadsrätt efter 8mån tillsammans och det har funkat hur bra som helst! Självklart måste man anpassa sig och det blev lit diskussioner i början om ekonomi å liknande men det hade det ju blivit ändå, oavsett om vi hade flyttat ihop om 1 år eller 3år. Jag älskar att vara sambo med min dröm man och har aldrig någonsin ångrat att vi flyttade ihop så ”tidigt”.

  4. Hahahaha så kul om frukosten! Är precis som du, det är den heligaste tiden på dagen! Helst ska man inte prata med varann utan bara utbyta delar av tidningen!

  5. Hahahaha HUR kan man ens se på frukost på det sättet? Jag blir nästan förolämpad. Frukost är min heliga stund på dagen med 100% mysig och harmonisk stämning. Näring hinner man få i sig under resterande måltider 🙄🙄😂

  6. Hahaha DOG av din beskrivning av D’s och din frukost. Haha jag är exakt som D, hatar frukost-sakerna och vill helst äta antingen kakor eller mat, och snabbt som tusan, oftast medan jag sminkar mig typ.

  7. Åh så roligt, jag förstår PRECIS frukostgrejen. Jag är morgontrött, vill ha tystnad, helst läsa, sitta bekvämt i fåtölj för mig själv, äta något litet och dricka kaffe för att vakna. Brukar sedan äta en ”second breakfast” efter ett par timmar. Medan min man vill ha stor frukostbuffé, sitta och prata, ljust och glatt och mycket. Vilket är JÄTTETREVLIGT såklart, men jag är alldeles för trött innan jag fått i mig kaffet och höjt blodsockret med något. Haha, så lustigt att vissa liksom undrar ”hur kan man tänka olika i den frågan”. 😂

  8. Till dig som har blivit befordrad till chef, fy fan vad grym du är! Kom ihåg att din arbetsgivare inte hade gett dig erbjudandet om hen inte trodde på dig och din förmåga att klara av det! Kör bara kör!

  9. Jag och min kille bodde 25 mil ifrån varandra när vi träffades. Avskydde att skiljas åt på söndagarna. Så 3 mån efter att vi hade träffats sa jag upp mig från mitt gamla jobb och ytterligare 3 mån efter det så bodde vi ihop. Nu har vi snart bott ihop i två år och även förlovat oss, det är inte så lång tid men jag har aldrig haft det bättre och ångrar inte för en sekund att jag tog mitt pick och pack och drog 🙂

  10. Till 23 åringen som blivit chef:
    Fy fan va grym du är HERREGUD stort grattis så jäkla häftigt.
    Tänk att dom har valt dig av en anledning, de skulle aldrig välja dig om de inte trodde på dig så givetvis kommer du göra ett strålande jobb! Hejja Hejja, visa gubbarna va skåpet ska stå bara 😉

  11. Till tjejen som blivit chef!
    Heja dig, vad häftigt. Stort Grattis!
    Jag har några tips jag gärna delar med mig av och som fungerat för mig i mitt ledarskap.
    1. Som Michaela skriver försök skaffa en coach eller en förebild du kan ha kontakt med för råd etc.
    2. Boka av tid i kalendern innan och efter möten som kräver mycket av dig, dels för förberedelse men också för reflektion, där finns det möjlighet att peppa sig själv och boostad självförtroendet.
    3. Öva, öva, öva!!

    Stort lycka till i ditt ledarskap.

    Kram!

  12. IGENKÄNNINGEN i frukostgrejen! Jag=du och indisk gryta kan även vara gårkvällens biff och bea😂

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi