Workshop tillsammans med Fundler: Drömmar, mål och att äga sin framtid

INLÄGGET ÄR ETT BETALT SAMARBETE MED Fundler

För prick en vecka sen höll jag i en workshop tillsammans med Fundler och Filippa Tjärnlund från Raw Clarity. Vi ville hålla i en workshop med temat ”Att äga sin framtid”, vilket är Fundlers motto som de arbetar med genom att hjälpa privatpersoner att investera i fonder. Genom eventet ville vi även poängtera att äga sin framtid handlar om mer än ekonomi – exempelvis inre välmående och hälsa. Därför teamade vi ihop oss med Filippa som är holistisk coach och tillsammans blev temat för kvällen hur alla pusselbitar behövs för att kunna äga sin framtid.

När jag gick därifrån så kände jag av hela mitt hjärta att det var ett av de bästa samarbetena jag någonsin har gjort. Ibland är jag extra tacksam över mitt jobb och den här workshopen var ett sådant tillfälle.

Via bloggen hade ni ju chansen att få en plats på workshopen, vi hade 14 platser som fylldes upp med er underbara läsare.

Filippa brukar hålla i sådana här coachingsamtal i grupp för exakt 14 kvinnor åt gången så därför höll vi ner antalet. Det mysiga med det var att det blev personligt och samma upplevelse som hennes coaching-klasser ger i vanliga fall.

Wow, säger jag bara. Vilken magisk timme vi fick med Filippa! Först mediterade vi för att komma ner i varv och sedan fick vi svara på frågor om vårt liv, var vi vill, vad som är viktigt för oss samt hur vi ser på ekonomi och framtid.

Självklart hade vi plats för en hund också <3

Det var så häftigt när vi pratade om pengar. Alla fick fundera över hur ens föräldrar har hanterat och pratat om pengar när man var liten, och sedan fick de som ville dela detta högt i gruppen. Det gjorde att vi kunde dra slutsatser om oss själva och vår egen syn på pengar – vi är ju ett resultat av våra föräldrar. Slutligen fick vi fundera över vår egen sanning, hur vi vill se på vår egen ekonomi samt vad som är viktigt för oss. Jag lärde mig en del om mig själv under den stunden som jag inte har tänkt på innan vilket var sjukt intressant.

Efter Filippas coachning tog Maria från Fundler över och pratade om Fundler, sparande, fonder, om varför det är så viktigt att faktiskt investera sina pengar istället för att ha dom på konton utan ränta och vilken skillnad det faktiskt gör för en ekonomiskt. Samt svarade på frågor om appen såklart!

Till exempel: Hur vet jag att Fundler investerar i det bästa för just mig?

Svaret från Maria blev: Fundler hjälper dig att komma fram till vilken risknivå du bör ha på dina pengar utifrån dina ekonomiska förutsättningar. Därefter rekommenderar Fundler precis de fonder som passar dina sparmål bäst. Hur man vet att Fundler enbart rekommenderar det som passar dig bäst är för att Fundler är vad som kallas oberoende. Det innebär att vi inte tar emot kickbacks eller provision från olika fondbolag för att rekommendera just deras fonder. Det betyder att vi inte har något intresse i att rekommendera något annat än de fonder som på riktigt passar dig bäst och som väntas ge bäst avkastning i förhållande till risknivån.

Maria berättade också att vi kvinnor är bättre än män på att spara, men att vi investerar inte i samma grad som män. Det i längden påverkar vår ekonomi negativt. Kvinnor vabbar till exempel oftare än män, vilket påverkar pensionssparandet negativt. Därför är det viktigt att våga investera för att inte klyftan mellan kvinnor och mäns ekonomi ska bli så stor.

Något som jag uppskattar med Fundler är att det är tryggt att använda appen. Alla fonder och pengar i Fundler förvaras på SEB och omfattas av svenska Riksgäldens insättningsgaranti.

Jag hade haft en hektiskt jobbdag men mina axlar sjönk en decimeter efter våra två meditationer och öppna samtal.

Avslutningsvis pratade jag om drömmar och mål samt vad som motiverar mig genom livet. Alla fick varsitt exemplar av min bok och sedan tog vi fem minuter där alla fick fylla i sina egna drömlistor i boken. Ett förhoppningsvis peppigt och inspirerande avslut på en fantastisk eftermiddag.

Tusen, tusen tack till alla som kom.

Vill ni testa Fundler kan ni ladda ner appen för iPhone HÄR och Android HÄR

Vi gjorde en video på plats som jag vill dela med er, så att ni som inte var med kan få en inblick i hur det lät. Hoppas ni tycker om den ♥

  1. Åh älskar Filippas coaching. Gick hos henne privat ett halvår. Kan rekommendera alla det. Jag utvecklades och kom till insikt så mycket. Du verkar också vara en underbar människa Michaela. Ha en fin helg. Massa kramar

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi