Hemma

Jag ligger i soffan invirad i en av mina filtar. Den blåa, som jag och D köpte när vi hade varit sambos i en månad. Den som är mjuk och doftar hemma. Jag tror att det var det första gemensamma vi köpte som sambos? Hoppas den lever kvar länge.

Jaja, nu är jag hemma igen efter ett dygn på resande fot. Lägenheten är iskall men nystädad och när jag ställde mig i duschen kändes det helt okej att vara hemma ändå. Jag har inte den här ”ÅH VAD SKÖNT ATT KOMMA HEM” känslan som man får ibland efter att ha varit borta. Men min lägenhet min filt min dusch min säng, ja det är saker som jag älskar högt.

En annan sak som jag älskar är Mathem. Detta är obv ej spons men är helt lyrisk över denna fenomenala sajt/app. Satt på flygplatsen i Cancun och klickade hem prick allt jag var sugen på via appen och klockan 18.00 knackade Mathem på med min leverans utanför dörren. Mitt aprikos & hasselnötsbröd från Gateau som jag älskar, gräddost, halloumi, massa grönt, ingredienser till en köttfärssås och minipizzor – mums. Så himla skönt att slippa gå och handla när man kommer hem efter en lång resa.

Innan vi avslutar… en sak som jag inte älskar… myggbett :((( har fått säkert 30-40 stycken och de kliar så jävla mycket. På dagarna i Tulum var det lugnt men när mörkret kom så fick jag myggbett på hela fötterna, smalbenen och underarmarna, alltså de delar av kroppen som inte var täckta. På meditationen sista kvällen fick jag säkert 20 myggbett, suck. Någon som har tips på hur man lugnar ner myggbett så de inte kliar så mycket? Blir galen.

  1. Mot myggbett är bästa botemedlet Xylocainsalva (finns att köpa på apoteket)! Annars alsolsprit/liknande omslag med plåster där du häller alsolsprit på kompressdelen och låter sitta på. Försök att inte klia! Mina räddare i nöden efter 21 år som mygg- och getingmagnet. Älskar din blogg! Och du som är så inspirerande, följt dig från och till sen jag började på Nacka i 1an på gymnasiet eftersom du är lite av en ”alumnikändis” där och det sitter artiklar med dig på väggarna vid rektorn. Hoppas myggbetten blir bättre snart! Kram

    1. Hade inte gått ut på sommaren om det inte vore för xylocainsalva! Den funkar även på annat än myggbett, exempelvis när en vaknar upp en morgon med sviiiintorra läppar, gäspar och… spräcker upp mungipan så det känns som om en är Jokern i Batman. Ta lite xylokainsalva i mungipan och YAY, det gör inte ont! Smakar dock inte så gott, så en får se till att inte få det i munnen, hehe…

  2. Fy, så värdelöst med myggbett!! Jag brukar tycka det funkar med saltvatten på. Brukar göra en liten saltkoklösning bara och dutta på där det kliar. Funkar även ganska bra med handsprit men det är egentligen inte bra för huden anar jag så det är mest en nödfallslösning. Hoppas det går över snabbt <33

  3. Mitt bästa tips är xylocain från apoteket! Lätt smärtstillande så att det inte kliar och läker snabbare.

  4. Om man har det riktigt besvärligt kan man faktiskt ta en allergitablett. Funkar bra! Mvh en sönderbiten tjej

  5. En alovera gel! Finns på apotek. Kolla så det den inte består av mest vatten bara, helt ska det vara så mycket alovera i som möjligt. Det är naturligt, återfuktar, svalkar och jag upplever därför att det lindrar. Kram

  6. Håller med ovanstående! Jag blir alltid galet myggbiten, framförallt utomlands, och allergitablett (vanlig receptfri) är det enda som brukar lugna det där hyyysteriska kliandet som gör att man vill krypa ur skinnet.

  7. Jag brukar också bli helt sönderbiten tyvärr. Så himla tråkigt plus att det är svårt att sova när det kliar på hela benen och armarna.

  8. När man fått sådär många som kliar sjukt mycket går det ibland att få kortisontabletter av en läkare via VC. Jag fick det för hade så många att kroppen fick typ en allergisk reaktion…

  9. Olivolja hjälper mot allt, använder det som bodylotion sedan jag föddes. Är man nordafrikan så är man..

  10. Jag har ett jättebra tips!!

    Koka vatten, häll i en kopp och lämna en sked i vattnet så att den blir riktigt varm. Pressa sen det ”böjda” av skeden mot myggbettet. Den supervarma skeden (som då mest nuddar myggbettet och inte bränner resten av huden) gör att blodet strömmar lättare i myggbettet och typ läker bettet bättre. Kan också vara så att giftet i myggbettet börjar lösas upp, vet inte om jag har fått förklaringen rätt här MEN- det funkar!!

    Älskar detta tips eftersom det är så naturligt! Det var mitt ex husmorstips så jag kan tyvärr inte fråga honom om den exakta förklaringen, hehe!

  11. Jag tar allergitablett när jag får myggbett pga. superkänslig men det hjälper jättebra! Sen har jag ett stift mot insektsbett som hjälper till mot klådan som jag köpt på apotek i USA men måste finnas något liknande här! <3

  12. Låter som en underbar resa. Själv får jag nästan ångest de första dagarna efter man kommit hem från en resa. Visst saknar jag min säng när jag är borta. Vet hur det är med myggbett då vi var i Thailand över nyår och trettonhelgen, jag fick ta en allergitablett mot klådan. Myggen fullkomligt älskade mina ben och det såg inte sådär vidare vackert ut d sista dagarna 😉.

  13. Googla på ”bite away”! En helt fantastisk pryl som verkligen hjälper. Om man är riktigt snabb räcker det att använda den en gång på bettet. Om man inte är riktigt lika snabb får man köra morgon och kväll ett par dagar för att slippa kliandet.

  14. Jag reagerar jättestarkt på alla sorters insektsbett (har exempelvis delat hem med loppor när jag bodde i Colombia, det var vidrigt kan jag lova) och förutom Xylocain kan jag tipsa om kortisonsalva (tror det finns receptfritt), antihistamintabletter och att badda på Salubrin (finns i mataffären). Kram

  15. Låter konstigt men en kompis tipsade om att ta på deo (vanlig roll on typ) på bettet och jag tycker att det funkar! Iaf om man rollar på direkt efter man blivit stucken 🙂 Kanske inbillar mig men värt ett försök!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi