THURSDAY

Heje,

Det verkar vara fler som känner sig lite ledsna just nu, tur att vi kan ha varandra i det. Jag insåg när jag svarade på ”Frågor med Forni” i morse att jag är stressad och behöver hitta lugn. Det är mycket kvällsevent och aktiviteter nu i november (för att inte tala om december!) men jag måste tacka nej till det mesta för att fokusera på det som är viktigast – jobb och mina nära <3.

Jag börjar längta efter vintersemestern. Den kommer välbehövligt i år.

Nu ska jag snart sticka iväg på pedikyr följt av releasemingel för Anithas nya bok, så duktig är hon. Jag är en stolt vän idag. Sen hoppas jag hinna en sväng på stan, jag ska på Studio 54-brunch på lördag och vill ha på mig något glittrigt! Extra tur att Petra gjorde detta inlägg som inspiration till mig, nu känner jag mig grymt motiverad till att se ut som en discokula på festen! Tror ni att Zara och Mango har flest alternativ inom den kategorin? Jag går dit och kollar!

  1. Hej bästa Michaela, en fråga till dig (kanske till frågor m forni?) – och som fler gärna får hjälpa med svar till.

    Jag lyssnade på din och Michaelas podd som handlade om livets rädslor. Jag kände igen mig så mycket i allt du sa om svartsjuka. Jag känner precis likadant.
    Jag har varit med om att ha blivit bedragen, förlöjligad, jag har sett folk vara otrogna och själv blivit så jäkla sårad genom tidigare relationer. Jag är livrädd!
    Nu är jag i en relation som jag varit i, i snart ett år. Till en början gick det fint, jag kände sånt lugn, glitter och rosa moln överallt. Men med tiden har den där jävla svartsjukan börjat dyka upp.. och jag får så ont i magen, jag kan knappt sova ibland för jag får PANIK av alla tankar i mitt huvud!
    Vissa dagar är lättare än andra.. och jag försöker verkligen jobba på det, och inse att 1. han är inte de andra människorna och jag kan inte lägga deras skit på honom. 2 jag litar verkligen på honom – han är världens finaste människa och har aldrig gett mig anledning att oroa mig. 3. vi pratar om det när det är som värst för mig, och han förstår nog inte helt (han är inte svartsjuk för fem öre, haha) men han försöker och han lyssnar. Han frågar alltid om det finns nåt han kan göra, för att hjälpa mig deal:a med skiten.
    Men ändå blir jag livrädd emellanåt, av helt oförklarliga skäl, att han ska finna någon bättre, att han ska sluta älska mig, att något ska ske som har skett förut.. ja, du vet. Exakt allt du nämnde i podden, den onödiga slöseri av tid och energi av att tänka sådana dumma tankar att han ska lämna mig, gå bakom ryggen på mig och sluta älska mig.

    NU, min korta fråga egentligen.. du sa i podden att du arbetat med din svartsjuka och att det blivit bättre med åren. HUR gjorde du? Har du några tips? Råd? Jag har känt mig så jävla ensam med min svartsjuka för det känns som att alla andra par bara.. litar på varandra, byggt tillit på ett sånt naturligt enkelt sätt. Och så sitter jag vissa nätter och huvudet går i högvarv av nonsens.
    Jag blir bara så trött på mitt huvud och hjärta som skriker av rädsla för jag är rädd att JAG, hela jag, inte är tillräcklig och att jag ska gå i kras igen.

    Vad gör jag för bearbeta detta? Precis som du sa ang din relation med D: Vår relation är RÄTT, jag måste lära mig att hantera det här.

    Tack <3

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi