Frågor med Forni

Jag har en fråga (som jag tror fler vill veta): hur packar du med dig dina väskor när du reser? Jag är alltid så rädd att checka in dem på flyget om väskan skulle försvinna. Har du alla i ett handbagage eller chansar du?

Tack för en bra blogg, dina texter är fantastiska

Hej tjejen!

Jag kör handväskor i handbagaget. Ofta har jag en kabinväska med mig så då lägger jag med dem där. Skulle aldrig förlåta mig själv om mina dyrgripar kom bort haha. Har även alltid smycken och andra saker av värde i handbagage. Många blir av med sitt bagage någon gång i sitt liv och jag vill inte att saker som jag bryr mig om ska försvinna, även om det går på försäkringen i slutändan. Min Chanel-väska har t.ex. ett emotionellt värde för mig och jag vill gärna ha den kvar i garderoben för resten av mitt liv 🙂

Puss!

Hej Forni
Beklagar sorgen och hoppas allt går bra.
Undrar över en sak, blir du bra bemött på Milles?
Varje gång jag varit där både privat och tagit med mig stora kunder från utlandet så har det varit riktig taskig service, stressigt och inte alls några glada minner. Efter besöket med mina kunder har jag valt att inte gå tillbaka. Det blev oerhört jobbigt och skämmigt för mig att sitta där och se hur alla runt bordet kände det dåliga bemötandet.

Sedan ser jag hur ni bloggare går dit om och om igen och tänker det kan väl inte vara en slump, för hade ni fått den behandlingen som jag fått de gånger jag varit där så hade ingen återvänt.
Hur har du upplevt det?

by the way älsker din blogg och sättet du skriver på och önskar själv att man hade bestriddit den egenskapen. Följt dig nästan sedan dag 1
Kämpa på och var dig själv. Du är bäst helt enkelt.
/ T

Tack för varma ord! Så glad jag blir <3

Ang. Milles så antar jag att du syftar på de kvinnorna som driver stället. De har en lite speciell jargong men på något sätt så gillar jag det. Idag får jag alltid väldigt bra service när jag går dit! Killarna som jobbar där är så gulliga jämt och det brukar vara glad stämning. Däremot så är ju Milles kända för att ha en “rivig” service men jag har ingenting emot det, annars hade jag såklart slutat gå dit för länge sen. Jag är där en hel del och det är för att jag tycker om stället med allt ifrån dess personal till mat, miljö och atmosfär. Tråkigt att du fått så dålig service under dina besök, förstår att det inte blir några fler gånger!

Puss <3!

Vad har fått dig att vilja gå på hälsokontroll? Känner du dig sjuk?

Tänker som Jessica! Vill också gärna veta mer om hälsoundersökningen. Vart gör du den? Hur går man tillväga? Måste ha en speciell anledning att göra denna? Jag tycker nämligen vårdcentralerna kan vara lite svåra ibland… Men jag har funderat länge på detta jag med. 🙂 kram!

Jag känner mig inte sjuk utan det är snarare tvärtom viktigt för mig att vara uppmärksam på hur min kropp mår för att kunna förhindra eventuella sjukdomar i framtiden. Att gå och göra en hälsoundersökning med massa blodprov, EKG, mäta lungkapacitet etc. känns bra att göra i tidig ålder för då kan man följa upp vartannat år och så har man ett track record att gå efter. Det är väl lättare att se om något går åt fel håll och värden förändras om man har det sparat sen ung ålder. Jag gör ju samma sak med min hud (kollar leverfläckar vartannat år) samt kallelserna till cellprov som kommer vart tredje år eller vad det är. För mig är det viktigt att göra det jag kan för att förebygga eller vara medveten om hur min kropp mår och beter sig.

Undersökningen jag gjorde var en privat hälsoundersökning hos Stockholm Medical Skincare och kostade drygt 2000kr om jag inte minns fel. Nu står jag med i deras register för en kallelse vart annat år.

När jag var på återbesöket fick jag veta att alla mina värden var normala och de flesta av dem så perfekta som de kan bli – skönt att veta om det och kunna sova gott om nätterna tycker jag. Så får vi hoppas att det fortsätter så i framtiden!

Kram!

Hur har ni fraktat hem mattorna, har det funkat bra/har det varit väldigt dyrt? Kan du inte visa bilder på de andra mattorna? Är du sugen på att besöka Iran? Har själv en persisk pojkvän och skulle vilja åka, tror att det finns väldigt mycket intressant att se. Har lite problem med slöjtvånget men det kanske bara är att svälja det 🙂

Det är D’s föräldrar/släkt som har tagit hem dem så jag vet inte hur frakten har gått till men gissningsvis fraktas det iväg persiska mattor från Iran hela tiden så det är nog inga större konstigheter.

Jag skulle inte ha något emot att besöka Iran men det är ingenting som står högt upp på vår lista över kommande resor! Som du säger verkar det vara ett fantastiskt vackert land med mycket att se så jag skulle gärna åka dit någon gång i framtiden.

Puss!

Vartifrån är den gröna stickade polon som du har på dig på Instagram-bilden idag där du skriver om Run of hope? Så fin 🙂

Soft Goat! (annonslänk) Min favvotröja just nu 🙂

Vart är den rosa blusen/toppen ifrån?? Så fiiiin!

By Malina! (annonslänk) Riktigt fin festtopp för hösten, den finns i svart också, tips tips.

Hej! En fråga till Frågor med Forni: röker du fortfarande och vad har du för tankar kring rökning? Jag är runt 25, lever ett hyfsat hälsosamt liv och rökningen passar egentligen inte (längre) in i mitt liv. Ibland kan jag göra pauser på någon vecka, men tanken på att sluta helt stressar mig. Kram!

Nej jag röker inte MEN jag feströker som det så fint kallas. Det vill säga, jag tar en cigarett under lite festligare tillfällen så som en aw med mina tjejkompisar eller en utemiddag på stan. För varje år som går så röker jag mindre och mindre, för tio år sedan rökte jag tio cigaretter om dagen och nu röker jag tio cigaretter i månaden. Om jag ska vara ärlig är jag inte speciellt orolig över min rökning. Jag vet att det är en hemsk vana men jag tycker om att ta en cigarett i samband med ett riktigt gott glas vin ibland. Jag är ju så långt ifrån en beroende-person man kan komma (mina vänner brukar reta mig för att jag alltid konsumerar allt så lagom hela tiden haha) så minskningen av rökning har fallit naturligt för mig. Och jag vet att många tycker det är helt sjukt att jag ens röker de där få cigaretterna i månaden om jag inte är beroende men det handlar om njutning för mig.

Ett tips för att sluta är att försöka att bara ta en cigarett när du är riktigt sugen. Som rökare så vaneröker man, det gjorde i alla fall jag, och när jag började känna efter huruvida jag verkligen var sugen eller inte så minskade mina cigg från tio om dagen till ett par om dagen på en gång. De flesta är per vana och egentligen är man kanske inte så sugen.

Min pappa, som var beroende av cigaretter, gick till en hypnotisör för ett par år sedan. Efter ett besök var han rökfri och har inte rökt en cigarett sen dess. Helt sjukt! Trodde aldrig att det skulle funka på honom men det gav ju maximal effekt. Testa det annars!

Kram!

 1. Åh fy! Känner igen mig angående Milles. Jag och vän gick dit så förväntansfulla, då vi sett så mycket bloggare etc höja det till taket. Inckusive du, och shit vad besvikna vi blev. Värsta stället i Stockholm vi båda varit på. Så tråkigt då maten ändå var god, men den dåliga servicen fick oss båda att tappa aptiten. Det kändes verkligen som att kvinnorna där inte vill ha oss där. Tack för att någon annan känner likadant, vi började nästan tro att det var fel på oss och blev oroliga över att vi hade gjort något för att göra de så arga.

 2. Hej!
  En fråga/fundering till nästa vecka.
  I och med senaste tidens våldsvåg har jag blivit mer paranoid av mig. Får megaångest när min sambo går på AW eller bara kommer hem sent från jobbet för den sakens skull. Har jag en dyr väska håller jag i den så hårt att jag blir alldeles spänd i kroppen efteråt.
  Jag tänker, du och din umgängeskrets “syns” ju mycket och folk vet att ni/er respektive har det bra ställt, om det inte syns på kläderna eller väskorna. Har ni något speciellt tänk kring just det, att bli rånad? Sjuk fråga kanske men det stör mig så mycket. Min kille är väldigt orädd av sig och förstår mig inte alls. I land klär jag ner mig medvetet, men jag vet att folk i mitt område vet att jag och killen har det bra ställt och skulle kunna ge sig på oss ändå. Hoppas du förstår min knäppa fråga hehe. Kram!

 3. Hej Michaela,

  Jag har sedan länge skrivit forni.se direkt i webbläsaren för att hamna på din blogg, kollat din senaste uppdatering eller läst ikapp och sedan surfat vidare till nästa blogg när jag läst klart. Idag klickade jag på “magasin” i menyn uppe till höger i din blogg av en slump. Hamnade på dailyforni.se och WOW. Vilken fin plattform du byggt upp. Jag vet att du har skrivit om den i bloggen och berättat på om detta projekt, men jag har aldrig tagit mig tid att surfa runt. Du är så fin, utifrån det sätt jag lärt “känna” dig via det du delar med dig på din blogg. Tack för att du inspirerar, väcker känslor och fortsätter att göra allt med en guldkant.

 4. Till nästa “Frågor med Forni”.
  Hej Michaela! Tack för en underbar blogg! Du inspirerar verkligen!
  Nu till mitt problem:
  Jag och min pojkvän skulle för några veckor sedan åka på våran första kärlekssemester. Han hade bokat biljetter till Kroatien och allting kändes såååå bra! Dom första dagarna var helt magiska men senare under veckan känner jag hur han försvann bort mer och mer fysiskt och mentalt. Jag frågar vad som är fel och han säger att han känner sig stressad över skolan då han skulle missa en tenta under tiden vi var borta. Jag stöttar och peppar, allting kändes bra igen. I 1 dag, för när det återstod 3 dagar av resan gör han slut med mig, på stranden i Kroatien. Jag blev såklart helt förkrossad då jag inte såg det komma. Efter många om och men fick jag genom en vän tag på en flygbiljett hem. Jag lämnade Hotellet och har inte hört av honom efter det. Hur bearbetar man ett krossat hjärta? Jag är fortfarande sååååå kär i honom men har insett att han verkligen inte bryr sig om mig. Vad är dina bästa tips? (Jag är 23 och han är 27)

 5. Tycker också att servicen där är under all kritik, en sak att vara lite “rivig” men att behandla sina betalande kunder så sjukt nonchalant och otrevligt är inte ok, känns som bara vissa “rätt” och “coola” personer är värda god service där o vi andra bara är i vägen, det är så sjukt verkligen

 6. Det är så sjukt att det är SÅ många som har samma åsikt om Milles. Jag har också blivit behandlad som skit där, fruktansvärt bemötande, lite som att man “är i vägen” och personalen vill att man ska gå därifrån så fort som möjligt. Aldrig hört en restaurang ha så dåligt omdöme gällande servicen från så många personer. Förstår inte vitsen med detta bemötande?

 7. Till nästa frågor med forni,
  Hur hanterar du att vänta på att bli friad till? Tänkte när många vänner runt om kring en gifter sig och förlovar sig och sedan för en själv så går bara åren. Jag skulle inte ge en kille mer än 2 år Max på att fria annars vet jag att de aldrig kommer hända ändå.
  Det var en artikel jag läste att tom män som inte är “redo” friar snabbare när de känns rätt. Hur ställer du kring detta och vad är din tips till tjejer i liknande situation som du? 🙂 kram

  1. Otroligt tråkig och dum kommentar! Hoppas att du inte svarar på den, Michaela. “Väntar på att bli friad till”, vilken modern kvinnosyn du har klockan 04:37 på morgonen? Tror du att du har rätt till hela Michaelas liv för att du läser hennes blogg? Skärpning!

   1. Hela michaales blogg går ju ut på att skriva om kärlek och sånt samt hon själv sagt hon vill gifta sig och det var underförstått mellan hon och hennes kille har jag för mig att hon skrev i något inlägg. då är det väl en högst relevant fråga, detta är nog som tom folk gör slut över så visst bra med tips inom ämnet kram på dig

  2. Vi har ingen brådska med att gifta oss, vi har alltid sagt att vi vill gifta oss efter att vi har skaffat barn. Det ligger kanske 5-10 år fram i tiden. Ingen av oss vill göra “allt det roliga samtidigt”. Jag är säker på min relation och en ring på fingret behövs inte för den känslan och tryggheten i vårt fall. Jag befinner mig inte i någon offersituation där min kille inte vill fria till mig medan alla andra går och gifter sig (haha!) utan det är ett gemensamt beslut eftersom vi lever i en jämställd relation 🙂

 8. Tack så jättemycket för svaret på min fråga, Michaela! Uppskattar att du tog dig tid att svara och ge mig tips för att komma tillrätta med rökningen på det sätt som kan tänkas passa mig.

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

sub archi