Pensionssparande och Säker Stil-middag

Igår började jag dagen med ett möte hos Patriksson PR. Vi pratade igenom en kampanj som kommer i april.

Till lunch åt jag en bovetegröt och en supergrön juice… gud så nyttigt och inte alls lika gott som en pasta :)))

Sen tog jag mig ut i snöhelvetet på gatorna, hittade den här på tunnelbanan och skrattade högt. Vad är det för fel på oss som lever såhär??????

Jag hade ett möte med min revisor och min pensionskvinna. Från och med nu pensionssparar jag i mitt aktiebolag! Hallå hur vuxet! Ni som är anställda har ju tjänstepension men nu har jag alltså tagit ett aktivt beslut om att pensionsspara, trots det faktum att jag *bara* är 27 år. Ibland glömmer jag helt klart bort att jag numera är just vuxen. Jag har en pensionskvinna, bara en sån sak.

Efter alla mina möten drog jag till nyöppnade Alma för en middag som Ebba von Sydow och Emilia de Poret höll i tillsammans med Nivea Sun.

Såhär fint var det dukat när man kom! Härligt med lite sommarkänsla i vintern.

Så åt vi massa god mat, bland annat en löjromshistoria till förrätt.

Jag fick äran att sitta bredvid värdinnan <3!

Och mittemot de här underbara kvinnorna. Det var en fantastiskt trevlig kväll – tack Ebba, Emilia och Nivea!

Här kommer några bilder från min onsdag. Idag är det torsdag och jag startade dagen med ett stenhårt megaformer-pass. Unnade mig en ljuvligt god valnötsmacka med perfekt krämig cappuccino på Fabrique till frukost efter träningen och lunchen intogs på Taverna Brillo med bästa Lovisa från Vitamin Well. Jag var fortfarande mätt från frukosten men en liten gnocchi slank ner. Nu har jag jobbat klart för dagen så ska packa ner datorn, stänga igen kontoret och kila över till min yogastudio för dagens andra träningspass. Detta blir dock betydligt lugnare än morgonens pass – yinyoga står på schemat. Puss!

  1. Haha, jag är nyss fyllda 20 och har pensionssparat i 2 år… Förvisso inga jättesummor men många bäckar små osv. 😉

  2. Jag skulle vilja veta hur du pensionssparar i ditt AB!? Har själv ett men har fasen ingen koll på pensionen! Måste bättra mig! 🙂

  3. Hej & godmorgon ? Lite nyfiken på din formulering (så här efter 8 mars): revisor och pensionsKVINNA? Vad hände med -rådgivare, -expert, -konsult, -förvaltare etc? Hoppas i sammanhanget att även revisorn är kvinna och att detta bara var ngt misstag i formuleringen..? Språk och formuleringar är viktig del av jämlikhetsarbetet, förminskar vi eller vidmakthåller gamla maktstrukturer med våra ordval? Revisor innebär korrekt roll, titel, power, och erkännande av hens arbete, utbildning och funktion, medan pensionskvinna not so much…
    I övrigt; bra fråga att ta tag i och belysa, startade själv i samma ålder (omg, 10 år sedan ?). så viktigt att äga sin framtid i den mån det faktiskt går.

    1. Både revisorn och pensionsmänniskan är kvinnor 🙂 Hittade inget bra ord för vad hon var men kanske borde kallat henne rådgivare i pensionsspar? Det var nog helt enkelt brist på formulering som gjorde att pensionskvinna kändes rätt, min revisor finns det ju redan ett namn för (”revisor”). Men du har såklart helt rätt!

      1. Tänkte också på ordvalet, intressant! När vi ändå är inne på det, är det verkligen en revisor eller en redovisningskonsult? dvs någon som sköter den löpande bokföringen med kvitton etc. eller någon som reviderar det färdiga bokslutet en gång per år. Stor skillnad men lätt att ta fel 🙂

  4. Var kommer din fina topp från? 🙂
    Det skulle vara kul om du skrev ett inlägg om hur du tänker klä dig i vår, behöver inspiration!

    Kram kram

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi