Nyårsmål för 2017

Jag tänkte gå igenom mina nyårsmål för 2017, men innan det ska vi titta på förra årets mål och hur de gick!

Såhär såg mina nyårsmål för 2016 ut (se inlägget här!)

♥ Jag ska sluta ta för mycket ansvar i sociala sammanhang. Det är ibland svinroligt att vara den som håller samtal igång, men ibland är det också dränerande. Det tråkigaste är att andra människor ibland tycker att man pratar för mycket, fastän man själv bara försöker hålla samtal igång när de inte riktigt vill av sig självt.

Check! Jag har blivit bättre på att ta plats när jag vill ta plats och helt backa ur situationen om jag inte vill vara där. Inte prata bara för att jag tar störst ansvar. Även om det fortfarande händer ibland, såklart, det ligger ju i mig.

♥ Yoga en gång i veckan som jag alltid har gjort. Det är ett fint och bra nyårslöfte till mig själv.

Check!

♥ Gå ut och springa under de månader som Sverige tillåter. Jag tror att det kan bli mitt nya stadiga komplement till yogan. Springa är härligt.

Nej det här gick inte så bra i somras med tanke på mitt ryggskott som slog till i slutet på juni och höll i sig fram till september (!)

♥ Skriva klart min bok

Check!

♥ Ordna klart hela lägenheten (inga ursäkter!)

I wish… blir man någonsin klar med en lägenhet? Jag tror inte det va? Så fort man blir klar med en punkt tillkommer ju en ny på listan över saker som behöver inhandlas eller fixas.

♥ Bli ännu bättre på att laga mat. Jag börjat tycka att det är riktigt kul och blir bättre för varje måltid. Övning ger färdighet!

Check! Så kul att jag hela tiden blir bättre på att laga mat. Ett roligt intresse som jag ser fram emot att utveckla genom hela livet.

♥ Tänka över allt som rör jobb noggrant innan jag agerar. Jag har gjort en hel karriär på magkänsla och spontanitet men nu vill jag utvecklas karriärmässigt och för att göra det behöver jag tänka efter en extra vända. Genomtänkta beslut är det som gäller nu! Ibland i alla fall 🙂

Check!

♥ Ta hand om mig själv och min relation. Jag har insett att jag är inne i den här relationen för att jag verkligen tror att vi kan hålla ihop ett bra tag. Det känns självklart att leva med D. Men för att en kärleksrelation ska hålla livet ut så måste man hela tiden ta hand om och jobba på den. Alla som har varit tillsammans i hundra år säger det ju! Så mitt viktigaste mål i år är att fortsätta prioritera och se min partner. Jag ska bli bättre på att lyssna och försöka förstå honom när vi argumenterar. Och röra vid honom varje dag.

Ja, i perioder. Våren var lättare än hösten. Man måste påminna sig själv HELA tiden i en relation om att vara förstående, ha respekt, se saker ur den andres perspektiv. En ständig kamp men som också ger väldigt mycket i slutändan – en stark relation.

♥ Jag ska bli snällare, både mot mig själv och andra.

Check!

♥ Jag ska vara fylld av kärlek, inte hat. Det här året har jag varit väldigt arg. Det har verkligen varit ett mellanår för mig på många sätt. Nästa år vill jag vara den jag vill vara, inte låta yttre affekter påverka mig så starkt. Min personliga mur ska hålla det dåliga utanför och låta det viktiga komma in. Alla ska inte få påverka mig negativt.

Check! Vad fint det är att känna att man blir mer fylld av kärlek med åren. Som jag skrev ovan var jag ganska arg på många personer under 2015 men de har liksom ramlat ur mitt liv och jag har hittat in till mig själv. Är verkligen inte lika arg längre, även om negativitet fortfarande slår mig hårt. Jag håller mig bara mer borta från den nu för tiden.


Med det sagt, ska vi titta på årets mål?

 • Äta mer vegetariskt!
 • Byta ut fler mejeriprodukter till växtbaserade produkter
 • Äta mer näringsrik mat
 • Yoga en gång i veckan, som varje år. Bästa nyårsmålet man kan ge sig själv!
 • Börja gå i terapi igen. Jag vill inte bli bekväm eller stanna upp i min utveckling och jag känner att jag saknar en person att prata med som förstår sig på oss människor. Ett bollplank i livet.
 • Öva på att köra bil. Jag tog mitt körkort för snart tre år sedan men har inte kört fler gånger än vad jag kan räkna på mina fingrar och jag skäms över det. Så jag ska lära mig köra bil igen.
 • Fortsätta ta hand om mina relationer i livet: de viktiga vännerna, min partner och min familj. Se dem, vara med dem och sprida kärlek till dem.
 • Vara min egen bästa vän. Unna mig saker som jag är värd, vara snäll mot mig själv, inte vara så hård. Följa hjärtat mer än hjärnan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 1. Älskar checken på att ta mindre ansvar i sociala sammanhang! Jobbar själv på det, det är kul att se nya situationer skapas när ens umgänge reagerar på att man är tyst några sekunder och märker att de själva faktiskt också kan styra ett samtal. Heja!

 2. Försöker också ta mindre ansvar i sociala sammanhang… Tex när jag pluggar (på universitetet) och vi gör grupparbeten. Sist ville jag “testa” mina gruppkamrater och se om de skulle vara de som påbörjade diskussionen. Jag satt tyst trots att INGEN (av fyra personer) sa någonting. Först lite obekvämt men sen blev det nästan komiskt. Tänkte bara: herregud, ta upp tråden ni någon gång?! Blev faktiskt på riktigt lite irriterad. Det ska ju inte bara vara en som tar ansvar i en grupp, oavsett om det gäller skola, arbete eller bara ett vanligt samtal. Sedan förstår jag såklart att människor är olika, men detta är en grupp jag pluggat tillsammans med i snart tre år nu. Inte första gången vi sågs. Aja, jag höll ut i alla fall och till sist tog en annan person ordet och inledde diskussionen. Och det kändes BRA att jag inte vek ned mig.

 3. Hej Michaela!

  Jag förstår att du kan tycka det är dränerande att behöva hålla ett samtal igång hela tiden och jag är säkert en sån som skulle tycka att det var jobbigt att du kände att du måsta hålla samtalet igång och därför pratade hela tiden, just för att jag själv inte tycker att det är nödvändigt att prata hela tiden. Dels för att jag ofta föredrar tystnaden och tycker det är skönt att umgås med andra som är bekväm med tystnaden. Det märks tydligt om någon inte är bekväm med tystnaden och anstränger sig för mycket till att hålla en konversation just för att den inte flyter av sig själv, och DÅ blir jag obekväm. Flyter en konversation inte av sig själv kanske man helt enkelt ska inse att man inte klickar med alla och bara få låta det vara lite tyst ibland. Det är iaf så jag ser på det!

  Kram

 4. Har läst din blogg i säkert 10 år! Vad fint att du ska ta in det vegetariska/veganska i ditt liv mer, sånt gör mig glad. <3 . Alltså, du och jag är så himla olika, haha! I alla fall på papper. Jag håller på med långdistanslöpning, håller mig sällan i stan, trivs bäst i skogen, håller på med många outdoor relaterade saker. MEN ÄNDÅ, älskar jag att läsa din blogg. Du är så härlig. Tror vi hade varit de bästa udda kompisarna någonsin, haha.

  1. Haha men alltså <3!!! Härligaste kommentaren någonsin! Hoppas vi träffas i verkligheten någon gång <333

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

sub archi