Morgonsnack från Hawaii

Hej gullisar!

Hos er är det tidig morgon och hos oss är det tidig kväll. Jag ligger i sängen och sippar på en kopp te medan de andra är ute och äter middag. Jag börjar känna mig sjuk och kom helt enkelt inte upp ur sängen när det var dags för middag. Antar att min kropp behöver vilan just nu men hoppas att det inte är värre imorgon, för då ska vi ut och snorkla.

Det är verkligen häftigt på Hawaii. Landskapet är fascinerande med de mäktiga bergen och det turkosa vattnet. Det är en chillad stämning på ön, finns mycket surf och food trucks i mängder. Turismen är hög, såklart, det är ju ett känt paradis på jorden. Men det är också väldigt fattigt här, mer än vad jag trodde. Det är speciellt att besöka en paradis-ö som har så mycket hemlösa, ens olika filter i hjärnan krockar liksom.

Over all mycket intryck. Jag märker på mig själv att jag befinner mig i ett speciellt tillstånd mentalt, jag skulle kanske vilja kalla det svagt i brist på bättre ord. Igår lyssnade jag på tre stycken P3 Dokumentärer i rad och när kvällen kom var jag helt förstörd och kunde bara tänka på att jag ville åka hem till mina nära. Det var så fruktansvärt att lyssna på och jag kunde inte alls ta in det, blev så ledsen in i benmärgen.

Vi har bara några dagar kvar här nu och jag ska försöka hitta tillbaka till styrkan, positiviteten och tacksamheten som fanns inom mig under de första dagarna här. Det är svårt att ta in saker och inte bli berörd, men jag måste nog rikta om min energi. Hitta glädjen igen.

Hur mår ni därhemma? Ser så mysigt ut på alla sociala medier med allt julpynt! Jag är så glad att jag pyntade innan jag åkte så jag kommer hem till det 🙂 Jag hoppas i alla fall att ni mår bra och tar hand om er själva, varandra, de ni håller kär. Sprid positiv energi runt om er, man vet aldrig vem som behöver den. Skicka ett sms till någon ni älskar och låt hen veta om det. Gör någons fredag lite vackrare.

Puss på er, vi hörs om ett par timmar igen med lite fler bilder från resan. <3!

  1. Fina tankar! Det kan lätt bli så, att man förväntar sig att ett paradis ska vara just ett paradis och allt vad man tror det innebär, och sen ser man fattigdom bland annat och då får man sig en liten chock. Fick med det när jag var på Bali för ett par år sedan. Ta hand om dig! <3

  2. Michaela! Vad du är fin. Jag känner igen mig så mycket i det här. Tack. Jag vill bara kramas med dig. Du gör den här världen till en bättre plats.

  3. Visst är hawaii superhärligt! Jag pluggade där en termin på universitetet och fick lära mig en ganska chockerande grej av de lokala invånarna. En av de stora anledningarna till att de har så mycket hemlösa är att vissa stater i USA har en policy att man på statens bekostnad får skicka hem hemlösa till sina ”hem-stater”. I ett par av dessa har det funnits folk som tipsat dem om att säga att de är från hawaii – eftersom livet som hemlös är ganska mycket enklare i 25+ grader än i kalla temperaturer. Tragiskt!!!

  4. Hej, vill du tipsa om vilka dokumentärer det var? Behöver alltid någon pod att lyssna på för att orka ställa mig och diska…

  5. Tänk att man kan känna igen sig så mycket hos en annan människa.
    Tack Michaela för att du delar med dig av dina tankar och känslor. Du får såna som mig att inte känna mig ensam. Är en väldigt känslosam människa, och även introvert som hämtar energi från min ensamhet. Något jag lärt mig under den senaste tiden. Har alltid trott att introvert = blyg och osocial, men så är det ju verkligen. Skönt när man kommer på detdär..!!
    Tycker det är så skönt och tryggt att komma in på din blogg och läsa om allt djupt och också allt ytligt. Kram

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi