Måndagstankar

God morgon måndag!

Jag hade först tänkt att lägga upp Weekly Plans som vanligt, men det inlägget får komma upp om några timmar istället för jag känner för att skriva av mig lite först.

Vaknade upp med en väntad förkylning idag. Ni vet när man misstänker förkylningens ankomst men någonstans hoppas att den magiskt ska försvinna? Inte så ofta det händer hehe. Jag hoppas bara att den rinner av mig fram till fredag när jag åker. Känner dock att jag har lite mig själv att skylla, har ätit så otroligt näringsfattig mat sen Miami. Jag älskar ju all mat och äter det jag är sugen på, men försöker också att lyssna på min kropp och ge den vad den behöver. Och även om själen skriker efter rostat bröd så kanske kroppen egentligen ber om vitaminfylld smoothie och i vanliga fall är jag ganska duktig på att ge själen och kroppen ungefär lika mycket uppmärksamhet. Sen Miami har dock all fokus legat på själen och, om jag ska vara helt ärlig, på bristen av ork. Vår diskmaskin har varit sönder i en månad och jag börjar bli riktigt, riktigt trött på att diska så i brist på diskmaskin har hämtmat tagit över vårt liv. Otroligt hur mycket man kan sakna en diskmaskin. Snart är helvetet över i alla fall. Jag vill äta god och bra mat, inte en kost som jag baserar på ork. Håller inte i längden, immunförsvaret dalar och förkylningarna träder fram. Lite arg på mig själv för att jag inte har tagit tillräckligt bra hand om mig senaste veckorna. Man måste vara snäll mot kroppen ju.

Jaja. Det var egentligen inte alls det som jag ville prata om idag. Istället ville jag skriva ett inlägg och tacka er som kom på min boksignering i lördags, och som har kommit på de tidigare signeringarna också för den delen. Det är något väldigt speciellt med att åka helt ensam till Göteborg över dagen, inte prata med en kotte och sen under en timmes tid titta in i era ögon, krama er, få ett ansikte på alla som läser. Nästan en absurd känsla. Och så fort timmen är över – in i en taxi och tillbaka till ensamheten igen. Fast då känner man sig inte ensam längre. Det är en så märklig känsla, det är svårt att förklara, för det ger så mycket mer än vad jag tror att ni förstår.

Jag kände mig stundtals så extremt ensam i mina tankar och känslor när jag skrev ”Jag är inte perfekt, tyvärr” och nu känns det som att jag har tusentals vänner i den ensamheten. Som om gemenskapen kom ikapp mig. Och det är så fint när jag möter er och ser i vissa av era ögon att ni befinner er på en plats som jag känner igen, en plats som jag också har varit på i perioder av mitt liv. En plats där man verkligen behöver en kram. Det är väldigt starkt att möta er blick när ni avslöjar för mig, ibland bara genom ett tack eller en speciell ögonkontakt, att ni är på den platsen. Då mjuknar mitt hjärta, då känner jag mig skör och så hoppas jag så innerligt att den här boken kan vara den kramen ni behöver.

I alla fall. Tack för att jag får ansikte på er. Tack för att ni är så speciella, unika och vackra hela bunten. Tack för er otroliga energi. För en energikänslig person som jag så är det magiskt att ha en boksignering. För där finns bara kärlek. Även om jag bara får en kort stund med var och en av er, så känner jag er energi och det gör mig rakt av bortskämd med kärlek. Ni skämmer bort mig. Tack för att ni gör det.

Dessutom! Det är så roligt att träffa era pojkvänner, flickvänner, syskon och föräldrar som följer med vissa av er. Det slår mig hur fint det är med mänskliga relationer och hur viktiga de är. Blir så glad när någon pojkvän glatt ropar ”Le lite nu då!” när han tar bilder på oss, eller en förälder som står försiktigt i ett hörn redo med kameran för att föreviga vårt möte. Eller alla er som köper en extra bok i julklapp till någon vän ni håller kär. Så satans mysigt. Ni har fett gulliga människor runt omkring er och ni är fett gulliga människor. Håll hårt i er själva och varandra!

  1. Så kul att du kom till Göteborg (!!) även om jag var för blyg för att säga något haha. Läste boken med en gång, så skönt att veta att man inte är ensam. Fantastisk verkligen! Tack.

  2. älskar dessa reflekterande inlägg du skriver. fortsätt med det! Det är det som gör din blogg speciell!

  3. Kan inte du skriva ut en önskelista för 2016 och tips på vad man kan önska sig i alla prisklasser? Torka!

  4. Började gråta när jag läste sista stycket. Är känslomässigt rubbad, min pojkvän åkte tillbaka till sitt jobb i Vilnius igårkväll och nu går det ytterligare fem veckor tills vi ses igen, och jag har också förkylningen från helvetet och känner hur hela mitt liv bara rasar ihop medans jag ligger och snyter mig i sängen med dunkande huvud. Men vart varm och började gråta när jag började tänka på vilka fina älskade människor jag har runt omkring mig. Vi är inte ensamma. Vi har varandra. ❤️❤️ massa kärlek!

    1. Men fina du! Haha, jag blir också sådär extra känslig ibland. Så tufft i stunden och sen skrattar man lite åt det. Som du säger så är det vansinnigt fint att vi har varandra här i världen. Tänk på det när ensamheten smyger sig på, alla som finns runt omkring dig och har dig kär. Puss!

  5. Det var så himla himla fint att få träffa dig på signeringen i Göteborg. Hade så mycket att säga till dig men kom av mig helt och hållet haha. Men oavsett var det så kul att få se att du är precis så där mysig och trevlig som jag alltid tänkt mig under de åren jag läst bloggen. Tack Michaela för att du är så öppen med dina känslor och för att du skriver så himla fint och berörande. Tack för att du inte är rädd för att prata om ångest och de mörka sidorna av livet. Tack för att orkar skriva skriva skriva för oss läsare, dag in och dag ut – vi är oändligt tacksamma för att ha ditt stöd, även om det bara är via en blogg på internet. För visst tror jag att det för många av oss känns lite som att vi känner dig. Du är som en stöttande, peppande vän. TACK <3 kram!

  6. Åh, jag som längtat så efter signeringen med dig. Skrev in det i min kalender, men jag blev hemma på grund av min ångest :'( Så ironiskt… Har din bok här hemma, så även om jag inte fick träffa dig så har jag ju dina ord och det är fint! Har känt igen mig och börjat fundera kring det där med grundkänslor, vad det är jag egentligen känner.. Och jag börjar nog förstå lite mer av min ångest, så kanske att jag får träffa dig vid ett annat tillfälle, då min ångest inte styr eller tar över, bl.a tack vare din bok <3 Tack <3

  7. Gud vad fint skrivet Michaela, hade så gärna velat att du kom ner till Malmö för en boksignering så att jag hade kunnat få träffa dig! Hade en så känslosam dag igår då jag och killen ska vara ifrån varandra i 1 månad vilket är väldigt ovant för oss då vi nog max varit ifrån varandra 2 veckor förut. Varit så otroligt nervös och ångestfylld inför flygningen och att lämna den man vaknar upp intill varje morgon. Vissa kan tycka det är löjligt då vi ses om en månad men för mig är det väldigt svårt och tufft. Var tvungen att hålla tårarna tillbaka på flygplatsen men helst hade jag bara velat kura ihop mig i ett hörn. Känns bättre nu men ändå tomt på något sätt, som att något fattas i ens vardag.

    1. Hej Malin

      Jag kommer ner till Malmö! Akademibokhandeln i Emporia lördag den 10:e dec kl 13.00! Vi ses där då hoppas jag <3

      Ta hand om dig fina du!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi