Favoritställen i Stockholm – en heldag

Jag tänkte att jag skulle lista mina favvoställen i Stockholm för en hel dag – följ med!

Frukost

pa190220-1024x768

img_1254-1024x1024

Nybrogatan 38, Nybrogatan 38

Mysigaste frukoststället i stan. Prisvärt för att vara i city och sjukt mycket goda grejer på menyn. På de flesta ställen brukar jag ha en favorit som jag helst väljer, men här har jag typ fem frukostfavoriter. Missa inte deras gröt, skinkmackan under julen, knäckebrödet, scrambled eggs med tryffel eller croissanten med nutella (typ enda stället i stan som serverar sin croissant med nutella – as it should!)

Lunch/Brunch

img_8740-1024x1024

img_2572-1024x768

Riche, Birger Jarlsgatan 2

INGEN som har läst den här bloggen kan väl ha missat att jag älskar Riche. För helgbrunch är det bästa stället i stan, men om jag ska vara ärlig är Riche bra vilken dag och tid som helst. Jag går gärna hit för lunch eller brunch i veckosluten, alltid bra stämning och högt i tak. Ät deras klassiker på menyn och spana på människor.

Kaffe

img_1042-1024x1024

img_2515-768x1024

Snickarbacken 7, Snickarbacken 7

Jag brukar sitta här på förmiddagarna eller eftermiddagarna, mellan frukost och lunch-ruschen. Det är ett fik och en shop kombinerad i ett och är hela dagarna fullt av frilansare som sitter och jobbar. Jag älskar det för mysets skull – det är murrigt där inne och fiket låter en gå in i sin egna bubbla. Deras frukostmackor är supergoda, men missa heller inte deras avokadomacka, tonfiskmacka, acaibowl eller rulltårta. Viktigast är faktiskt rulltårtan – det är det bästa fikabrödet som görs i hela stan tror jag!

After work

img_2240-1024x768

img_7738-1024x768

Italiano Bar, Birger Jarlsgatan 23

Italiano är ett av få ställen i stan som serverar en klassisk aperitivo på eftermiddagen varje fredag. En aperitivo är italienarnas signum – det är deras eftermiddagsdrink! På nästan alla barer i Italien beställer man ett glas på eftermiddagen så får man en bricka med massa snacks till, alternativt så duker de upp en liten buffé med plockmat till din dryck. Generöst och perfekt efter jobbet när man är lite hungrig. Italiano Bar anammar de italienska rötterna och bjuder in till aperitivo varje fredag. Köp ett glas att dricka och ät lite charkuterier, ostar och kex till ditt glas. Ett ställe som alltid är varmt, intimt och välkomnande.

P.s! Förutom Italiano Bar har samma kedja även restaurangen Italiano och bakfickan Papa, som jag även rekommenderar varmt om du vill ha en stökig middag med enkel men god italiensk mat!

Middag

img_2052-1024x1024

img_5977-1024x768

Milles, Strandvägen 1 (bredvid restaurangen Strandvägen 1)

Det finns få ställen i stan som är lika bra som Milles tycker jag. Milles är mest briljant på sommaren (missa inte en helgbrunch på deras uteservering då!) men det är fan fantastiskt på vintern också, speciellt för middag. Jag vet inte hur många gånger jag har varit på Milles, men det är många. Kvinnorna som driver stället är riktigt riviga (lämnar den definitionen åt er fantasi haha) men stämningen på denna lilla restaurang är alltid bra. Även här – högt i tak, höga skratt, mycket liv. Missa inte deras asiatiska råbiff som de är nästintill kända för.

Drink!

img_0084

michaela-forni-drinkar-1024x768

Nobis (Norrmalmstorg) eller Vassa Eggen (Birger Jarlsgatan 29)

Gå till Nobis om du vill ta en lugnare drink. De har sjukt goda drinkar i Guldbaren som görs med massvis av kärlek. Kul om man vill ta in lite olika och köra drinkprovning! Ganska lugnt, så om du vill gå vidare känns Vassa Eggen som en bra destination. Stökigt men goda drinkar och bra musik (23-års gräns!).

Bubblare: Taverna Brillo (för hela dagen), Daphnes (för middag), Broms (för hela dagen), Strandvägen 1 (för hela dagen), Un Poco  (för middag), Oaxen Slip (för lunch på sommaren, annars middag), Gnarlys Burger (för burgarlunch givetvis) eller Supper (för middag!)

 1. Najs inlägg!!, dock borde du döpa om den till typ mina favoritställen på Östermalm! Allt är ju bara där omkring. Rör du dig nånsin utanför Stureplanskvarteren?

  1. Fiffi, alla ställen ligger ju i Stockholm oavsett? Vad spelar namnet på hennes lista på favvoställen för roll? Haha

  2. Varför så bitter Fiffi? Vem bryr sig om inläggets rubrik? Och om nu Michaela mest tör sig runt Stureplan/Östermalm – who cares?

 2. Bra inlägg! Tack! Du tipsade om in Poco för längesen, och nu går jag och min man dit varje bröllopsdag (hehe bara 3 år men ändå) <3

 3. Gud vilket bra format på inlägg, så kul att läsa! Speciellt när det verkar som att vi har EXAKT samma smak på ställen att gå till 🙂 Tack för, som alltid, grym inspiration!

 4. Det här uppskattade jag verkligen! Älskar personliga guider till restauranger. Grymt taggad på Milles nästa gång jag är i Stockholm! Glad fredag till dig <3

  1. Vad roligt att du gillade det, tack! Det MÅSTE du testa. Ta råbiffen för Guds skull och drick någon av deras suuupergoda drinkar (lika goda utan alkohol som med!)

 5. Åh perfekt inlägg för mig som ska unna mig några dagar i Sthlm när jag kommer hem till Sverige från Skottland över jul och nyår. Finns inget bättre än att chilla på caféer <3 Tack! xx

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi