Frågor med Forni

Om man skriver en eventuell bok och tycker ”det här blir ju faktiskt bra”. Hur kan man då få den till att bli publicerad?
Är det bara maila runt till en massa bokförlag, eller hur funkar det? Har du några tips?
Har en evig dröm i mig att få kalla mig författare … Tacksam för svar.
Hoppas du får en fin söndag <3

Hej finis!

Mejla till prick alla! Välj ut tio st förlag, mejla dem och så hoppas du att ett eller flera förlag är intresserade av att ta det vidare. Om inte så mejla du tio st till! Och om ingen av de tjugo svarar så skriver du vidare på din bok, utvecklar den och sen mejlar du alla tjugo igen. Så skulle jag ha gjort i alla fall? Samt verkligen försökt få till ett verkligt möte. Försökt charma upp förlagen till att bli nyfikna på mig och vilja ta in mig för ett möte.

Det är dock svårt för mig att ge tips eftersom jag kom in i boksvängen på en helt annan väg som jag förstår inte är helt vanlig. Jag har inte gått den mer traditionella vägen till författarskapet som ni ju vet. Däremot så tror jag att författarskapet precis som inom många andra områden kräver en stor dos ödmjukhet som sedan ska mixas ihop med en stor dos självförtroende. Jag tror att man måste tro på att ens bok är ett måste därute. Att världen blir en bättre plats med min bok i bokhyllorna. Att mina ord är viktiga och värda att få läsas tusentals gånger. Man kommer långt med en mix av ödmjukhet och självförtroende (inom allt egentligen :))) och så affirmationer såklart (skriver mer om affirmationer i min bok).

Hmm okej men summa av kardemumma: är säker på att det sitter minst ett par människor där ute som läser bloggen som har gett ut böcker – hur gjorde ni? Dela med er av era erfarenheter tack <3!

Hej Michaela! Måste bara fråga var din vita skjorta som du hade när du var på event sist kommer ifrån! Satt sådär perfekt loose! Tack för en bra blogg!

Heje! Den kommer från Gant och är deras ”perfect white shirt” som de lanserade förra året. Faktiskt den bästa vita skjortan som finns. Puss!

michaela-forni-vit-skjorta-gant

Hej Michaela, jag har en fråga till ”frågor med Forni”.

Jag har en pojkvän som har flyttat till USA och ska vara borta i sammanlagt 8 månader och under den tiden kommer vi sammanlagt ses i en månad (vid 3 olika tillfällen). Vi båda vill vara tillsammans och det är bra när vi ses, men nu när vi inte är med varandra så är allt jätte jobbigt. Vi tjafsar, vet inte om vi vill vara ihop nu fast ändå så vill vi men ”det är den lättaste lösningen” och vi börjar glida ifrån varandra.

Han kommer vid jul och sen i mars-april igen. Min fråga är, hur ska vi hitta tillbaka eller iallafall vara tillsammans tills dess?

När jag var där och hälsade på så blev man ju kär igen och direkt när jag åkte blev man ledsen och nu är vi här, 2 veckor senare. Hjälp!!

– Älskar allt du gör, du är bäst! KRAM

Hej kära du,

Distansförhållanden är jobbiga. MEN stor kärlek övervinner ju klyschigt nog det mesta. Jag har vänner som har klarat av distansförhållanden i flera år! För att inte bråka så mycket när ni är ifrån varandra tror jag på att acceptera situationen. Det låter som om ni ser det som ett problem och glömmer bort att fokusera på lösning eller acceptans. Nu ska han vara borta i åtta månader och det är ingenting ni kan ändra på. Det är ett beslut som är fattat och som ni båda är överens om. Så nu gäller det att bara göra det bästa av situationen och lägga bråket bakom er. För att ett distansförhållande ska funka krävs tillit, acceptans, ömsesidig respekt och att båda verkligen unnar varandra att få må bra och ha kul på respektive plats. Man måste hela tiden kämpa och försöka. Låt den andra få blomma på eget håll och lita på att er kärlek finns kvar. Det är i alla fall de tips jag har fått från mina vänner som har haft distansförhållanden i vuxen ålder i flera år och fått det att fungera.

Hoppas bråken slutar och kärleken får flöda mellan er – oavsett om ni är nära varandra fysiskt eller inte. Tre gånger på åtta månader är faktiskt inte så farligt – och tänk vad romantiskt det blir när ni väl får fysisk tid till varandra. Mellan dessa träffar får ni vara nära varandra mentalt.

All lycka till <3

Ovan som när dina vänner bjuder på brunch, hur löser ni det rent ekonomsikt? Kanske jättekosntig fråga men det måste kosta en slant för dem att styra detta tänker jag, går det på ett ut att ni ofta bjuder tillbaka då? 🙂 Endast nyfiken! Jag är student och då är det ofta att man swishar efteråt men förstår att det inte fungerar så i ”vuxenlivet”. Kram!

Hej tjejen!

När någon bjuder så är det ju just det som är grejen – att man blir bjuden. Om vi bestämmer oss för att styra en spontanmiddag hos oss och beställer hem Foodora eller köper hem massa mat så brukar någon ta det och sen delar vi upp det och swishar över. Typ om vi är sex pers som ska äta spontanmiddag hos oss – då kanske tre går och handlar och tre går hem och förbereder, dukar etc och sen så swishar man den som tog det i mataffären. Men blir man inbjuden till något behöver man inte betala. Vi umgås ju med vänner som bjuder in oss till dem lika ofta som vi bjuder in till oss så det går hyfsat jämt ut ändå till slut. Och även om det inte gjorde det skulle jag inte be någon betala för något som jag har valt att bjuda in till.

Puss!

img_3071

Hej Michaela!

Jag har en liten fråga till ”frågor med forni”.
Min pojkvän gjorde slut med mig för cirka två veckor sedan, efter att vi varit tillsammans i cirka tre år. Jag hade det lite på känn men är ändå totalt förkrossad. Nu till mitt problem – jag känner ständig ångest. Jag har tidigare aldrig upplevt något liknande, men nu känner jag ett tryck över bröstet och en ständig oro över var han är, vad han gör osv. Tror du att känslan kommer gå över eller bör man söka hjälp? Känner verkligen att jag har noll koll på hur jag ska hantera dessa känslor. Har såklart köpt din bok men inte hunnit läsa än, den kanske hjälper 🙂

Kram och tack för en bra blogg!

Hej vännen,

Läs min bok! Snälla! Speciellt om den redan ligger där hemma och väntar på dig. Sen kan du berätta för mig om den gav dig någon hjälp, tröst eller förståelse. Det är så många som mejlar mig om ångest och det enda jag kan säga då är att köpa boken. Jag skrev den ju för att jag under flera år fått så mycket mejl och kommentarer om just att må dåligt – men omöjligt kan svara på hur en ska hantera det i ett ynka litet mejl. Det är större än så. Därför skrev jag boken – för att samla de tankar och råd jag har om att må dåligt. För att den kanske kan hjälpa alla er som mejlar. Så snälla läs boken <333. OM du inte känner att du hittar några svar eller goda råd i den – mejla mig igen! <333

p9090049-1024x768

MICHAELA!!!! Har du något tips på en rejäl julklapp till sin pojkvän för ungefär 2000kr???!!!

GAH! Svårt? Beror ju helt på vem din kille är, vad han kan tänkas behöva och vad han tycker om. Men här kommer fem tips: En kashmirtröja, ett snyggt mys-set att ha hemma, en öl eller vinprovning, snygga sneakers, ett par grymma hörlurar. Någon annan som har tips? PUSS!

  1. Åh, jag ser fram emot att läsa din bok! (och jag verkar inte vara den enda…har reserverat den på biblioteket..nästan 60 reservationer!) är sjukskriven för utmattningsdepression och har aldrig haft så mkt ångest innan..

  2. Hej! Jag har en undran angående frågan om hur man får sin bok utgiven. Måste man ha skrivit klart boken eller räcker det med att skicka in början på boken? Jag har också författardrömmar och har undrat detta ett tag. Känns ju som att förlag borde kunna se om den har potential utan att den är färdigskriven.

  3. Till den sista frågan: Om jag hade spenderat 2000kr på en julklapp till min pojkvän hade jag satsat på någonting man vet att han kommer använda ofta och med glädje. Tex en gopro, en golfklubba (min pojkvän spelar golf men det finns säkert saker relaterade till din pojkväns hobby också!), snygga skor, en klocka, ett halsband, en moccamaster eller en proffsig kökskniv. Kram

  4. Hej Michaela, jag har en liten fråga till nästa veckas ”frågor med Forni”! Hur hade du styrt upp den perfekta födelsedagen för D i Rom?
    Min kille fyller år islutet på November så har bokat tre nätter i denna fantastiska stad! Men vill göra just födelsedagen speciell :))) Ingen av oss har varit där förut så alla tips är väldigt välkomna 🙂 Puss!

    1. Ida, läs inlägget (:

      ”Hej Michaela! Måste bara fråga var din vita skjorta som du hade när du var på event sist kommer ifrån! Satt sådär perfekt loose! Tack för en bra blogg!

      Heje! Den kommer från Gant och är deras ”perfect white shirt” som de lanserade förra året. Faktiskt den bästa vita skjortan som finns. Puss!”

  5. Tack för svar om den vita skjortan!:)) Du är så snygg i den och jag måste omedelbart hitta en likadan!;)
    Kram!!

  6. Michaela kan du snälla ge tips på snygga mys set till pojkvän?! några du skulle kunna tänka dig att ge till din pojkvän. Men runt 1000-2000 kr! kram!

  7. Hej Michaela! Har en fråga till nästa Frågor med Forni. Jag har under ganska många års tid haft mycket ångest från och till och känt att jag ofta drar ned mig själv i negativa tankebanor kring mina relationer och prestationer i arbetslivet där jag oftast känner mig otillräcklig. Tror att tidigare relationer som slutat med att jag blivit rätt kasst behandlad ligger kvar och påverkar mycket. Ofta leder det till att jag ”skapar” overkliga scenarier i huvudet som leder till mer ångest utan att jag riktigt kan kontrollera det. Kanske låter väldigt konstigt och onödigt men men… Har oavsett känt att KBT hade kunnat hjälpa mig att hitta verktyg som jag kan använda för att ta kontroll över de tankar jag har som ofta leder till ångest. Problemet är bara att tanken på att öppna upp och prata om detta även är något som skapar ångest då jag tycker att det är fruktansvärt jobbigt att prata om mina negativa känslor och är rädd för att inte bli tagen på allvar och få hjälp. Har du tips på hur man tar sig i kragen och faktiskt går och söker hjälp? Känner att det är dags att bli av med detta nu. (Ska självklart köpa din bok också!) Puss!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi