Frågor med Forni

Jag är dödskär i din LV scarf och undrar om du kan länka den, hittar inte den.. Och så är det kul att se hur du stylar den och till vilka outfits. Den klär dig så fint! Tror typ att jag skrivit detta tidigare haha men den tål många komplimanger!!

Hej fina!

LV går inte att handla online, så det bästa är att gå in i en LV-butik och titta på scarfen (visa upp en bild från min blogg på den så tar de fram rätt :). Jag försökte hitta den på deras hemsida men den fanns inte där tyvärr. Jag stylar den till det mesta! Det snyggaste tycker jag är till tunna tröjor eller skjortor och skinnbyxor eller blåjeans till det. Sjalen lyfter de flesta outfits faktiskt, en himla gullig present av min kära pojkvän 🙂

img_1705-768x1024

När ska du Berätta om var mötet handlade om? Så nyfiken! 🙂

Igår! Var tanken haha. Men det blev lite försenat. SNART I ALLA FALL! Inom en vecka! Puss!

Så mysigt inlägg!! Amanda är inte sugen på att börja blogga? Hon verkar också så härligt och Chloé är ju bara alldeles för söt!!! Kram <3

Hehe jag frågade henne men då sa hon ”Jag är inte riktigt lika piffig och pysslig som de där andra mammabloggarna” varpå jag svarade ”Men det kanske behövs PLUS ATT DU HAR VÄRLDENS SÖTASTE BEBIS!!!” så vi får se haha. Annars kan ni följa henne på Instagram här!

amandahambergpanahi

Bästa Michaela!
Jag har en fråga som jag undrar ifall du hade kunnat ta med till frågor med forni. Jag har alltid haft ett stor intresse för kommunikation och sociala/digitala medier och tänker att det hade varit roligt att jobba med i framtiden. I och med att branschen är relativt ”ny” och rätt så bred förstår jag att det finns flera vägar att gå. Jag hade tyckt att de var kul att jobba på tex en bloggportal etc. Vilken utbildning hade du rekommenderat att plugga för att ta sig in i branschen? 🙂
Tacksam för svar,
Miriam

Hej kära du!

Det är en rolig och utvecklande bransch så jag förstår att du är nyfiken på den. För att veta vad du ska läsa för utbildning handlar det om att i grunden ta reda på vad det är du vill jobba med och är bra på. På en bloggportal eller ett influencer-företag jobbar det allt ifrån säljare, projektledare, art director, teknikutvecklare, redaktörer, fotografer, marknad, filmare, klippare, strateger, ekonomer osv. Det finns alltså en himla massa jobb inom branschen så börja med att fundera ut vad du skulle vilja göra för typ av arbetsuppgifter för att därifrån lista ut vilken typ av utbildning som skulle passa dig. Om du är osäker på exakt vad du vill göra men ändå vill ha en fot in – läs kommunikation. Alla företag som har med sociala medier att göra behöver bra kommunikatörer som vet hur branschen fungerar, hur den ska utvecklas och hur man ska prata på sociala medier. Puss och lycka till!

Hej Michaela!
jag har precis flyttat och sugen på att köpa nytt matbord + stolar men har noll inspiration just nu.
Älskar din stil och vad skulle du köpt om du köpte nytt?

Åh vad roligt! Det beror ju lite på hur ens lägenhet ser ut för att veta vilka möbler som skulle passa in. Men jag hade satsat på ett avlångt träbord, kanske en tunnare variant i naturträ och sedan stolarna från Gubi, om man fick drömma hej vilt. Annars måste jag säga att jag fortfarande tycker att vårt matbord från Asplund och våra Y-stolar är de snyggaste som finns på marknaden, även fast vi haft dem i ett och ett halvt år är jag nykär i både bordet och stolarna. Puss!

Michaela Forni frukost

  1. Åh vad kul med svar, så nu kommenterar jag igen hehe 🙂 Amanda; det behövs inte att du inte är som alla andra mammabloggarna, det är alltid roligare med genuina härliga människor, som du verkar vara. Jag håller tummarna, kram <3

  2. Älskar bloggen din, så bra och rikligt med feel-good inlägg!
    Måste bara fråga dig en sak. Hur ser du på att ”låna” bilder från tex google,
    weheartit osv. Har sett att du använt dig av den typen av bilder och jag själv
    vill gärna också göra det, men blir lite rädd i och med rättigheter osv.
    Hur tänker du kring detta? Hur stora blir konsekvenserna om upphovsmannen ser dessa?
    Det är väldigt många bloggare som använder lånade bilder, verkar ju inte vara någon
    större fara..

  3. Hej jag såg att du svarade att du skulle köpt ett Matbord träbord lite tunnare om du skulle köpa nytt . Jag letar efter något sådant du har möjligen inget sånt att tipsa om ? Ha en trevlig dag

  4. Hej Michaela!
    Har sådant problem med att hitta fina höstskor.. Kan du inte snälla tipsa om några? Vad kör du på i höst?

  5. Glad fredag fina Forni! 💙
    Har en rätt personlig fråga o förstår om du inte vill svara kanske men testar. Jag är lika känslig person som du med en del ångest, oro och upp&energi humör och försöker hitta rätt preventivmedel vilket är oerhört svårt. Vid 27års ålder har jag ännu inte hittat rätt, slutat med p pillret qlaria som jag använde i 1 åt och mådde skit. Så trött på denna djungel nu, har du något tips för detta kanske? Vet ju att alla kroppar fungerar olika men så less nu så testar att prata med allt och alla typ, haha.

    Ha en toppen helg! Kram

    1. Hej Tove,

      Nu är jag inte Michaela men jag svarar ändå 🙂

      Jag har också haft svårt att hitta rätt i p-pillerdjungeln och har testat en massa olika (däribland qlaira du nämnde), inget har funkat för mig och mitt känsliga humör, blir så otroligt påverkad av hormoner, pms ja allt. Men sedan några år äter jag Yaz och de funkar toppen för mig, började nyligen äta dem igen efter graviditet och tycker att jag mår bra trots att hormonerna är lite all over the place efter graviditet och förlossning. Jag har inte testat några hormonfria preventivmedel pga behöver få i mig dessa hormoner av olika anledningar, så jag kan bara uttala mig om P-piller, men vill du äta p-piller kanske dessa kan vara nåt.
      Efter rekommendation från min gynekolog så har jag bara uppehåll för mens var tredje månad för att slippa ha pms så ofta, kanske även det kan fungera för dig.
      Lycka till! Kram

    2. Själv har jag bara testat olika sorters p-piller (mini och kombinerade) och p-ring så har dessvärre ingen erfarenhet av resten. Slutade för ganska snart ett år sen pga kasst humör osv osv. Sen jag slutade har jag märkt att det har blivit en helt sjuk uppenbarelse – jag märker hur min kropp fungerar, det är bara helt sjukt. Har alltid läst om folk som förespråkar att sluta med hormoner, nu när jag gjorde det själv önskar jag att jag tog steget tidigare.

      Var även då och är nu i samma förhållande och vi kör helt enkelt på avbrutet samlag. Vi är dock inga småbarn och jag är noga påläst inom detta, för de som vill finns det offentliga studier där ingen med fog har kunnat bevisa att man kan bli gravid av en killes försats (förlåt Michaela för denna kommentar haha). Jag förespråkar det inte då det finns unga människor som kan använda denna metod fel men med rätt resonemang och underlag går det helt enkelt bra. Skulle jag börja med preventivmedel igen skulle det bli kopparspiral men även det har sina (många) nackdelar så.. jag läser på lite mer nästa gång innan jag tar nästa steg. Lycka till! (OBS till alla som läser denna kommentar plz kommentera inget att jag har en si och så vän som blev si och så gravid pga avbrutet samlag, det övertygar inte mig det minsta)

    3. Kopparspiral <3 Världsbäst, slippa hormoner och ha fullt skydd! Blöder en mycket (typ enda boverkningen) så går det att köpa tranexamsyra på Apoteket så hjälper det.

  6. Tänkte bara tipsa om att man kan ringa till LV-butiken och beställa och få det hemskickat (kostade ung 120 kr i frakt har jag för mig). Min man ringde och beställde en väska till mig i present och det fungerade jättebra, kom hem på någon dag.

  7. Hej fina Michaela!
    Jag har en liten fråga som kanske kan vara något att ta upp i nästa frågor med Forni! Det är såhär att jag börjat plugga på universitetet i samma program som en av mina bästa vänner, vilket är jätte roligt såklart! Jag har funderat lite på det här att inte känna konkurrens med varandra, det är ingenting jag känt någon gång under grundskolan, men det är ju inte fören nu ens karriär börjar ta fart på riktigt och det är så himla svårt att inte jämföra sig. Du jobbar ju inom samma bransch som många av dina närmsta vänner, hur gör man det utan att hela tiden jämföra sig? Jag känner liksom inget behov av att jag måste ha bättre betyg egentligen, men jag vill verkligen inte vara den som är sämre heller, om du förstår vad jag menar!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi