Nyhetsmorgon imorgon söndag

Glad lördag gullisar!

Över Stockholm ligger molnen som ett grått täcke över oss och jag vaknade på helt, helt fel sätt idag. Är lite ledsen.

I alla fall. Ville påminna er om att titta på mig imorgon i Nyhetsmorgon! 10.15 kommer jag in och pratar om ångest.

Såhär såg det ut sist jag var med i Nyhetsmorgon.

img_5213-768x1024

img_5226-1024x1024

Kvart över tio imorgon alltså. Puss!

  1. Wow så vacker! 😍 Jag har läst alla dina böcker och du skriver så otroligt bra! Du når fram till oss läsare och känslorna kommer fram genom dina ord på ett beundransvärt bra sätt! Jag hoppas att du fortsätter ditt skrivande både genom bloggen men också genom fler böcker för du är i en klass för sig! Stor kram!

  2. Fina michaela behöver din hjälp
    Kan du göra en guide eller skriva ut lite tips här
    1. Bästa fredags aw?
    2. Bästa lördags lunchen (vinlunch)
    3. Bästa lördag kvälls middag? (Sen middag med folkus på härligt folk och drinkar)
    4. Bästa söndagsbrunchen?

  3. Michaela, jag har suttit hela lördagsförmiddagen med en kopp te, Beyonce i bakgrunden och näsan i din bok. Gud, vilket fantastiskt jobb du gjort. Blir otroligt inspirerad! Har brutit ihop flera gånger för att jag känner igen mig så väl, samtidigt som jag peppas av dina ord och antecknar mina tankar i mitt finaste block under tiden. Hoppas att din dåliga dag vänder, men viktigt att tänka på är att det är okej att vara ledsen ibland! Massor av kramar till dig!

  4. Känner mig också lite ledsen, hatar det… Vissen och orolig, usch.. Hoppas du känner dig bättre snart, gör ngt mysigt som du mår bra av. Tänka på sig själv och vad man själv vill är det bästa knepet för mig. Inga måsten utan att bara få vara. Styrkekramar!

  5. Hej Forni,
    Köpte två exemplar av din nya bok i veckan och de kom igår. En till min bästa vän som blir 24 på måndag och en till mig, som inte fyller år…men ändå.
    Har läst halva boken nu och redan har jag fått många tankeställare kring hur jag fungerar när det kommer till saker som ångest och avundsjuka.
    Tack för en bok som känns riktigt jävla genuin. Du är så cool, en förebild för mig och många av mina vänner.
    Kram på dig, ha en fantastisk helg.

  6. åh finis du! det är vädret tror jag! varit så grådeppigt idag. Hoppas solen skiner på oss imorgon. och lycka till!! du kommer briljera som alltid <3

  7. Hej Michaela, hoppas dagen vände och att du nu vaknat till en ny dag med en härlig känsla i magen! Jag håller på att läsa din bok och tycker att den är väldigt fin, ska fortsätta läsa under dagen. Jag har också en fråga till dig. För några år sedan blev jag dumpad på ett väldigt elakt sätt av mannen jag trodde var min stora kärlek. Efter det stängde jag på något sätt av killar. Nu har jag kommit fram till att jag inte vill leva ensam och har varit på några dater. Men det blir så fel varje gång. Jag kan inte slappna av och det känns som jag visar en sida som inte är jag. Har du något tips på enkla saker man kan göra på en första date? Och även lite hur jag ska tänka. Jag får nämligen sådan ångest efter daten och tänker nu att jag kommer vara ensam resten av mitt liv, klarar liksom inte av att bli avvisad även om det låter fånigt. Vill verkligen förändra mitt tankesätt om att ingen någonsin kommer vilja vara med mig igen. Men det är så svårt.

  8. Gud vad förvånad jag blev när jag läste att ditt humör idag var lågt. För jag är tjejen som aldrig kommenterar, är lärda inom media-beteende och därför är kritisk. Men gick för att skriva WOW. Du är bra i rutan! Det här tycker jag ska bli ditt nästa steg. För du är helt fantastisk!

  9. <3

    Vill bara säga att du var fantastisk på nyhetsmorgon. Du var avspänd och energigivande, samtidigt kom du med superbra tankar. Tusen tack, nu fick min dag en bättre början <3

    Kram fina!

  10. Du förstår väl ändå att det är skillnad på generell ångest och när det gått såpass långt att du faktiskt behöver antidepressiva? Fruktansvärt klantigt utryckt. Både mot de som faktiskt behöver antidepressiva för att överhuvudtaget överleva och läkare på vårdcentral som absolut inte skriver ut läkemedel hur som helst. Fruktansvärt skenheligt beteende av dig. Skriver du en bok i ämnet bör du ta ditt ansvar att läsa in dig och förtydliga vad exakt det är du pratar om och inte dra allt över samma kant. Du har ett ansvar när du ger dig in på att hjälpa folk med problem i detta ämne.

    1. Jag håller också med. Blev riktigt förbannad när jag såg programmet på tv. Det är ju en sak att bli lite ”utmattad” och ta tag i det själv. Men det finns också riktig utmattning då kroppen stänger av helt. Då kan man inte bara köra lite yoga och dricka te… Ett jävla slag i ansiktet på människor som faktiskt varit utmattade på riktigt.

    2. Nu tycker jag ni är orättvisa! Michaela pratar om SIN ångest. Hon har all rätt att skriva hur hon kände det och hur hon gjorde för att komma vidare. Att säga ”de som varit utmattade på riktigt” är ju väldigt speciellt att säga tycker jag, då ni faktiskt inte alls vet hur hon haft det bara för att ni följt henne (om ni har det). Ingen vet vad människor bär på och hur de har det innerst inne, även om man tror de lägger ut hela sina liv på sociala medier.

      Personligen tycker jag det var superbra råd för hur man kan ta sig ur utmattning. Jag tror på att jobba med grundproblemet och hitta ett nytt sätt att leva, för att det ska hålla i längden och inte bara för stunden.
      Vad gäller antidepressiva kan jag för lite för att uttala mig om det är rätt eller fel, i vissa fall kanske det är bra, men personligen skulle jag föredra det så som Michaela gjorde.

      Kram Michaela, du är en stor förebild<3

      1. Om man är genetisk predisponerad för depression har man låga serotoninnivåer och jag har lärt mig att oavsett hur väl jag tar hand om mig själv så kommer jag alltid att behöva äta antidepressiva i perioder. Mina depressioner kommer helt utan yttre påverkan, ett par gånger per år, och jag tar otroligt väl hand om mig själv med träning, mat, undviker stress, lyssnar på inre signaler etc. Har även gått i terapi i flera omgångar, men depressionerna kommer ändå. Utan antidepressiv medicin hade varken jag, min mamma eller min syster levt idag. Vi har två självmord på väldigt nära håll i släkten. Så det är definitivt skillnad på depression och depression och jag tycker att det klankas ner alldeles för mycket på antidepressiv medicin idag. Jag håller absolut med om att man inte ska skriva ut det till vem som helst som mår lite dåligt, självklart ska man (om det går) ta tag i grundproblemet (om det finns ett sådant). I Mikaelas fall visste hon ju varför hon mådde dåligt och det är en jäkla skillnad. I fall som mina hjälper det tyvärr inte att ta ledigt från jobbet och börja yoga. Kram

      2. Nej hon pratade faktiskt inte bara om sin egna ångest. Som jag absolut inte vill förminska. Hon har ju skrivet en bok riktad till andra… Hon gav rådet att inte ta till tabletter för lättvindigt, typ. Som att de flesta skulle göra det.. tycker det är skitbra att en stor bloggare tar upp ämnet, men att skuldbelägga vad som är okej sätt och inte att hantera sina problem känns väldigt riskabelt och okunnigt när det gäller detta ämne. Syftet är väl att avstigmatisera ämnet och våga prata om det, att det är kan bli bättre och då oftast genom hjälp av olika slag. En bok, terapi, läkemedel osv.

      3. Jag förstår kontexten av det du försöker säga och det är ju inte helt fel, dock är ditt uttalande i slutet ”Personligen skulle jag föredra” vad jag tror personerna som du svarade till menade att påpeka också. Ibland är det ingenting man kan ”föredra” då man inte har något annat val för att ta sig ur det än med medicinering. Depression exempelvis är en riktig sjukdom som inte alltid kan botas med ”yoga och te” som personen ovan så bra uttryckte det. Dock såg jag Michaelas svar någon annanstans till någon liknande kommentar där hon klargjorde hur hon menade varför detta inte är riktat mot henne utan mot tankesättet kring detta som helhet.

  11. Köpte din fantastiska bok igår och sträckläste halva, och kände igen mig i så mycket. Så istället för att tvinga mig ut på en utgång igår, började jag min vänskap till mig själv – jag hade en hemmakväll med godis, din bok och en ny serie (Designated Survivor på Netflix – så spännande, inte läskig & superbra)

    Så ställde klockan idag för vill se dig på Nyhetesmorgon såklart, och du var verkligen så himla himla bra!! Du sprider ett sådant lugn och jag blir så inspirerad av dig. Inspirerad av att må bra. Tusen tack Michaela & ha en fantastisk söndag. Kram <3

  12. Gud vilken fin intervju! Uppskattar verkligen hur du talar från hjärtat, det går så tydligt igenom TV rutan när det är äkta 🙂 Fortsätt att ta hand om dig. Massor av kärlek !

  13. Jag köpte din bok i födelsedagspresent till mig själv i förra veckan och slukade den på två dagar. Jag är så glad att jag läste den, fär det här var precis vad jag behövde. Nu är det jag som tar tag i mitt liv och slutar ge mig själv ångest för allt möjligt!
    För mig har livet bara handlat om jobb den sista tiden, för det är där jag har trivts bäst och ”haft min roll”. Mitt sociala liv har inte varit det bästa efter att ha flyttat till en ny stad utan särskilt mycket vänner och sedan fått hjärtat krossat ganska brutalt, så jobbet blev min trygga punkt. Att ”alla andra” har så härliga privatliv med bubblande middagar och perfekta sambos har bidragit till att jag känt mig otroligt ensam och misslyckad.
    MEN! Tack vare din bok så har jag blivit mycket mer peppad på att röra mig mot ett lyckligare liv. Stort tack till dig!❤️

  14. Jäklr vad härlig du var i Nyhetsmorgon! Hoppas du en vacker dag får möjlighet att bli värd i Nyhetsmorgon. Skulle passa dig Perfekt :)) Kram!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi