Tugga för skillnad

I samarbete med Extra Tuggummi

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Här kommer en välgörenhetskampanj och som ni vet så gillar jag ju sådana en hel del.

Extra tuggummi har under denna vecka, fram till söndag, ställt upp en tuggummivägg (se bild!) på Norrmalmstorg som en del i deras kampanj ”Tugga för skillnad” (”Chew for Change”). Målet är att människor som går förbi ska täcka bokstäverna på denna vägg med sina tuggummin för välgörenhetens skull. Om alla bokstäver är täckta på söndag så donerar Extra tuggummi 100 000kr (!) till SOS Barnbyar.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Förutom tuggummiväggen så skänker Extra tuggummi pengar till SOS Barnbyar för varje sålt tuggummi (1 öre per tuggummi för att vara exakt – vilket blir en hel del i slutändan!) fram till mitten av december. Pengarna som Extra tuggummi skänker går bland annat till att hjälpa till med utbildning i Barnbyarna, material samt att lära barn hur de borstar tänderna i Ghana och Botswana. Jag donerar redan 300kr till SOS Barnbyar varje månad, så det är en organisation som står mig nära hjärtat. Därför ska jag köpa extra mycket Extra tuggummi denna månad! Gör det ni också. Ett väldigt enkelt sätt att göra skillnad, eftersom tuggummi ändå är något som vi alla gärna tuggar efter till exempel måltider och eftermiddagskaffet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fun fact: Förra året hade Extra tuggummi samma kampanj, då tuggades 265 miljoner tuggummin vilket resulterade i att det skänktes hela 2,6 miljoner kronor till SOS Barnbyar!!!

Med andra ord – tugga för skillnad!

Läs mer här (klick!)

  1. Det är ett fint budskap och alltid kul med bra initiativ som de här från stora företag som syns mycket – men det är värt o tänka på mängden aspartam man får i sig när man tuggar extra. Det finns säkerligen andra sätt att hjälpa SOS barnbyar än att skada sin egen kropp från insidan med det farligaste sötningsmedlet som finns på marknaden idag 🙂

    1. Jag tror det är ok att du tugga två tuggummin för att rädda flertals liv. Detta var en jättebra idé och bra samarbete! HEJJA forni

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi