Tankar med…

unnamed

God morgon fredag!

Idag är dagen… då vi äntligen blir med nya gardiner! HURRAY! Gardinmannen står i vår lägenhet och borrar as we speak medan jag sitter i arbetsrummet, äter en acaibowl och pratar med er.

I natt var första gången sen vi flyttade in i den här lägenheten som jag sov en hel natt utan D, och det var första natten av en vecka. Han är i Toronto för att kolla på World Cup (hockey) så jag är gräsänka en vecka innan vi möts upp i NYC. Det var väldigt tråkigt att gå och lägga sig utan honom igår och sedan vakna upp utan honom. Nä, ett liv utan D är inget liv för mig alltså.

Överlag en väldigt känslosam dag igår efter releasen och allt. Jag var överväldigad.

Nog med morgonpratet, det jag egentligen skulle göra var att tipsa er om Daniels podcast ”Tankar med” där jag är veckans gäst! Ni som har lyssnat på hans podcast tidigare vet att han är väldigt rak och ställer gärna obekväma frågor. Så när vi pratade om att jag skulle gästa tänkte jag över det ett slag – jag ville inte vara med och känna att jag inte vågade svara på frågor. Om jag ska vara med ska jag vara öppen för de frågor som ställs och svara på dem ärligt men utan att avslöja för mycket, om det inte känns bra för mig. Det är så tråkigt med gäster som inte avslöjar någonting tycker jag, då ska man nog inte vara med över huvud taget. Så det här är en öppen och ärlig podcast, troligtvis den råaste jag gjort, men den sidan kan också vara intressant att visa upp. Hittills har responsen varit över förväntan och för det vill jag säga TACK. TACK för att ni låter mig vara mångfacetterad och inte blir besvikna så fort jag inte är den enbart snälla/känsliga/ödmjuka/svaga person som jag oftast visar upp i bloggen.

Älskar er men det vet ni redan!

Och podden hittar du här (klick!)

Uppdaterat – rätt länk nu!

image7-520x520

  1. Älskar att du visar upp lite olika sidor, det gör dig bara mer intressant! Läste förresten ut din bok igår, och wow vad bra den är! Både rolig, sorglig och framför allt hjälpsam! Det kommer definitivt att vara en bok som kommer hjälpa många! Tack för att du delar med dig! Puss 🙂

  2. Det är intressant hur de flesta bloggare och podcastare inte vågar säga vad de tar för sponsrade inlägg och så. Tycker inte att det borde vara så mycket tabu att ett inlägg kan kosta flera tiotusentalskronor. Jag menar hur coolt är det inte att alla ni via ert eget varumärke lyckats skapa en plattform med tusentalsföljare. Ingen skulle höja på ögonbrynen för vad en annons i DN kostar men plötsligt när ni lyckats skapa lika stor följeskara så förtjänar ni mindre?

    Go er säger jag bara! Grymt coolt med denna typ av entreprenörskap.

  3. Länken leder till alla dina bookrelease-bilder? 🙁 (vilka ser fantastiska ut men det måste ha blivit fel?)

    Ps. You go girl!

  4. Ville bara skriva att länken till podden, i alla fall för mig, för en till dropbox med bilder från din bokrelease! Tänker att du behöver veta det!

  5. Jätteroligt att höra dig i podd igen! 🙂 Jag längtar efter din bok! Tror att den kommer vara jättebra och hjälpsam! Kram

  6. Bra podd! Vill dock säga (som ett tips) att Nina Åkestam har skrivit en bok som heter ”meningen med hela skiten” som också tar upp ämnen kring ångest, karriär osv på det sättet du,Michaela pratar om!:) (när du sa att det inte finns någon sådan bok) De skiljer förmodligen åt jättemycket men hennes är också superbra och viktig. Inte kritik alls utan bara för att lyfta upp och tipsa:D

  7. Har inte hunnit lyssna klart på hela, men ska fortsätta ikväll. Av det lilla jag hann lyssna känns det väldigt bra :):)

  8. Herregud vad bra intervju med dig det här var! Kul med modiga frågor och du svarade så himla moget och klokt på alla svar. Härligt med ärlighet och transparans.

    Btw såg jag att nån hade skrivit att de tycker att det är konstigt att bloggare inte vågar fråga vad de tar för ett sponsrat inlägg och att hen inte tyckte det var konstigt att man tar några tusenlappar för ett inlägg. Jag HÅLLER MED! Blir så trött på folk som hela tiden ska skämmas över att de tjänar pengar på bloggen för det är SKITKUL att det kommer nya yrken och de gynnar hela samhället bara. Dock kan jag samtidigt förstå att den äldre generationen som inte läser bloggar eller förstår sig på det yrket och allt vad det innebär gör att ni hela tiden måste stå till svars för yrket, så det är egentligen inte så konstigt att man då år försiktig med att säga vad man tjänar. Jävligt tråkigt dock att de ska vara så och att folk inte är mer öppna för nya saker som man kanske inte alltid förstår sig på.

    Nu svävade jag iväg lite men vill bara säga att detta poddavsnittet var väldigt intressant och du var så himla bra!

  9. Jag har läst igenom kommentarer i några av dina senaste inlägg, jag blir förvånad hur taskiga många är. Eller är det bara jag som märker? Så vill bara skicka lite kärlek <3 Kanske handlar om avundsjuka nu när du släppt en väldigt fin bok.. Blir så förvånad bara. Tycker inte alls du verkar oskön. Vi är så snabba med att döma en tjej som vågar ta för sig, medan vi tycker om killar som gör det. Jag tycker du verkar fantastiskt, även i denna pod. En människa består ju av flera sidor, tycker det är härligt att du gästar olika typer av podar. Kram

    1. Jag kände mig också obekväm av många kommentarer och jag är inte ute efter att ge mig in i någon diskussion, men jag vill ändå skicka några uppmuntrande ord som någon slags balans. Jag kan bara tala för mig själv, men jag upplevde inte på något sätt Michaelas svar som osköna eller nedlåtande. Som inblandad med viss historik bakom sig förstår jag om man kanske upplever det på något annat sätt och det respekterar jag verkligen. Kanske tror man att andra uppfattar det på samma sätt, därför vill jag bara skriva att jag som utomstående inte fick en dålig bild av varken Michaela eller någon om pratade om. Tvärtom så tänkte jag flera gånger att hon verkar sund, ödmjuk och rak och klarade av att svara på obekväma frågor bättre än vad jag någonsin hade gjort.

  10. Hittade faktiskt till dig genom podcasten. Hade inte hört mycket om dig, men lyssnade på podden och tyckte du verkade så cool.

    Så jag hittade din blogg och nu känner jag bara att jag måste köpa din bok. Lever också med ångest varje dag, och tänker att jag kanske har något att lära av dig.. Hur som helst så verkar du som ett jättehärlig och klok tjej, och är glad över att jag hittat en till blogg att läsa!

    1. Hej L, TACK för varma och peppiga ord. Hoppas du gillar boken – om du är en ångestfylld person tror jag att du kanske kommer göra det 🙂 Puss!

  11. Wow vilken bra intervju! Blev så otroligt inspirerad av dig!! Ska egentligen sova men tankar med nya idéer och saker som jag vill göra och ta tag i kom upp till ytan efter att ha lyssnat på dig. Att stå på sig, vara rak och tydlig och tro mer på sig själv och vad man kan och ska ta för sig av. TACK för en superbra och ärlig podd, du är fantastisk.

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi