Kasai, spontanmiddagar och kardemummabullar

Michaela Forni Kasai

Min helg började i fredags med att jag bestämde mig för att vara frisk. Inte en dag till hemma i sjukstugan. Jag tog en lång dusch, sminkade mig och tog en taxi bort till nyöppnade KasaiLinnégatan där det vankades middag!

Michaela Forni Kasai Calle Schulman Anitha Schulman

Vi var ett gäng som var inbjudna för att testa restaurangen på öppningsdagen och allt. Så kul.

Michaela Forni Kasai Molly Sanden Zara Larsson

Två galet grymma brudar – Molly och Zara!

Michaela Forni Kasai

Det kom in en salig blandning av asiatisk mat som vi delade på hej vilt.

Michaela Forni Kasai Rebecca Fiona

Vi hade bland annat dessa snyggingar till bordet och det var minst sagt en stökig middag med högt i tak. Så roligt att D följde med, han brukar ju inte följa med mig på tillställningar men i fredags kom han med och vi hade så jäkla roligt.

img_1703

En liten selfie… eller groupie!

Michaela Forni Kasai

Tack till bästa tjejerna som styrde upp en fantastisk kväll.

Michaela Forni Kasai

Gruppbild!

Michaela Forni Kasai

Efter middagen gick vi ut på innergården för att dricka drinkar och efter det åkte vi hem med Anitha och Calle för att ta en drink och snacka skit. Vi sågs redan vid sex på Kasai men kvällen bara sprang iväg och vid ett promenerade vi hemåt igen.

Michaela Forni Louis Vuitton Scarf

Efter fredag kommer lördag och då vaknade vi upp till sol och 23 grader. Jag gjorde mig i ordning och tog mig ut för lördagsäventyr!

Michaela Forni båt Nybrokajen

Gick ner till Nybrokajen och hoppade på båten över till Hammarby Sjöstad.

Michaela Forni Louis Vuitton Scarf

Herregud alltså, det var verkligen magiskt i lördags. Vädret, solen, alla människor som fortfarande står i sommarblom. Glädjen som pirrar i luften.

Michaela Forni lunch Hammarby Sjöstad

Mötte upp mamma för att gå en promenad och äta lunch + dricka massa nyttig juice :)))

Michaela Forni fika fotboll

Sen köpte vi med oss fika och gick hem till mamma och pappa eftersom pappa och Timmy kollade på fotboll där!

Michaela Forni outfit

Jag hade på mig jeans från Never Denim, skor från Zara, tröja från Alexander Wang, sjal och väska från Louis Vuitton

Michaela Forni vänner middag

Vid fem kastade jag mig på båten igen för att åka hem. Vi hade nämligen bjudit in till spontanmiddag en timme innan. Älskar spontanmiddagar.

Michaela Forni bebis

Chloé var såklart med <333

Michaela Forni indisk mat

Vi beställde upp indiskt, kollade lite fotboll (ehmn inte jag) och snackade skit. En perfekt lördagskväll.

Michaela Forni frukostbud

I söndags vaknade jag av att Mira kom förbi med den här drömfrukosten!

Michaela Forni frukost

Mums alltså. Åt frukost länge. När vi var klara la sig D på balkongen och läste en bok medan jag jobbade ett par timmar.

Michaela Forni grön smoothie

Till lunch drack jag en grön smoothie.

Michaela Forni kardemummabulle kaffe

Och när D var tillbaka från sin promenad med Shoan och Chloé så fikade vi med kardemummabullar innan vi tittade på film resten av kvällen.

Over all en perfekt helg minus rethostan som håller i sig, men i natt fick jag faktiskt sova i hela fem timmar ostört!

  1. Så mysigt det verkar! Får jag fråga varifrån ditt mjukis-set är ifrån? Menar den gråa tröjan med dragkedja och de gråa mjukis byxorna som syns på näst sista bilden med en smoothie. Ser både skön och fin ut 🙂

  2. Jag skulle skippa sockret helt om du vill bli frisk snabbare. Socker sätter immunförsvaret på 50% paus. Så även om du äter nyttigt så gör det lite i längden när du också äter socker.. alkohol är tyvärr också socker (kroppen hanterar det likvärt).

    Hoppas du inte tar det på fel sätt, men dem flesta vet inte hur dåligt socker verkligen är för kroppen. Och om du nu verkligen vill bli frisk och bygga ett friskt immunsystem så måste man ge kroppen det den behöver för att fungera och läka sig själv. Socker blockerar i princip hela den naturliga läkeprocessen.

    Kram och krya på dig! <3

    1. Jag kan hålla med om att socker i överdrift inte är bra för kroppen, men en källa (pålitlig sådan, dvs. pubmed eller liknande; inte sockerärfarligt.se) till ditt påstående att det sätter immunförsvaret på halvfart vore kul att se.:) Det sprids så många ’sanningar’ på nätet som inte har någon vetenskaplig grund överhuvudtaget.

  3. Hej, tack för en jättefin blogg. Kanske lite udda fråga men vart har dina föräldrar hittar guldstången som de hänger ytterkläderna på i sin hall??? Har letat efter något liknande sen vi flyttade in i vår drömlägenhet nu i augusti, men har inte hittat någon som faller mig i smaken. Så om du svarar är det sjukt uppskattat. Puss

  4. finfinfin helg som alltid! så mysigt att du spenderar rätt mkt tid med dina föräldrar också, saknar det när de bor i annan stad <3

  5. Fina Michaela! Vad gör man om man varit tillsammans med någon i 1,5 år (sambos i 1 år) och plötsligt inser att man inte känt något pirr i magen på över sex månader? Att sexet man haft aldrig egentligen varit så hett och sådär lets do it again bra? Och att det förmodligen aldrig kommer bli så heller? Att ett litet frö har såtts i min hjärna att kanske, kanske vore jag lyckligare ensam? att jag vill älska honom som en partner men känner att det kanske inte går? Vi har haft en ganska knackig vår/sommar då jag inte alls haft lust till närhet överhuvudtaget, vilket såklart har gått ut över bådas humör, och har pratat en del om det för att sedan bara sopa det under mattan. Nu har han även varit bortrest i 2,5 veckor och jag har inte känt att jag saknar honom en enda gång. what to do?

  6. Skulle jättegärna få din smarta syn på en fundering jag har. Det är så att jag har en nära kompis som är tillsammans med en tjej (de har varit tsm ett tag nu) och ända från början har jag tyckt att hon är väldigt kontrollerande. Han träffar knappt sina kompisar längre, för att hon vill vara med honom själv hela tiden. De enda han typ har umgåtts med är hennes syster+sambo. Just nu pluggar han och när han ska plugga på skolan kommer hon alltid till hans skola. (Hon pluggar inte ens) Vet inte om det är för att hon är rädd att han ska träffa andra människor, men hon låter honom aldrig vara ensam. (Jag tror till och med att hon ibland när de inte är tillsammans att hon kollar upp var han är genom telfonen) Och så går hon hem till honom efter hans skola i princip varje dag, utan att ge honom tid att träffa andra. Han ville också i somras söka praktik i Stockholm(han bor alltså ej i Sthlm) men det tillät inte hon honom att göra, så då avstod han. Jag vet att man inte bara kan ”skylla” på ena parten, men han är en väldigt försiktig person av sig och brukar inte stå upp för sig själv, så det känns som att han bara går med på allt hon säger. Visst, han gillar säkert henne, men jag tror inte han förstår hur mycket han måste anpassa sig, saker han missar i livet för att han inte får möjlighet att göra det han vill, bara för att tillfredsställa henne. Hur ser du på detta? Har jag rätt att vara orolig och försöka få honom att förstå eller ska man bara backa undan?
    Kram

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi