TUESDAY

Michaela Forni Fashion Week

Bästa köpet på länge – klänning från H&M! Skorna är från Flattered. Fotograf: Josefine Laul

God morgon smulor!

I morse vaknade jag med en tennisboll i halsen. Det händer alltid mig när jag har haft en stressig period. Min kropp ger mig lite sjukdom för att jag ska ta det lugn i några dagar. Jag var likadan som barn. Så nu blir det ett par lugna dagar med massa ingefära & citron, halstabletter och vila. Sen är jag tillbaka på banan igen.

Annars då? Ska ta mig ut för att hämta upp min nya dator om jag orkar senare idag. Sitter just nu och bokar upp ställen inför New York – åker om drygt två veckor! Herregud vad härligt det ska bli. Jag har den resan som mål nu när det är mycket jobb, det motiverar mig till att ge allt, vetskapen om att jag snart sitter på en roof top och dricker en drink i en av världens bästa städer.

Hur mår ni idag? <3

  1. Tråkigt med halsen.. Krya på dig. Hoppas du mår lite bättre snart.
    Jag mår inte bra idag. Varit säng- och soffliggandes i två månader nu. Men en läkare har äntligen tagit mig allvar och tagit visar som visar varför jag mår såhär. Så nu försöker hon hjälpa mig. Lättnaden över det!!

    1. Här har du en till som känner typ samma! Noll energi, trötthet och huvudvärk i flera månader. Plus läkare som avfärdar mig med ipren eller järntabletter utan att undersöka mer. Får man fråga vad du fått för svar eller vad du ska göra nu? Om det inte känns för personligt förstås. Kram!

      1. Hej! Åh, vi är nog många 🙁 Skönt att höra från en till <3

        Hoppas det är okej med ett långt svar, vill få med så mycket! Så svår att sammanfatta.

        Har egentligen mått dåligt under något år men ökat senaste månaderna. Varit helt slut, konstant huvudvärk, magsmärtor, yrsel, musklerna blev svagare osv. Ingen läkare kunde se att det fanns något fel utan pekade på stress och bad mig ”sova bättre, äta bättre, träna bättre”. Det gjorde mig frustrerad eftersom jag redan försökte lyssna på min kropp. Kunde inte göra mer men ändå kändes det som att min kropp bröts ner. Spelade ingen roll hur jag levde eller vad jag gjorde, mådde dåligt ändå. Så jag tjatade till mig undersökningar, utan resultat.

        Kände hela tiden att min kropp skulle kunna må mycket bättre, medan läkare menade att jag får ha det såhär. Sjukvården kan verkligen hjälpa, men de kan inte lösa allt. Så att läkarna inte hittade fel, innebär inte att jag är frisk. Om jag var frisk skulle jag ju må bra.

        Så jag började söka mig utanför sjukvården. Provade akupunktur, massage, och andra behandlingar. Men det lindrade bara symtomen tillfälligt.

        Tillslut hittade jag en näringsterapeut (hon är alltså ingen läkare som jag skrev i första kommentaren). Hon tog fler blodprov än läkare gör, tittade på blodet i mikroskop, fotade ögat, hårmineral analys och scannade kroppen. Genom dessa tester kunde hon se att jag har gifter i blodet, vissa organ är slitna, mina muskler kan inte ta upp näring, osv. Så hon kunde se vad som är fel, men om hon verkligen kan hjälpa mig vet jag inte. Är bara i början av behandlingen.

        Men (!) det är inte säkert att du och jag har samma problem. Mina symtom kunde lika gärna ha andra orsaker, för jag har känt igen mig i andras situationer utan att ha samma fel. Så en näringsterapeut kanske inte kan hjälpa dig.

        Därför vill jag tipsa dig om att framförallt lyssna till dig själv och prova det som du tror på. Leta utanför den vanliga sjukvården, till privata mottagningar. Metoder och behandlingar som jag testat har fungerat på många andra (som akupunktur m.m) men inte på mig. Så vem som kan hjälpa dig vet jag inte, men jag hoppas du hittar rätt tillslut! Kram <3

        (och jag ber om ursäkt till dig Michaela för en lång kommentar som bara handlar om min sjukdom, lite fel forum men jag hoppas det är okej.. Kram)

        1. Tack, vad fint skrivet! Ja det här med att tjata är inte kul, man måste fortsätta stå på sig helt enkelt. Lycka till och hoppas du tillfrisknar snabbt! P.S kände också att det kanske var fel forum när jag skrev min fråga men sen tänkte jag att det är fint att Michaela skapat en plattform där läsare kan hjälpa varann 🙂

  2. Krya på dig! Är också lite seg idag och känner mig trött i kroppen efter lite för mycket program senaste veckan. Skönt att jag råkar ha kort dag idag. Jag ska fara hem och dricka en kopp kaffe innan det blir en lugn länk. Resten av dagen blir det soffläge med en bok.

  3. Jag är likadan när det kommer till sjukdom, att bli krasslig är kroppens sätt att säga att man ska tagga ner och vila lite. Rätt fiffigt ändå ju! 🙂

  4. Hej Michaela! Jag tycker att du har en jätte fin klädstil! Kan inte du berätta lite om ditt klädintresse och hur din stil har utvecklats till den den är idag?

    Jag älskar också kläder, har en ganska enkel och klassisk stil men gillar bra material och fina detaljer. Det har funkat bra de senaste åren då det varit ganska minimalistiskt mode men när jag var inne på Zara häromdagen fick jag en chock haha. Första gången någonsin som jag kände att höstens mode inte är något för mig. Sammet med blomprint, glansiga bomberjackor i grälla färger med tryck på, glitter och mönster och allt världens. Det var liksom more is more på allt. Låter som en tant, jag vet, haha, men jag undrar ändå hur du förhåller dig till trenderna just nu? Känner du dig säker i din stil och vet vilka trender du gillar och vilka inte eller är du lättpåverkad? Du verkar vara så stilsäker, tycker jag.

  5. Krya på dig! Ligger också hemma sjuk, har åkt på bihåleinflammation tack vare att jag drog igång för tidigt förra veckan när jag va sjuk med halsont… Helt rätt av dig att vila och äta ingefära! Om inte annat – köp en näskanna. Den gör underverk!

    puss och kram!

  6. Här är en till som åker till NY om två veckor, har du tips på fina takbarer får du gärna dela med dig! Än så länge har vi, efter tips, bara bokat La Esquina för middag!

  7. Åh jag ska boka en new york resa i höst för att åka till våren! Skulle verkligen uppskatta ett new york tips inlägg när du är hemma därifrån och tips på hotell! Det är min första gång dit:)

  8. Erbjuda lån mellan synnerhet

    Jag uttryckte det med ett lån från 5000 var € 500, € 000 och mycket enkla förhållanden. Jag gör också investeringar och lån mellan individer av alla slag. Ger lån samarbete på kort, medellång och lång sikt med min advokat. Vi vet inte deras användning och våra överföringar från en bank för säkerheten transaktionen. För alla dina önskemål förslag från priser och iscensättning av betalningar och jag kommer att vara din hjälp. Slutligen, vänligen kontakta mig via mail: sara.hansson210@gmail.com

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi