GOLD OR ROSÈ

Okej, jag måste verkligen köpa en ny dator. Min är så full på utrymme och så seg nu för tiden att det liknar ingenting annat. Måste rensa bilder varje vecka för att få plats med nya bilder. Det får bli en MacBook med dubbelt så mycket minne denna gång! Och nej jag orkar inte hålla på och föra över till hårddiskar, man tar ju ändå aldrig fram dem och kollar igenom de gamla bilderna? Bättre att bara ha massa minne på datorn så man får plats med sina bilder :)))

Måste ändå ge min lilla bebis kredd för att den har hållit ut i fem (5!!) år! Jag har en MacBook Air nu och de brukar väl hålla i tre år innan de dör men den här har kämpat på så jag ska verkligen inte klaga.

Nu är bara frågan om jag ska ha en ny dator i guld eller roséguld – vad tycker ni? Jag har den ju ändå med mig nästan överallt och sitter med den i timmar varje dag, så man vill ju att den ska vara fin 🙂

God morgon och glad måndag förresten! Jag jobbar undan på kontoret hela dagen idag, har så satans mycket jobb nu. Ska dock unna mig själv mitt första, riktiga yogapass på studio sen jag fick mitt ryggskott. Vi får se hur det går, troligtvis inte så bra, men det ska bli skönt att komma igång igen. Puss! Vi hörs sen!

MacBookguld

Guld…

MacBookrose

… eller rosé?!

  1. Du kan ju också spara i molnet? Amazon cloud t.ex, eller någon annan lösning. Då kan du ju skapa arkiv och ha få en bra översikt över dina bilder. Funkade bra för mig iaf 🙂

  2. Skulle säga rosé men den såg väldigt rosa ut på bilden… Så jag säger guld. 🙂 (är den som rosé iPhone röstar jag dock på rosé)

  3. Hey Michaela,

    Ville bara varna att om du ska använda den nya MacBook 12″ så är den inte precis optimal.. Min kollega (vi jobbar alla bara på våra laptops) har haft massa problem med sin. Den klarar inte av att ha massa tabs öppna, video samtal osv. Tror den har väldigt liten processor. Andra kollegor som bara använder när de jobbar från cafe men en stationär iMac hemma tycker att den funkar ”ok”. Hoppas det kanske hjälper! Jag skulle fortf rekommendera en Mac Air.

    Åsa 🙂

  4. Guld guld guld! Min dator börjar också bli seg, utan att jag egentligen har så mycket på den.. Den är i för sig 2.5 år, men tror jag ska höra med en apple butik om det skulle hjälpa att nollställa den (eller något annat). Känns tråkigt annars 🙁 Ha en fin dag, lycka till med yogan 🙂

  5. Rosa!! Har både mobil padda och hörlurar i samma färg blir glad varje gång jag ser dom :)) såg den blåa spets-drömmen du tänkte ha till Guldknappen nu på HM och var tvungen att köpa direkt, helt förälskad och nu är outfit inför bröllop om 2v kirrad, så fin!!

  6. Guld eftersom den är så fruktansvärt stilren och den skimrar litegrann i rosa i solen tro det eller ej 🙂 Så nöjd med min!

  7. Jag har den i guld och älskar den – och som någon ovan nämnde så skimrar den faktiskt lite i rosa 🙂 Jag hade en Air innan och tyckte att den var lätt och behändig, men den här är verkligen en SÅ bra bloggdator eftersom den typ inte väger nånting. PUSS!

    1. +1!!!!!! Jag har den mörkgråa (eller ”Space Gray” som den heter) och alltså, den är SPOT ON. Klassisk men samtidigt edgy och 0.0% risk att man tröttnar. Som ett par mörka, klassiska, perfekta skor <3. ÄLSKAR verkligen den.

  8. Men helt klart rosa!!! Vem fan väljer guld när det finns rosa :)))) haha.. åh älskar dig Michaela!! Bästa bloggaren. Kramisar! !!

  9. Rose!
    Kan vara bra med hårddisk ifall datorn skulle paja. Jag använder hårddisk och jag använder den iaf. 🙂

  10. Det borde finnas en champagne färgad. Som du kan ha fram till nyåret! Brun/guld/rosé blandning alltså…

  11. Helt klart guld! Så fin!!!

    Du, jag måste fråga dig, min mamma fyller 50 och jag vill så gärna köpa en fin väska till henne. Har varit inne på en Mulberry Bayswater men den blir tyvärr för dyr för min lilla frilansar plånbok i dagsläget, har råd med typ halva det priset. Har du något härligt väsktips på en riktigt mamsen-fyller-50 väska? Puss!

  12. Tips från någon som har jobbat på Apple Store: känner du att du har råd så är det SÅ värt att lägga ett par tusen till och få en MacBook Pro.

    MacBook är en perfekt studentdator, alltså att bära på över campus och ta anteckningar och skriva nån uppsats. Inte för att jobba med några bild- eller videoprogram överhuvudtaget. Processorn (”motorn”) klarar inte av det helt enkelt. Samma sak när det gäller att ha flera program öppna.

    Den har dessutom inget uttag för USB så du behöver alltid ha med en adapter – samma gäller för alla typer av externa skärmar/projektorer du skulle kunna tänkas behöva ansluta till på möten.

    Så kort och gott – vill du ha en arbetsdator är Pro så himla mycket mer värd!

    Är det däremot bara för att bära den genom stan och surfa/skriva så är MacBook alldeles lagom.

    Lycka till 🙂

  13. Till alla som har en seg dator, jag fick tips från en datakille på min skola att stänga av den, inte starta om utan stänga av den helt. Då ”nollställs” den på något sätt och piggnar till därefter. Har själv en mac.
    Vet ju inte om ni kanske redan gör detta, men jag har en tendens att aldrig stänga av den utan bara stänga ned skärmen. Det var som jag fick en helt ny dator när jag gjorde detta! Så nu gör jag detta med jämna mellanrum.
    🙂

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi