Frågor med Forni

Hej Michaela. Måste bara säga gud vilken fantastisk blogg du har!!! Avslappnad och alldeles underbar. Är en ny bloggläsare och vid mitt första besök plöjde jag igenom 70 sidor, blev helt förtrollad. Jag har en fråga som jag hoppas så innerligt att du kommer ta dig tid att svara på.

Det är nämligen så att jag har ett konstigt beroende av att spara pengar. Har ett bra jobb med god lön men jag är väldigt snål eller rättare sagt sparsam. Sparar så pass mycket att jag knappt kan leva sista veckan innan löning även fast jag har mycket pengar på sparkontot, får rätt ut sagt ÅNGEST av ta pengar från sparkontot om jag behöver handla mat till exempel. Hur kommer man över det? Vill kunna unna mig ibland men tänker jämt på pengar och sparande.

Hej fina du!

Först och främst – tack tack tack för dina ord. Wow vad de värmer. Blir väldigt glad.

Det finns ett grundord när det kommer till privat ekonomi: B A L A N S.

Balans! Något som så många glömmer eller inte kan hantera. Lika vanligt med pengar som med mat eller alkohol. Tänk att vi har så svårt för balans i livet. Men balans är ju någonstans nyckelordet – tycker jag i alla fall.

Nu verkar det ju som att du sparar för mycket och lever för lite – inte särskilt balanserat kanske. Även om det är svinbra att spara (för det är det!) så finns det ingen poäng med att inte leva. Om jag var du skulle jag helt enkelt sätta in mindre pengar än vad du gör nu på ditt sparkonto varje månad. Om du får ångest av att ta därifrån så strunta i det – men sätt in mindre pengar. Om du sätter in 5000kr på ditt sparkonto varje månad kanske du ska gå ner till 3000kr från och med nästa månad? Då har du 2000kr mer att leva för varje månad. Du kan äta godare, köpa mer ekologiskt, unna dig själv en massage, gå ut en extra vända på krogen eller testa den där restaurangen som du drömt om att besöka. Det är dessa stunder som är livet. Du kommer ändå att lyckas spara ihop till den där lägenheten, lantstället, bilen eller vad det nu är du sparar till. Men lev lite längst sparandets väg också.

Puss!

Hittar inte ringen (ang. min nya knutring från Sophie by Sophie) på hemsidan, hur kan man få tag i den?

Den släpps nu till hösten så borde komma in i deras webbshop när som helst – håll utkik!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Är du orolig för din pojkväns svensexa när det är dags att gifta sig? Tänker med strippor o liknande..

Absolut inte! Visst att jag har haft problem med svartsjuka tidigare, både i vår relation och generellt (skriver en del om det i nya boken) men jag har jobbat hårt för att lära mig att hantera det och min svartsjuka är idag högst normal. Jag känner en väldigt stor tillit till min partner. Jag vet att D aldrig skulle fria till mig om han inte var övertygad om att jag var den enda kvinnan för honom och jag är inte orolig för att han skulle göra snedsteg eller få kalla fötter innan dess. Om hans vänner skulle ta med honom till en strippklubb på hans svensexa hade jag inte blivit orolig eller svartsjuk, däremot tycker jag inte att sånt känns så fräscht. En sak när killar är unga och nyfikna men annars har jag väldigt svårt att förstå charmen i strippklubbar. Då tycker jag att det finns mer spännande alternativ till svensexa hehe (typ The Box el dylikt). Om han skulle få för sig att ”göra något” med en strippa på sin svensexa kan jag säga att då känner jag inte min karl över huvud taget haha. Jag känner mig trygg i att han har testat det han vill testa i sitt liv.

Får jag fråga hur lång boken är i förhållande till din tidigare ”Om att älska”? Bara nyfiken. Ser fram emot att läsa den! Ska beställa hem genast <3

Det är klart att du får fråga det <3! Den här boken är längre. Runt 225 sidor har den landat på! Dock lättläst och enkel att ta sig igenom – det var nyckelord när jag skulle börja skriva. Puss!

Jagarinteperfekt

Ni kan redan nu förbeställa min bok här (klick!)

Hej Michaela!!

Jag undrar SÅ vart erat fina hyll-skåp är ifrån som ni har mitt emot tvn!
Kram

Hej tjejen!

Det är från IKEA!

Puss

  1. Åh nej jag glömde skriva in till detta inlägg.. hoppas jag får komma med nästa vecka istället eller något.

    Jag har ett dilemma som jag hoppas du skulle kunna hjälpa mig sätta perspektiv på.
    MIn underbara pojkvän sedan dryga 8 år tillbaka har varit otrogen mot mig, legat med en annan. Jag är så otroligt sårad och känner mig inte respekterad som person eller flickvän. Däremot så vill jag inte göra slut. Han mår så fruktansvärt dåligt (vilket han såklart borde) och jag känner verkligen hur han med alla krafter som kan finnas önskar det ogjort. En del av mig känner mig redo att fortsätta tillsammans med mycket arbete på vår förhållande och tillit under vägen, men en annan del säger att jag borde göra slut av principskäl, att mig är man minsann inte otrogen mot, hålla på min integritet liksom. Förstår du hur jag menar? Innan detta hände så trodde jag aldrig att jag skulle vara så ”cool” med situationen. Det jag är mest rädd för är att jag ska behöva ångra mitt beslut att fortsätta om det händer igen om några år då allt är möjligt mer komplicerat med barn osv. Däremot så känner jag honom så väl (eller jag trodde det) och jag litar på honom att det inte kommer hända igen. Hans känslor för mig är inte svagare än innan, snarare starkare.
    Jag hoppas du inte läser detta och tror att vi inte står nära varandra. Jag ser detta som ett riktigt snedsteg där han inte kan hantera sin egen ångest. Jag vill fortsätta men är samtidigt rädd att jag försöker rädda oss och glömmer bort mig själv i det hela? Men vill inte förlora honom.

    Tack för din underbara och kloka person som vi får ta del av i din blogg.

  2. Hej Michaela,
    Jag har en fråga till nästa veckas frågor med Forni. Jag är ute efter att investera i en vinter/höstkappa, men jag vet inte riktigt i vilken ände jag ska börja. Hur mycket tänker du på material när du köper dina kappor och plagg som du vill ska hålla länge? Jag älskade din guide hur du tog hand om dina skinnplagg. Och det känns som att du satsar på kvalité som håller länge, men hur vet man att det håller just länge? För även ibland om man köper från större ”kända” märken så är det inte säkert att det är = med kvalite. Nu blev det lite långt, men dina bästa riktlinjer för att köpa en snygg och användbar kappa helt enkelt 🙂

    Tusen tack för en superbra blogg!

    1. Hej Cornelia,

      Vet att din fråga var riktad till Michaela men tänkte det skadar inte om du får fler svar 🙂
      Jag jobbade på Åhléns i drygt 6 år och varje höst var det lika spännande att se vilka kappor som skulle komma in. Två märken som ligger mig varmt om hjärtat är Rodebjer och Whyred.
      Hade en ullkappa från Rodebjer med huva som var sagolik och så bra kvalité! (Sålde den för att köpa en ny, ångrar det fortfarande) Har även deras tunnare kappa ”Odessa” som än idag, 5-6 år senare och otaliga vändor i tvättmaskinen ser ut som ny. Sedan köpte jag en klassiker från Whyred, både varm och fortfarande snygg trots flera år på nacken. Alla har varit dyra i inköp men jämför jag med de ullkappor jag köpt från H&M så är det stor skillnad i hållbarhet och kvalité. När kappan från H&M är sliten redan efter en säsong samtidigt som den kostade närmare tusenlappen så har de från Rodebjer och Whyred hållt år efter år, och tänker man ppa (pris per användningstillfälle) så blev de billigare på sikt.
      Lycka till, hoppas du hittar den perfekta kappan!

  3. JA, älskar att boken är längre!! Har flera gånger tänkt att ”nu skulle jag haft Michaelas nya bok” och sekunden efter längtat ännu lite mer efter den. Funderar också på att beställa hem dina tidigare böcker en gång till, för att den ena har uppdaterat omslag och för att mina egna är så slitna nu 🙂

  4. Du och D verkar ha en super fin relation tillsammans. Tillit är jätte viktigt i ett förhållande så att jag tycker att det är så fint att jobbar med hur du ska hantera svartsjuka 🙂

    1. En ”hemlig” nattklubb i NYC och London med väldigt speciella och extrema shower. Hett tips om man vill ha en festkväll utöver det vanliga. Svårt att komma in dock, bara gästlista eller bordsbokning. Jag har varit på båda två och haft huuur roligt som helst. Hade gärna firat min möhippa med en festkväll där 🙂

  5. Jag är fundersam över varför du fått skriva en bok. Du har ju ingen akademisk examen eller någon professionell expertis i ämnet.

    1. Tråkigt att du ställer frågan så nedlåtande. Om du varit nyfiken på hur Michaela gått tillväga skulle du kunna fråga på ett vänligt sätt. Är du tveksam till något skulle du kunna framföra kritiken på ett kontruktivt sätt istället. Nu är det svårt att ta din kommentar på allvar.

    2. Man ”får” inte skriva en bok. Man ser till att vara tillräckligt duktig för att skriva en bok och jobba tillräckligt hårt. Vilket jag har gjort. Inte bara en bok – det här är min tredje 🙂 Akademisk examen är långt ifrån det enda som kan ta dig framåt i din karriär genom livet. Det finns andra vägar att gå! Och vad är det jag ska ha professionell expertis inom – skrivandet? Har jag inte det då – efter tolv år som professionell bloggerska, tre år som moderedaktör på en tidning och fyra år som chefredaktör för ett digitalt magasin? Det tycker jag 🙂

  6. Har en fråga till kanske kommande ”Frågor med Forni”.
    Har du något tips på höstskor? Jag lever i sneakers och allra helst vita. Så alltid när det blir höst får jag offra ett par vita sneakers och låta de slitas i höstrusket. Just för jag inte är så mycket för kängor och höga stövlar. Men du kanske vet något annat trevligt höstalternativ ? 🙂

    Puss och kram!

  7. Hej! Jag kommer spendera en vecka per månad i Stockholm för att jobba året ut. Hur kul som helst och jag älskar vår vackra huvudstad – men… Jag känner ingen där och jag har inget att göra efter jobbet! Nu har jag bara varit uppe en natt ibland och då har jag utnyttjat tiden med promenader och lära mig staden/gått i butiker. Jag känner mig mest ensam och kör room service/take away på kvällarna för att jag inte gillar att äta ute ensam. Känns som om jag missar massa och vill ta vara på tiden när jag är där! De jag jobbar med är på lite andra ställen i livet, vilket gör att det inte känns helt rätt att umgås med dem utanför arbetet. Jag är ganska blyg (tror jag lider av social fobi även om den är ”mild”) och tycker det är svårt att börja småprata med okända (förutom söta pensionärer, hehe).
    Egentligen behöver jag nog tips som fungerar även hemma i Göteborg för är nybliven singel med ganska få vänner att umgås med och skulle göra mycket för att ha det där mysiga tjejgänget.

    Tack för en bra blogg, du verkar vara en så härlig person! Ser fram emot boken:) kram!

  8. Hej!

    Varför jag gillar din blogg är just för den är så ärlig och inte bara visar livet ur ett ”dans på rosor”-perspektiv och man kan relatera. Jag har känt mig ganska länge rätt så deppig. Har ett jättefint liv med massa människor i, en fantastisk familj osv men känt mig rätt lost en lång tid. Trivs inte i min lägenhet, inte riktigt på jobbet och ganska less på många av mina vänner. Inte less för bara att utan för jag känt en lång tid att det alltid är jag som ger och gett mest i nästan alla mina relationer, kärlek som vänner. Jag vet egentligen verkligen vad jag vill och behöver (tror jag är rätt lik dig..) vilket är en trygghet med ett hem jag känner mig glad och trygg i, ett jobb som jag blir glad av och trygg med en inkomst och längtar otroligt mycket efter kärlek. Har som du innan ditt förhållande gått igenom många kortare relationer och börjar känna mig tom i hjärtat av att gett så mycket men aldrig få tillbaka det jag vill och behöver, och även tycker jag förtjänar! Lite rädd att förlora mig själv genom det. Jag lider också av ångest som du som går i vågor, och går även i terapi vilket är fantastiskt. Ja jag hör hur illa det låter och är just nu i en nere period, vilket kan vända typ om några dagar och känna världens livslust (väldigt upp och ner om du märker), men min ”fråga” är väl mer om du har några tips på vad DU skulle gjort om du kände som mig? Vad gör du för att få extra bra? ALLT uppskattas. För att tillägga är jag ganska öppen för att faktiskt flytta och starta om nånstans, kanske just det jag behöver. Vart långt detta!

    Tack för en fin blogg!
    Kram

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi