Marc Fosh Restaurant

IMG_0414

I måndags satte jag på mig min favoritklänning från Zara och örhängen från Jane Koenig för att äta en stjärnmiddag med min älskade.

IMG_0415

Vi åt som sagt på vårt hotells Michelin-restaurang Marc Fosh som har en stjärna i guiden.

Vi tog deras stora avsmakningsmeny på nio rätter. Följ med igenom dem!

Först ut var små munsbitar som vi avnjöt med varsin whisky sour.

IMG_0423

Sedan en melon-carpaccio med örter, tonfisk och melon i olika former. Nom nom nom.

IMG_0424

En nöjd och glad människa.

IMG_0427

Efter det kom det in foie gras med kardemumma och kryddade körsbär.

IMG_0428

En risotto med hummer, kokos och fänkål som var så god att jag log mig igenom varje tugga. Risotto är ju en risotto, men den här var en nivå över alla andra.

IMG_0430

För att inte tala om denna sea bass med tomater, lök, oliver och persilja. En smakfest i munnen, otroligt välkomponerat.

IMG_0432

Det här var D’s favorit – iberico med fikon, en puré på bönor och så toppat med olika sorters bönor. Mycket god. Min favorit var risotton på delad plats med sea bass, men sedan kom denna.

IMG_0433

Ni kan ju ana hur mätt jag var efter denna måltid, så en kall sorbet för att lugna magen var precis vad jag behövde efter de varma rätterna. Efter det kom även en glass på choklad och lavendel ut med en avokadomousse till, men den slank ner så snabbt att kameran inte hängde med.

IMG_0435

Slutligen små munsbitar i form av olika sötsaker som avnjöts med ett dessertvin (vi tog vinpaketet till avsmakningsmenyn).

Allt som allt en otroligt välkomponerad, vacker och härlig smakupplevelse som jag varmt rekommenderar er om ni är i Palma och vill lyxa till det. En vän var här på sin mammas 50-års dag och de älskade stället vilket jag kan förstå, för vi hade en underbar kväll.

  1. Vad kostar en sån nio rätters avsmakningsmeny? Vi åker ner på lördag och läser alla dina Palma tips.
    Fortsätt njut!
    Kram Lena

    1. Åh så kul! 89€ för den stora menyn och 78€ för den som har en rätt mindre. Finns även en vegetarisk meny! Vinpaket på 48€ men går ju lika bra utan. Puss!

  2. Jisses! Måste prova när jag åker till Palma! 🙂 Tips i gbg är Upper House michelin-restaurang. De har en avsmakningsmeny på typ 20 rätter, nom 🙂

  3. jösses! detta är ju sån mat jag aldrig varit i närheten av meeeen nån gång vill man ju äta riktigt lyxkäk! 🙂

  4. Vilket bra tips! Älskar att lägga pengar på just såna här restaurangbesök så detta inlägg var verkligen ditt bästa på länge enligt mig. Tack för att du delade dig av den här upplevelsen! 🙂

    1. Tack snälla för att du gillade inlägget! Jag gillar ju att skriva om restaurangupplevelser så det är kul när det uppskattas 🙂 Puss!

  5. Hej Forni! Skulle du kunna göra en reseguid till London? Matställen man inte får missa, barer/klubbar, shopping…? 🙂
    Eftersom detta blir ett andra-besök så behöver jag inte besöka alla fina turistsevärdheter denna gång.
    Tack för en härlig och inspirerande blogg <3

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi