Jordgubbar, mer ekologiskt och mindre kött.

Sen ett par månader tillbaka har jag ett samarbete med MatHem som kommer att fortsätta in i sommaren och förhoppningsvis efter det. Jag gillar ju att shoppa mat över nätet och har testat flera olika matkassar och måste säga att jag är väldigt förtjust i Mathems mix av gigantisk matbutik men också med ett stort receptutbud som är enkelt att klicka hem beroende på vad man är sugen på.

Här kommer mina tre bästa grejer som jag tar med mig efter första tiden som MatHem-kund:

img_7726-1024x1024

img_8184-1024x1024

img_8263-1024x1024

  1. Frukt! MatHem har ofta bra annonspriser på frukt vilket gör att jag varje vecka när jag handlar får med mig mer frukt och bär än vad jag får när jag handlar i butik (tungt att bära hem frukt också).img_6734-1024x1024
    img_7305-1024x1024
    img_7073-1024x10242. Mindre rött kött! I brist på fantasi blir det ofta så att vi äter något typ av kött till måltiderna här hemma. Oavsett om det gäller salami till helgfrukosten eller nötfärs till tacon. Eftersom vi på MatHem handlar från soffan och därför kan leta recept i lugn och ro blir det enklare att söka på andra recept än just de med kött. Vi äter fortfarande kött här hemma som ni vet, men jag kan nog påstå att vi under de senaste månaderna har halverat vår konsumtion av just rött kött och även skärt ner en del på kött generellt.

    img_7104-1024x1024
    img_7129
    img_7341-1024x1024

    3. Ekologiskt! På varje vara man söker kan man välja att filtrera på ”Ekologiskt”. Det här gör att vi har gått upp till 90% ekologiskt hemma (!). I matbutiken som är närmast oss finns inte så stort utbud av ekologiskt och det gör att jag av ren lathet handlar mer icke-ekologiskt. Nu är det ändring på det. Extra bra när man väl äter just kött är att man kan välja svenskt, ekologiskt etc.

    I samarbete med MatHem

  1. Heja dig Mickan! 😀

    Va härligt att höra att ni äter mer ekologiskt, jag är 25år och bor i spanien sen 5 år tillbaka och äter helt ekologiskt sen jag flyttade hit. Min kille är dietist och forskare inom vad maten egentligen innehåller och vad det gör med våra kroppar….och det är verkligen helt galet. Och att vi inte pratar mer om det?!? Jag äter först och främst eko för min egen hälsa..(lite egoistiskt kanske haha) och sen för just för djuren och naturen…Tycker folk som vågar stoppa i sig besprutat, processerad mat osv. är typ ”modiga”..deam..att våga chansa och riskera så mycket med sin egen hälsa?! Sen lagras ju mycket av dessa gifterna i kroppen och jag drömmer om att bli mamma en dag…så det är mycket därför också som jag väljer att äta eko, för att inte föra över olika gifter och tungmetaller till fostret och sen via bröstmjölken…eftersom bebisar och barn är såå sjukt mycket känsligare. Finns så otroligt mycket forskning att läsa om detta om man tar sig tiden. Men heja dig att ni styr mot ”rätt” håll! Älskar din blogg Michaela och följt dig sen jag var typ 16..17!

    OCH mycket är för du tar dina vardagsbilder med mobil….och bara fotar liksom!! Sluta aldrig med det! Jag som bloggläsare har slutat följa såå många bloggare som jag verkligen gillar som Janni, Kenza, Angelica osv. Men pallar inte att varenda bild ser ut som framsidan på en vouge-tidning…Det är vardagen och alla härliga frukostar man vill åt! Problem och kärlek..inredning är kul! Men just bilder på outfits eller snygga kroppar på stränder…NOO….så tråkigt…det var kul i början men nu ser vi det överallt…vill jag ha stil-inspo kollar jag bloggar som Theyallhateus.com or something….Är ju det personliga man vill åt i en blogg…sen förstår jag att ni inte kan vara för personliga..med all rätt! Haha fan va lång kommentar….men har nog aldrig kommenterat tidigare..så det var väl på tiden! STOR KRAM PÅ DIG FINIS <3 Kärlek genom kosmosrymden.

  2. Å, fint att ni börjat reflektera över o ifrågasätta er köttkonsumtion, jag tycker nästan det slentrianmässiga beteendet, att inte ifrågasätta, är mer sorgligt än det faktiska ätandet av djur! Tack också för att du skriver om ert aktiva val i bloggen, du når ut till så många! <3

  3. Rött kött har vi skärt ner på för längesen! Det är varken bra för tarmar (cancerframkallande) el miljön.
    Till tacos, Lassage, köttfärssås el you name it går de lika bra mer quornfärs.

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi