MONDAY

Okej, det positiva är att min kropp kanske inte så tydligt försökte säga stopp trots allt, för det verkar som att jag har åkt på en härlig magsjuka istället. Gud så tråkigt att vara sjuk dessa soliga dagar och inte kunna lämna lägenheten (eller ens toaletten för den delen…). Hoppas på att kunna få i mig lite mat senare idag. Har ni några tips på hur man tar sig igenom magsjuka? Vad är bra för magen att få i sig? Igår fick jag i mig en liten smoothie och det kändes skönt med det kalla, som glass ungefär. Men glass känns inte så bra för magen, eller? Har en laktosfri vaniljglass som jag skulle kunna ta en sked av senare… 

Jaja. Ligger kvar här i sängen och mår skit. Hoppas hoppas hoppas att jag är frisk imorgon eller senast på onsdag. Ut och njut av solen idag mina vänner! Vi hörs snart igen med sista bildbomben från Paris. Puss! 

  1. Drick mycket, gärna vätskeersättning, men drick lugnt – dvs i små sippar. De påstår att sött inte är bra pga föder bakterierna men jag tycker blåbärssoppa är gott. Avslagen cola körde jag på när jag var yngre, säkert inte nyttigt men man får lite energi av det. Krya! Kram

  2. Krya på dig! Ligger själv oxå i magsjuka som började igår. Hemma från jobb idag och troligtvis imorgon oxå, lite ångest är det allt att behöva sjuka sig men vill ju inte heller smitta ner andra!
    Rekommenderar oxå vätskeersättning, hoppas du snart känner dig bättre

  3. Krya på dig!
    Man är ju inte sjukt sugen på att äta när man har magsjuka men ett tips för att få i sig lite energi och som oftast känns ok är kex! Eller knäckebröd.
    KRAMAR!!

  4. Mjölkprodukter är svårt för magen att smälta när man är magsjuk, även om den är laktosfri. Mariekex brukar vara bra att gnaga på 🙂 avslagen cola och små sippar vatten/vätskeersättning också. De bästa med colan är ju också att den bryter av smaken lite när man tröttnar på kexen 🙂

  5. Mamma brukade alltid ge mig blåbärssoppa och vitt rostat bröd med smör! Om man äter det långsamt brukar det få stanna kvar och man känner sig inte sådär tom i magen efter 🙂 krya på dig!

  6. Vätskeersättning skedvis, typ en tesked varannan minut hela tiden. Fasta tills du känner dig 100% återställd så magen får en chans att vila och återhämta sig. Man klarar sig utan mat längre än man tror.

  7. Mamma gav mig alltid apelsinjuice med salt när jag var liten och magsjuk. Smakar ju inte ljuvligt direkt men man får energi av juicen och saltet binder vätska så man brukar få behålla det. Som andra redan har skrivit ska man dricka i miniklunkar så det inte kommer upp igen. När du känner dig bättre är det bra att börja med mild mat för magen. Inget stekt eller friterat och gärna kokt. Typ kokt fisk, kyckling i ugn och ris. Kokta grönsaker är också bra. Krya på dig! <3

  8. Allt du är sugen på ska du äta men sakta, yoghurt och mjölkprodukter/glass är toppen. Vätskeersättnings kan du dricka ca 10ml varje timma för att minimera risk för uttorkning. Potatis är bra och fibersnål mat.

    Krya på dig /apotekaren

  9. Jag åkte nyligen på matförgiftning/ magsjuka då va piggelin allt jag ville ha, kallt och gott. Även avslagen Cola och resorb. Krya på dig!

  10. Kokta och milda saker är lättare att smälta! Avslagen cola är annars mitt bästa tips!
    Krya på dig!

  11. Avslagen coca cola ar bra för magen! Det fick jag alltid nar jag var liten. Typ rån och marie-kex är lätt för magen 🙂 🙂 resorb är ju alltid grymt också! (Bästa bakis-kuren)

  12. Cola tycker jag brukar kännas bra att få i sig. Eller lite vitt bröd! Krya på dig! Kram

    1. Vitt bröd är alltid en hit! När jag var liten fick jag rostat bröd när jag var sjuk så det är ju lite nostalgiskt också :)))

  13. min mamma är läkare och säger också, konstigt nog pga socker ska ju vara farligt?, att man ska dricka typ cola för att det är sockrigt… 🙂

  14. Jobba på äldreboende och vi drabbades för några veckor sedan av en hemsk maginfluensa!
    Så mina bästa tips är:
    1. Nyponsoppa alt blåbärssoppa – massa näring! Drick kall som varm.
    2. Avslagen coca-cola dämpar känslan av illamående.
    3. Vätskeersättning om det håller i sig ett tag.
    4. Knäckebröd. Går nästan alltid att få i sig oavsett om det är magsjuka eller bakisillamående.
    5. Whiskey – kanske mer för D så han slipper åka på det.

    Annars, håll otroligt god hygien, försök undvik att ta i samma saker som D gör i ex köket så det inte sprider sig. Byt lakan och handdukar så fort du är på bättringsvägen.

    Krya på dig Michaela! Hoppas verkligen att det går över fort <3

  15. Kokt ris är bra och stabiliserar magen :). Blåbär i alla dess former är också bra, det verkar både läkande och stabiliserande. I Thailand rekommenderar dem även ingefärste när man är magsjuk, det ska tydligen driva ut bakterien. Undvik all medicin som stoppar magsjuka eftersom det bara kan göra att man är sjuk längre :(. Krya!

  16. Kräm har varit min räddare vid illamående och magsjuka. Kanske inte direkt men när man känner sig lite mer på banan har jordgubbskräm med mjölk varit gott! Kallt och lent.

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi