En söndag i Trapani

IMG_7779

Igår vaknade vi alla tidigt, Timmy och D tränade och sedan tog de med sig pappa för att handla frukost.

IMG_7782

När de kom hem igen dukade vi upp för första frukosten i huset.

IMG_7795

Sen tog vi oss ner till Trapani för att upptäcka staden!

IMG_7798

Jag säger ju det – kaktusar överallt…

IMG_7802

… och balkonger där växt och blommor tar över helt <3

IMG_7815

Vid lunchtid satte vi oss på Osteria Vitelloni för att äta.

IMG_7817

Vi delade på en rad olika smårätter, jag glömde tyvärr att fota av det mesta. Som ni ser är även Siciliens mat lite inspirerad av Afrika, jag gillar det, så stor skillnad på de övriga matkulturerna jag har upplevt tidigare i Italien.

IMG_7811

Efter lunchen promenerade vi vidare för att ta oss till…

IMG_7833

Le Saline! Där de gör salt. Haha Gud vad det blåste där, jag trodde vi skulle blåsa bort ett tag.

IMG_7820

Där hoppade vi mellan saltbaden, smög in på deras museum och köpte salt för två euro påsen.

IMG_7824

Jag och ett saltberg i bakgrunden. Efteråt åkte vi tillbaka till huset för att läsa, sola och fika.

IMG_7841

Sen var det middagsdags! Vi skulle äta på Ai Lumi som är en Michelin-rekommenderad restaurang i Trapani.

IMG_7842

Världens finaste bror och pappa.

IMG_7849

Jag och mamma delade på charkisar till förrätt (hon fick ostarna eftersom jag är allergisk…)

IMG_7865

Och till varmrätt delade vi på en tryffelpasta som var grym men också pastan ovan som kanske ser rätt osmaklig ut men oj, vilken pasta! Lamm och apelsin-sås med hemmagjord pasta. Den var mycket god så det var matglädje på hög nivå.

IMG_7858

En mycket härlig söndag på semestern.

  1. Hej! Jag brukar inte kommentera så ofta (varken här eller andra bloggar) men jag vill bara ge dig lite credd och säga att det är väldigt härligt hur du fortfarande är ganska personlig i din blogg och man får se lite av livet trots att du bloggat i så många år! Jag tycker att många storbloggare kör mest med proffsiga outfitbilder blandat med spons, vilket också går bra men då spelar ju inte bloggaren i sig så stor roll för mig som läsare och försvinner liksom in i massan, men så känns det inte med dig. Hoppas att du har det trevligt i Sicilien, det ser jättehärligt ut.

    1. Vilken otroligt fin och varm kommentar, tack snälla för att du skickade den. Det är precis så som jag vill att ni läsare ska känna. Massor med kramar till dig!

  2. Gud så härligt! Åker till Sicilien (Taormina) sista veckan i juli och längtar så.. och förresten, hur söt är D på bild 9 (tror jag det är), syns det att han är tillsammans med en bloggare eller!? 🙂

    1. I stort sett så, ja det gör jag. Då får man smaka på så mycket som möjligt. Aldrig förstått mig på människor som inte vill dela mat… hehe.

  3. Hej FINA Du! Måste bara säga att jag lyssnade på avispodden & ditt avsnitt – så skönt och lätt du pratade om allt. Kände igen mig så mycket i dig så jag började gråta. (hade dock pms hihi, men blev väldigt glad av dina ord) HEJA DIG! Ser fram emot att läsa din blogg.. Du är helt underbar! Fortsätt vara dig själv. OCH en sak till som jag ser fram emot – DIN BOK! Ha en underbar dag!! Kram /Emma

  4. Vilken underbar resa ni ser ut att ha, blir lite lätt avundsjuk här hemma i kalla Sverige där vädret spelar oss alla ett stort spratt…. haha!
    Har en fråga till dig, tycker jämt att du ser så fantastisk ut & skulle gärna få till mitt hår någorlunda som du. Har testat lite olika men får fasen inte till det alls.. Hur gör du?

    Kram Sarah 🙂

  5. Behöver du ett lån ??? Vårt företagsnamn är Sion Financial Services Limited, vi ger ut lån till intresserade kunder som söker för lån för att förbättra sin verksamhet, kan vi hjälpa dig med ett lån på upp till € 15 miljoner. Vi kan hjälpa dig genom att låna pengar för att starta ett företag eller utöka din befintliga verksamhet, erbjuder vi även personliga lån, auto lån, lån till företag, bolån, jordbrukslån , eller ett lån av någon anledning etc. Om du behöver en lån idag kontakta oss. Vi kan låna upp till 15 miljoner euro. Maila oss att gälla: zionloan1@gmail.com

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi