Stockholm – Sicilien




PANIKEN igår när jag var på flygplatsen och min blogg inte fungerade?! Ännu mer panik när jag kom fram till Sicilien och insåg att internet i huset var trasigt. Då var det nära tårar haha. Är man van vid att blogga varje dag så får man ju panik när det inte fungerar.

Nåväl! Lämnade ett snöigt Stockholm igår och firade det med mini-burgare och öl på Arlanda. När vi landade på Sicilien så visade termometern 20 grader och vi landade precis i tid för solnedgången. Firade vår ankomst med en pizza på den lokala pizzerian, drack lokalt vin och somnade som bebisar i det underbara (!) huset som vi har hyrt. Jag hoppas att teknikern varit i vårt hus och fixat internet till ikväll så får ni en till uppdatering så snart det fungerar igen. 

Puss och njut av er söndag! 

  1. Åh vart på Arlanda kan man köpa miniburgarna? Ska till Arlanda om någon månad. Skulle vara trevligt att äta såna!

  2. Hej Michaela!
    Hoppas att du har det underbart i Sicilien. Älskar din blogg, speciellt dina inlägg om kärlek, din helg i bilder och matrelaterade inlägg. Just när det kommer till kärlek så är jag i en otroligt jobbig situation. Har full förståelse om du inte kan/vill/har tid att svara på detta, men tänkte ge det ett försök då det känns som att jag inte kan prata med mina kompisar om detta längre. Jag och mitt ex (han är 26, jag är 22) var tillsammans i över två år men gjorde slut för nio månader sen men har sen dess umgåtts och försökt få det att funka flera gånger under denna tid. Sedan vi blev tillsammans för tre år sedan har han alltid haft problem med sin ilska. Direkt vi är oense om något blir han otroligt arg och skriker åt mig, kallar mig fula saker och gör narr av mig när jag då blir ledsen över detta. Han skrattar åt mig, skriker i mitt ansikte, härmar mig och säger saker som ”stackars lilla dig” när jag gråter. Sedan ignorerar han mig i 1-3 dagar efteråt, detta även när vi bodde ihop. Detta har alltså hänt så många gånger att jag tappat räkningen. Kan tillägga att jag alltid försöker vara lugn och pedagogisk när vi är osams om något, men ändå slutar det alltid såhär, det spelar ingen roll vad jag säger eller gör. Varje gång inser jag att jag förtjänar bättre än det, men när han sen hör av sig och säger att han vill vara med mig och att han älskar mig så faller jag tillbaks varje gång. Vad ska jag göra? Jag älskar honom och vill bara att han ska vara snäll mot mig och att vi ska ha det bra. Vi bor dessutom i en liten stad och bor numera cirka 20 meter ifrån varandra sen vi flyttade isär till varsin lägenhet, vilket gör det ännu jobbigare att försöka gå vidare då jag måste åka/gå förbi hans lägenhet dagligen. Är det vanligt att det är såhär? Är det okej? Förstår som sagt att du nog inte har tid att svara på detta, men ändå skönt att skriva av sig.
    Kram

    1. Jag är inte Michaela men ville bara dela med mig av mina two cents. Huruvida det är vanligt vet jag inte, säkert vanligare än vad man tror, men definitivt inte ok. Försök överkomma dina känslor för honom och bara gå vidare. Personer som gör sådana saker och gång på gång kommer tillbaka och säger att de inte menar det och älskar en har väldigt beroendeframkallande personligheter, svårare att lämna men desto viktigare. Min uppfattning är att ni redan pratat om detta och då är det enda alternativet att bara lämna allt bakom dig. Glöm. Och försök träffa någon annan som är finare mot dig. Tänk på vad du hade gett för råd till en bästa vän om den hade befunnit sig i din sits. Stort lycka till! Du klarar det!!!

    2. Till J:
      Nej, nej, nej! Det är inte, och ska inte vara, vanligt att det är så. Var snäll mot dig själv och lämna honom för gott, hoppas att du orkar det! I en relation ska man inte bli behandlad så, utan behandlad med respekt. Det klart att man kan vara osams och bråka, men man ska aldrig aldrig acceptera att någon är elak mot en! Ta hjälp av din omgivning, om du kan, och stålsätt dig! Kämpa! Kommentera här om du vill ha min mailadress för lite stöd på distans! Kram Anna

      1. Anna, så fin du är som erbjuder ditt stöd!

        Och nej, att bli behandlad så är verkligen inte okej. Punkt.
        Du behöver komma vidare J. Jag önskar dig all Lycka! Glöm inte att du är fantastisk och njut av livet.

        1. Tusen tack, vad fina ni är som lägger ner tid och svarar på min kommentar! Blir så himla glad. Jag ska verkligen försöka gå vidare, behöver det trots att det känns som att det inte finns någon annan människa som jag kommer att känna så starkt för.
          Massor med kramar till er

    3. Hej

      Du vet själv att det inte är okej, annars hade du aldrig skrivit den här kommentaren. Gå vidare för det är du värd – vilket du också vet om. Det finns någon annan där ute som är mannen i ditt liv.

      Massa massa kärlek och styrka
      M

      1. Tack så jättemycket för svar Michaela! Så väldigt glad att din blogg finns. Ja, jag vet ju det innerst inne, men det är så lätt att övertala sig själv att det kanske ändå är okej och att det inte blir bättre med någon annan. Men tänker på det du och Dasha sa i er pod, när man slutar berätta för sina vänner så är det något som inte är okej. Bästa podden, lyssnar fortfarande om avsnitt ibland.
        Kram ❤❤

  3. Åh, vad underbart med semester! Ska till Sicilien i slutet av augusti så du får gärna tipsa om allt möjligt! Var på ön är ni och vad heter pizzerian? Den pizzan såg såå god ut! Kram <3

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi