Att bli bortskämd och fira persiskt nyår.

IMG_6621

I lördags morse vaknade vi halv tolv, jetlaggade och lagom dåsiga, för frukost.

Resten av dagen gjorde vi i n g e n t i n g.

IMG_6625

När kvällen kom gick vi dock runt hörnet hem till Amanda och Shoan för att äta middag i sköna kläder och utan smink.

IMG_6630

De bjöd på charkisar i soffan och så fick vi berätta om resan. Sån jävla win att ha vänner som dem.

IMG_6631

Sen dukades middagen fram.

IMG_6634

En mix av att jag och D var så trötta och inte hade ätit på hela dagen samt att Mandy lagar så bra mat gjorde att vi tömde absolut allt som stod på bordet. Det var SÅ gott och välbehövligt. Alltså jag kan inte vara nog tacksam över vänner som tar hand om en <3!!!

IMG_6636

Jordgubbar och vaniljglass till efterrätt innan vi gick hem och slocknade vid midnatt.

IMG_6639

Vaknade ju som sagt klockan fyra, låg i soffan och såg solen gå upp.

IMG_6651

När dagen kom gjorde vi oss i ordning för att fira persiskt nyår. Det är tredje året jag firar det! ÄLSKAR att ha en kille vars familj kommer från en annan kultur, livet får nya dimensioner när man får ta del av nya kulturer tycker jag.

IMG_6657

På det persiska nyåret har man alltid ett bord med sju olika saker som börjar på S som står för olika typer av välmående (eller något sånt? Haha!), samt målade ägg och så får alla barn presenter! Påsk möter julafton möter nyårsafton.

IMG_6659

Och så firar man genom att äta massor med god mat hela dagen lång. Det persiska köket är så smakrikt och gott alltså, MUMS! Önskar alltid persiskt när jag ska hem till svärföräldrarna haha.

Efter firandet brände vi av ett par avsnitt av House of Cards innan vi somnade som små barn. Nu är det ny vecka, påsk och massa annat roligt som väntar. På söndag åker jag till Italien för att fira lite påsk med min släkt också! Längtar ihjäl mig efter dem <333

  1. Underbart att komma hem till allt det där + påsk 🙂 Jag är så nyfiken på vad det var för gratäng hon lagade?

  2. Alltså lyssnade på ”i nöd och lust” när du gästade och du verkar så underbart fin och vettig! Tack för att du delar med dig till oss <3

  3. Älskar verkligen dina helguppdateringar där allt finns i ett och samma inlägg,tycker dom är såå mysiga att läsa haha!:) kram

  4. Som jag gillar dina helgsammanfattningar Michaela– sluta aldrig med dem! Haha. Jag finner jätte mycket inspiration till vad jag kan hitta på en helg i Stockholm, alltifrån matlagning, restaurangbesök, shopping till promenadstråk etc. Så trevligt!

  5. Vilken Rayban modell har du? De ser inte helt ut som den vanliga clubmaster modellen? 🙂

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi