Frågor med Forni

Här kommer veckans frågor med forni. Kommentera gärna i det här inlägget om ni har frågor till nästa vecka!

Hej! Gör du singelfransar eller volymfransar? 🙂

Hej! Jag har precis börjat göra volymfransar! Ska bli spännande att testa. Annars har jag kört singelfransar fram tills nu. Puss!

Hej fina Michaela! Du är en så otroligt stor inspiration samt förebild för mig så därför skulle jag vilja vända mig till dig med den här frågan. Så fort jag har ett problem eller liknande gällande kärlek lyssnar jag om på din och Dashas podcast eller läser dina böcker igen.
Ni har ju ett avsnitt gällande distansförhållanden. Jag är just nu påväg in i ett distansförhållande där min kille ska åka till Kuala Lompur för att jobba i tre månader. Jag förstår om det inte låter som en lång tid men jag är 18, går i gymnasiet och har därför inte ekonomin till att hälsa på osv. Vi har dessutom bara träffats i lite mer än ett år och varit tillsammans i 8 månader. Vi älskar varandra men jag är så rädd att han ska tappa känslorna eller glömma av mig.
Han har tidigare haft ett distansförhållande där han gjorde slut med sitt ex pga att han inte orkade vara ifrån varandra.
Ska jag satsa, prata med honom om allt eller bara låta det som sker ske?

Hej fina du!

Oavsett ålder tycker jag inte att man ger upp kärlek på grund av avstånd när det är en tidsbegränsad period. Tre månader är ju ingenting om du är kär och vill vara tillsammans med din kille. Om dessa tre månader skulle mot förmodan få er att glida ifrån varandra, ja, då är ni ju inte rätt för varandra. Men tycker inte att du ska ge upp relationen och om du funderar på att göra det ska du nog istället fundera på hur mycket relationen är värd för dig, inte på själva avståndet i sig.

Puss!

Hej Michaela! Först vill jag bara säga, det märks verkligen att du ägnar mer tid åt bloggen sedan du sa upp dig från ditt tidigare jobb, jag tycker i alla fall att den har blivit mycket roligare att läsa under senaste tiden (även om den såklart var bra redan innan du sa upp dig också!!). Och sen har jag en fundering till de klassiska torsdagsfrågorna.. Hur kommer det sig att väldigt många modebloggare alltid ska ha sina väskor på matborden när man är ute och äter? Jag själv tycker att det är lite oförskämt att ställa upp sin väska på bordet..

Hej fina du!

Tack snälla för dina varma ord och det är SÅ roligt att ni kommenterar bloggens förbättring eftersom jag själv tycker att det är roligare än någonsin att blogga!

Hahahaha älskar din fråga. Jag tror att det finns två anledningar till varför den står på bordet:
1. Den är dyr och man är försiktig med den så man vill inte ställa den på marken (alla stolar kan man inte hänga väskor på). Jag önskar att alla ställen hade små väskstolar som riktigt lyxiga (eller franska) restauranger brukar erbjuda.
2. Man vill visa upp sin dyra fina väska (hehe)

Din kommentar fick mig att tänka på att alla bloggerskor trycker fram sina väskor på magen så det ser jättekonstigt ut på alla bilder för att visa upp den. Bättre att stå i profil om man vill visa väskan tänker jag? Eller alla som går med väskan fram på magen på stan. Fram tills nyligen trodde jag att man hade så pga rånerisk men så berättade en bloggande tjejkompis att det är för att visa sin fina väska när man promenerar. Haha. Jag som tänkte på när mamma sa åt en som tonåring att hålla hårt i väskan + hålla koll på den = hålla den framför kroppen. Så att man inte skulle bli rånad på gatan eller i tunnelbanan. Jag har alltid väskan klämt under armen eller fram på magen när jag är i kommunaltrafiken, på trånga gator eller utomlands. Men har aldrig tänkt på att jag också visar upp den när jag bär den så.

Jaja. Ha en grymt härlig dag. Puss!

img_4370-1-1024x768

Väskor på bordet – otrevligt eller det bästa alternativet om man har en fin väska (och ingen väskpall finns 😉

Vore roligt med en lista på dina favorit tv-serier! Har precis kollat klart på Suits och snart sett alla avsnitt av House of Cards så behöver hitta någon nu serie nu 😉

Jag är faktiskt ingen expert på serier och har inte sett så många, men här är tre favoriter: Master of None (SE DEN!!!), Modern Family och Orange is the new black. Alla tre kommer du garanterat älska. Puss!

Var är like-hjärtat som du hade på bloggen förut? Saknar den!

Den tog vi bort när vi lanserade nya designen. Trodde inte att det var så många som gillade den med tanke på att det är typ 0,1% av alla läsare som trycker på hjärtat, men om ni gillar det kan vi ta tillbaka det? Vad säger ni? Men då får ni lova att likea lite mer <333!

Du och ditt liv verkar så harmoniskt nu sedan du sa upp dig. Stämmer det eller är du fortfarande stressad ibland?

De senaste månaderna har jag blivit… hel. Det låter så märkligt men det är sant. Jag känner mig tillräcklig och det har jag nästan aldrig gjort tidigare i mitt liv. Jag märker det på hur hela jag har börjat fungera som person. Om någon kritiserar mig, till exempel, så har jag alltid blivit väldigt ledsen. Nu så blickar jag istället inåt och ställer mig själv frågan – håller jag med i den här kritiken? Om jag inte gör det kan jag tryggt släppa den dåliga känslan ifrån mig. Och om jag håller med, så vågar jag ta tag i kritiken. Det är fantastiskt att utvecklas som människa och jag ser verkligen fram emot när min lilla bok kommer där jag skriver om den här resan i personlig utveckling.

img_6156.jpg

  1. Kan du inte börja använda din snapchat-story lite mer?? ? Så roligt forum, speciellt nu när du är i USA! Skulle vara kul att följa dig lite mer<3

  2. Hej bästa du. Jag och mitt ex gjorde slut för ett år sedan, efter 5 år ihop, för att vi glidit ifrån varandra. Men jag saknar honom än idag. Det har givetvis gått i perioder, och gick kanske bästa första månaderna utan honom, men det känns som att hela detta året präglats av känslan att han fattas mig. Vi har väldigt sporadisk kontakt – dvs en snap då och då om ingenting utav värde. I natt drömde jag att han hade träffat någon ny, och vaknade med sånt hjärtsnörp och sorgsenhet att det tog tid innan jag somnade om. Jag tror inte han känner som mig, i alla fall inte i samma utsträckning, då senaste gången jag berättade om det fick ett väldigt sakligt svar. Hur kommer jag över detta? Med de senaste två killarna jag dejtat så har det bara känts fel. Fel famn, fel mun, fel armar osv. Jag vill bara ha ett vi med honom igen.

  3. Några snabba
    Other Stories eller Zara
    Lasagne eller Pizza
    Klack eller Flats
    Hannah eller Amanda
    Brunett eller Blondin
    Klocka eller armband
    Fredagkväll eller lördagsförmiddag

  4. Jag håller inte riktigt med dig ang väskorna. Jag har också en del ganska (okej riktigt) dyra väskor men jag skulle ändå aldrig få för mig att slänga upp dem på bordet när jag äter. Alltså let’s be honest – det är ju bara väskor. Bara min åsikt men ja, lite larvigt blir det ju.

  5. Jag tycker också att din logg blivit mycket ”bättre” på det senaste och jag har börjat läsa den mer regelbundet. hejjjaaaa!

    PUSS

  6. Håller också med om att man märkt skillnad på bloggen sedan du sa upp dig! Superkul och skönt att det känns bättre för dig <3

  7. Hej Michaela!

    Tack för en superbra blogg, är inne varje dag och hoppas alltid på nya inlägg 😉
    Du kanske inte hinner svara på denna fråga innan nästa vecka men undrar var du tycker bästa frukoststället i Stockholm är? Ska nämligen dit mån-ons och bara ta det lugnt medan min pojkvän är iväg på jobb så behöver något mysigt ställe där jag kan hänga på morgonen 🙂

    Kram <3

  8. Hej Michaela,
    Först måste jag bara tala om att anledningen till att jag hitta in till din blogg från första början är för att så många människor sa till mig ”Vet du vem du är lik? Du är SÅ lik Michaela Forni”.
    Hade ingen aning om vem du var, efter enormt mycket kommentarer att vi är lika så googlade jag dig och hitta din blogg. Så kul, älskar den! Jag älskar själv att skriva & vad är inte det bästa men kan samtidigt vara nåt av det sämsta om inte Kärleken?
    Jag bor utomlands vilket jag gjort de senaste åren och har nu hittat min stora Kärlek med stort K. Vi har vart tillsammans i lite mer än två år och det är bara sådär rätt. Men visst är det så svårt ändå.. jag tycker det är svårt att styra upp våra sociala liv dvs med vänner osv, vi båda är sjukt sociala.. Jag vill ju umgås med mina vänner, han med sina men samtidigt båda tillsammans med gemensamma. Hur gör du och din kille? Just nu känner jag att vi inte har nåt bra ”system” om man kan kalla det så… I en period är vi med våra kompisar grymt mycket andra perioden är vi med våra gemensamma grymt mycket och det känns liksom som att vissa kompisar kan bli lite irriterade för att man inte är med dem hela tiden. Känner mig otillräcklig! Speciellt med ens singel kompisar. Vet inte hur många pikar jag fått under fester och inför andra människor (läs: av mina absolut närmsta vänner) att jag ”bara” är med min kille.
    Det är ju inte så det är, men känner ändå inte att jag ska behöva förklara mig.
    Förstår du vad jag menar? Har du vart i liknande situation? Har du nåt tips/råd till mig? Vore grymt!
    Ber om ursäkt för sådan lång kommentar.
    Tack för en fantastisk fin och inspirerande blogg!

    p.s vi planerar att åka till italien i sommar, har du någon ”Italien guide” här i bloggen? Vore så kul att få härliga tips kring det med. d.s

    KRAM <3

  9. Ville bara säga att din blogg är så bra och att du svarar så fint på frågorna från dina läsare!

  10. Jaaa likehjärtat! Det är perfekt när man inte orkar kommentera men ändå vill ge lite feedback. Puss!

  11. Vad gör man när det enda man vill är att vara med sin stora kärlek, men det inte fungerar praktiskt? När man bor i olika länder, men ingen har möjlighet att flytta? Vi vill vara varandra nära, men det går inte och det tar snart kål på mig.

  12. Hej Michaela!

    Tack för den bästa feel good bloggen som finns i min bloggmapp, heja dig <3

    Först vill jag "konstatera" något samtidigt som det är en fråga haha. Men när jag läser bloggar, dem flesta är i samma ålder som jag eller samma stadie i livet, något år äldre, något år yngre osv. Men jag tycker att det verkar som att alla är så vuxna, alla har haft flera jobb och dejtat flera killar och går på middagar och brunchen etc. Medan jag själv fortfarande pluggar, bor i min etta på 25 kvm, vet inte alls vad jag ska göra med livet, inte hunnit med så många förhållanden osv. Är bloggare så vuxna som dem verkar? Haha sjukt konstig fråga

    Min andra fråga är: dem flesta bloggar jag läser verkar kunna äta väääldigt mycket mat på en dag (missta mig inte, det är freakin lovely) men jag förstår inte hur ni orkar all mat. Som nu när du var i Chicago så åt du först frukost sen trerätters till lunch och sen middag. Det går inte ihop sig för mig, när jag själv har ätit typ en vanlig lunch så kan jag inte äta en middag också, det blir för mycket mat på en dag, och en trerätters middag är bara att glömma, det skulle aaaaldrig gå, orkar knappt äta upp varmrätten när jag är ute och äter. Orkar du äta all mat som du beställer ? Också en märklig fråga men har funderat på det här ett tag haha

    Hoppas du får en fin helg 🙂

  13. Åh vad fint det känns med den här typen av interaktion när en följt bloggen så länge. Känns som det aldrig hade varit möjligt innan när du bollade både bloggkarriär och annan karriär. Det var jag som ställde den sista frågan och jag blir SÅ GLAD när jag läser ditt svar. Har under en längre tid varit igenom en väldigt mörk inre period och livet kändes inte direkt ljust när jag ställde frågan. Nu däremot har ÄNTLIGEN några saker börjat släppa. Det tillsammans med det här svaret känns som tecken på att DET FINNS HOPP (då det känns som att vi har en del personlighetsdrag gemensamma). Jag längtar efter boken! Kram

    1. Fina Sara! Bra att allt känns mer hoppfullt och att du finner hopp här i bloggen <3 Jag skickar massa styrka och ljus till dig! Livet går ju upp och ner, man får försöka hitta sätt att acceptera det samt jobba för så mycket ljus som möjligt. Massa kärlek till dig tjejen <3

  14. Har du alltid varit duktig på att laga mat? Har du tips på hur man blir bättre? Vill verkligen lära mig!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi