Frågor med Forni

Hej gullisar, här kommer veckans frågor! Kommentera gärna i detta inlägg om ni har frågor till nästa vecka. Puss!

Hej, vi är ett stort gäng som håller på att planera en möhippa för en kompis.
Tanken är att vi ska avsluta på en restaurang inne i Stockholm, Söker därför tips av dig.
God mat och väldigt härlig stämning är väl det vi söker. Har du några tips? 🙂

Hej! GUD SÅ KUL MED MÖHIPPA! Hälsa och gratta! För liv och rörelse rekommenderar jag Vassa Eggen, Milles eller Riche. Garanterat festlig middag.

Testar fråga här också; toppen du hade på dig på Ginger n Gin i Bad Gastein, var är den ifrån?

Den är från Bik Bok! Puss

img_5237.jpeg

Kul med en vegansk frukost! 🙂 Soyghurtarna är ju så himla goda! Äter du Alpro eller Planti? 🙂

Ja alltså det är ju så att jag äter ju mer än det som syns på bloggen (äter ju tre-fem gånger om dagen!). Så jag äter en hel del både veganskt och vegetariskt men det kanske inte alltid syns. Jag har gjort det sen jag blev laktosintolerant av naturliga skäl och sen började jag tänkte på det mer av miljö och djurvänliga skäl för ett litet tag sedan. Jag kör Alpros grejer! Ja soyghurt är suuupergott tycker jag, jag gillar vanilj bäst så toppar jag med banan och jordnötssmör – dröm! Puss!

Bara jag som tycker att Zaras kvalité är SINNESSJUKT dålig?! Alla mina kläder där ifrån går sönder. Ofta innan jag ens har använt dem. Har gett upp att shoppa där.. 🙁 Alla andra budgetmärken som H&M, Bikbok, Gina etc. går inte sönder alls lika lätt och då är Zara ändå snäppet dyrare.

Jag tycker den är varierande, men klart sämre än övriga budgetkedjor jag shoppar på. Vilket är SÅ synd eftersom jag fullkomligt älskar Zaras utbud 🙁 Men jag har liksom lärt mig att jag inte kan lita på deras grejer vilket är trist. Det gäller främst blusar tycker jag, byxorna brukar hålla mycket bättre.

så fina ögonbryn du har! visst plockade du dom nyss? blev super fint ju:)

Tack! Yes, jag gör dem en gång i månaden hos min bästa Emelinda (klick!). Jag har gjort mina bryn hos henne i över fem år nu.

Hej finaste! Var kommer din fantastiska svarta jacka ifrån som du har här på bilden? Superfin! Du också såklart 🙂 Kram

Hej fina! Det är faktiskt en mörkblå fuskpäls från Gina Tricot. Köpte den i höstas så vet inte om den finns kvar i butik, men kolla! En favvojacka när det vankas fest 🙂

IMG_5443

  1. Samlar restaurangtipsen här.

   Nybrogatan38 har ett mysigt chambre séparée där man kan sitta helt avskilt. Maten är bra men inte extremdyr på nybrogatan38 och jag går ofta dit. Notan för kvällen måste uppgå till 4000 kr annars lägg mellanskillnaden på. Ingen övrig lokalhyra tas ut. Men vilket större sällskap äter å dricker inte för 4000 kr utan problem?

   http://www.nybrogatan38.com/chambre-separee/

 1. Hej! Vi är två systrar som går bakom namnet Foodgeekz.se på Instagram. Följ oss där för en enklare, hälsosam vardag fyllt med tips, råd och inspiration. Hemsida lanseras via Nouw om några dagar! Håll utkik. Men så länge, följ oss på:

  http://www.instagram.com/foodgeekz.se

 2. Hej! Jag vill bara tipsa alla som har haft kläder ifrån Zara som har gått i sönder, att ni kan reklamera era trasiga kläder. Går de sönder inom 6 månader från att ni köpt dem så är det upp till kedjan att bevisa att det inte förelåg något fel vid köp (vilket det alltså kan göra även om felet visar sig först 6 månader senare, som dåliga sömmar t. ex.). Har man inte kvittot kvar går det lika bra att visa upp ett kontoutdrag på köpet. Man har rätt till avhjälpande av fel (de skickar iväg plagget till sin skräddare), omleverans (ny vara), skulle inte detta möjligt har man rätt till prisavdrag eller hävning av köpet.
  Så det jag vill ha sagt är: GÅ TILLBAKA med era varor som går sönder, acceptera inte att plagget du köpt går sönder efter några användningar!

  1. Exakt! Alltid gå tillbaka om plagget går sönder inom 6 månader! Även om de är sjukt otrevliga när man gör det på zara haha

   1. Håller med! Verkligen helt galet otrevliga på Zara och alltid detta ropande på en “manager”… Detta för att en säljare inte ens får ta emot en retur själv (lol). Jag jobbar på ET annan klädkedja och hade min butikschef hört mig tala så till kunderna som MÅNGA av Zaras anställda gör skulle jag inte ha något jobb länge till…

 3. Nej, tycker du kan säga till dom som påstår att ditt jobb är enkelt att bara lägga ner. Det märks att du alltid lägger tid och Omsorg på att välja dina ord och meningar. Du beskriver saker så målande, vackert och träffsäkert. Jag ströläser flera bloggar men din är den enda jag pausar spotify för att faktiskt läsa. Jag vill verkligen ta del av alla dina ord även om det är för att läsa om hur mkt du tyckt om din fika typ 🙂 Det är en fucking konst att skriva som du gör. Så all respekt till dig för vad du gör Michaela! Du är en fantastisk skribent. Hoppas din skrivkramp släpper snart! Kram

 4. Hej!
  Hur gör du de dagarna du är hemma och ska jobba/skriva/blogga osv men har svårt att fokusera? Själv studerar jag och kan verkligen inte sitta hemma vissa dagar för att jag har så svårt att koncentrera mig och vill göra allt annat! Det är så lätt att man fastnar i att rensa lite i garderoben, fixa i köket, läsa bloggar eller liknande, även fast man vet att man verkligen måste sätta igång och har hur mycket som helst att göra. Men tycker ju fortfarande att det är mysigt och bekvämt att sitta hemma… Händer det även dig? Stor kram!

 5. Har du slutat med fransförlängning och i så fall varför? 🙂 Kändes så synonymt med dig att snacka om det, haha

  Tack för superbra blogg!

 6. Jag har en fråga (eller flera haha) – är 26 år och flyttar till Stockholm till helgen och jag har verkligen noll koll på staden. Vad skulle du rekommendera för ställen om man vill 1) ta en promenad i härlig miljö, 2) äta en grym brunch, 3) dricka drinkar/vin, 4) gå på after work och 5) yoga?

  KRAM!

 7. har du något tips på bra märken/ställen som man kan köpa nätta guldhalsband på? Vill ha ett som jag kan ha på mig i stort sett hela tiden men kan inte hitta något. Du har alltid så fina och tidlösa smycken så tänkte om du har något tips! Kram 🙂

 8. Detta är ju ingen direkt fråga men måste bara säga att det märks att du blivit egen och att en hel del stress (?) har släppt från dina axlar, det känns verkligen såå mycket roligare att klicka in här nu för tiden, du har verkligen blivit min favvoblogg igen, och så ska tilläggas att jag har följt dig sen du dejtade Cimon ? iallafall, bra jobbat!! Ha en fantastiskt trevlig helg ?

 9. Hur mycket mail får du per dag, svarar du på alla? Vad är det värsta du vet när folk frågar om tjänster som intervjuer samarbeten etc?

 10. En till 🙂

  Vad skiljer din och Ds relation från dina tidigare ? (Såklart massa en annan person men tänker liksom generellt i relationen. )

 11. vad trist att så många ogillar Zara’s kvalitet :// jag tycker den är bra! åtminstone jämfört med mycket annat.. kanske haft tur!

 12. Hej Forni! Jag måste börja med att säga hur himla bra jag tycker du är. Hur du sätter ord på känslor man själv inte kan förklara, hur du får livet att gå ihop och hur du sliter för att nå dina mål och ambitioner. Du är en inspirationskälla!

  Jag har ett problem.
  Jag träffade min kärlek för ett halvår sedan, vi är nu tillsammans men om en månad flyttar jag utomlands och blir borta i ca ett år. Jag är så fruktansvärt kär i den här killen men samtidigt vill jag verkligen åka. Vi har bestämt oss för ett distansförhållande, vilket jag aldrig har haft tidigare. Jag tror på det då vi båda känner att det vi har känns rätt, han är helt enkelt my person.
  Har du några tips för att få ett distansförhållande att fungera? Vad bör man ha för krav på sin parter, sig själv och förhållandet? Tror du på distansförhållanden och låter det här rimligt?

 13. Hej Michaela! Jag har bestämt mig för att äääntligen unna mig min första märkesväska, vilken hade du valt? Kört på en klassiker eller någon i färg som livar upp? Du är grym!

  1. Jag är inte Forni men röstar ändå för en klassiker alla dagar i veckan! Lägger man mycket pengar vill man inte riskera att snabbt tröttna på väskan. Jag har inte tröttnat på min svarta Mulberry Bayswater, tex. och den har snart tio år på nacken.

    1. Klassiker! Har även jag en Bayswater i svart, men även en Lily medium. Den är också klassisk men mindre än Bayswatern om man föredrar det. Tänk på vad för typ av väska du oftast använder och hur mycket grejer du behöver kunna bära med dig.

 14. Hej fina!

  Du verkar ju må så bra i ditt förhållande och även om ni bor ihop och varit tillsammans ett tag känns det som att allt funkar bra och att ni är kära. Underbart! Du brukar ju inte skriva så mycket om din relation här i bloggen och förestår om det är lite personligt. Men, du som har erfarenhet av förhållanden och nu är i ett lyckligt sådant, vad har du för bästa tips för att få en relation att funka länge?
  Puss

 15. Vad gör du när du känner dig så nere så det går ut över precis allt? Är i en sjukt dålig fas just nu, ska börja ett nytt jobb snart som skjuts upp och gått länge och bara väntat. Försöker vara pepp och positiv men nu efter x antal veckor känner jag mig bara så grinig, ledsen, less och känsla av hopplöshet vilket också går ut över mina nära. Jag är i vanliga fall duktig på kunna peppa upp mig själv och ha saker att se fram emot osv, men just nu är allt bara så tungt efter motgång på motgång och blir ju inte heller då bättre när det går ut över mina nära och jag nästan drar mig undan, när jag vet att det är det sämsta jag kan göra. Jag vet alla vanliga tips JAG i vanliga fall ger andra som att gör mycket saker, omringa dig om folk du gillar och så men det är ju just detta som är problemet nu – allt detta drar jag mig undan, vill inte vara en börda och bara ge negativ energi (som jag känner att jag gör just nu) och känner mig även väldigt utanför då allas liv bara fortsätter. Gud vad jag långt detta vart, men du kanske förstår? Jag känner helt enkelt inte igen mig själv och vet inte riktigt hur jag ska komma tillbaka. Att dock gå in hit gör mig oftast peppad och glad, tack för det 🙂 Kramis

 16. Hej Tove,

  Jag är inte Michaela men tänkte att jag kunde svara i alla fall. Tycker att det låter som att du skäms över att må dåligt och sprida “negativ energi”? Tror att det är viktigt att komma ihåg att alla känslor såväl positiva som negativa måste få plats. Ibland går det helt enkelt inte att peppa sig själv till att bli glad och ibland kan till och med att försöka göra det bara sätta krokben för en. Mitt råd till dig är att försöka tillåta dig själv att känna allt du känner och inte skämmas över det. Det blir bara en ond cirkel av att man mår dåligt och sedan ytterligare på det må dåligt över att man mår dåligt om du förstår vad jag menar. Om du har bra vänner finns de där oavsett hur du mår. Jag är övertygad om att du inte är en belastning för någon, att du ens tänker i de banorna visar att du inte är det. Dessutom uppskattar folk ofta att man är ärlig om hur man mår istället för att upprätthålla någon sorts fasad. Tycker åtminstone själv att det är mycket lättare att umgås med någon som är öppen med att allt inte är helt hundra än någon som låtsas att allt är bra även om man ser att det inte är det.

  Försök acceptera att du har en dålig period just nu, och fortsätt göra det som brukade göra dig glad och ge dig energi. Ge dig själv och dina känslor den tid och utrymme de förtjänar så ska du se att det småningom svänger. Det fina med livet är att saker alltid förändras.

  Kram

 17. Hej Michaela! Jag undrar vilken storlek du har på din Neverfull? Jag har så svårt att bestämma mig ifall att jag skulle köpa en. Tycker MM är något litet litet för liten men GM ser väldigt stor ut på bilder jag kollat på på Google. Tycker din väska ser “perfekt stor” ut när du bär den, därför skulle jag gärna vilja veta! Blir jätteglad för svar & tack för bästa bloggen! Kram

 18. Kan du snälla berätta hur du sminkar dig? Kanske lägga upp en video? Din ögonskugga är alltid så sjukt snygg!

 19. Hej Michaela. Tack för en harmonisk blogg. Blir lugn av att läsa dina texter, du är duktig på att sätta ord på känslor tycker jag.

  Hör o häpna, du har en manlig bloggläsare. Det började efter att min flickvän pratat gott om din blogg. Tycker det är kul när din pojkvän är med, känns mer att relatera till som kille.

  Några frågor; vad kör han för bil (om han har nån) och vad arbetar han med? (du behöver ej svara om de e för personligt)

  Vart äter ni helst middag en lördagskväll?

  Hur gammal är han o hur träffades ni?

  Tack. Jättefin lägenhet också.

 20. Hej älskade du!

  Varje dag längtar jag till den stunden på dagen som jag ska få gå in på din blogg och läsa dina nyupplagda inlägg. Så konstigt och härligt att det alltid gör mig så glad och trygg 🙂

  Jag kämpar för fullt med att få till min och min killes lgh, men det är inte lätt alltså. Jag vill gärna att han ska få lämna sin input, men då blir det lätt att vi inget köper för att vi inte är helt ense! Sen tycker jag också att det är svårt att göra en investering i en lite dyrare möbel, då jag direkt blir osäker på om jag kommer tycka om den om ett år? Eller om den kommer passa i i vårt hem då?

  Jag undrar iallafall vart ni köpt ert fina sängöverkast, tänker att det är ett steg i rätt riktning iaf att ha ett fint överkast, haha.

  Kram på dig <3

 21. Hej Michaela!
  Vill så gärna veta vad du använder för sminkprodukter, foundation, puder?? Gärna vad du använt när du åt lunch med Marit förra veckan.
  Du hade sånt glow då!! 🙂

 22. Hej Michaela! Jag går andra året på gymnasiet och min senaste uppgift i svenskakursen är att skriva en debattartikel. Länge funderade jag på vad jag skulle skriva om och lotten föll till slut på bloggyrket och den, tyvärr, nedvärderande syn många har på det. Just kombinationen skriveri och bloggande fick mig såklart att tänka på dig. Så, vad tänker du om detta? Har du upplevt någon negativitet mot ditt yrke? Vilket är ditt starkaste argument för att bloggandet faktiskt är ett riktigt yrke? Tack för en superblogg och ständig inspiration!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi