Solnedgången

IMG_4604

IMG_4691

IMG_4694

Solnedgångarna här är WOW WOW WOW!!! Man svimmar av. Det är så häftigt för de går inte att fånga rättvist på bild. Jag har ju sett bilder från Costa Rica och Santa Teresa på flera bloggar tidigare och inte riktigt förstått storheten. Nu är jag här och jag förstår allt. Det är verkligen magisk i ordets rätta bemärkelse.

När klockan närmar sig fem promenerar alla ner på stranden och gör sin grej. Vissa mediterar, andra surfar fortfarande, en del gör en lägereld och sätter på musik, vissa promenerar bara längst med stranden. Alla badar och hundar springer omkring och leker med svansar som viftar gladare än vad jag någonsin bevittnat. Det är heller inte helt ovanligt att hundarna bär blomkransar runt halsen, kastar med kokosnötter till en för att de vill leka eller slickar en i ansiktet när man sitter och mediterar. Väldigt mysigt för det mesta. Alla djur är liksom ett i Santa Teresa. Alla människor pratar med alla och när klockan närmar sig sex ser man hur solens stora, eldliknande varelse sänker sig ner över horisonten och lämnar ett regnbågslikt sken över jorden.

Varje gång jag får bevittna det slår det mig med full kraft hur vacker den här jorden är i dess renaste form. Solen, havet, stranden, djungeln. Var man än tittar så är det vackert. Det finns många vackra platser på jorden och jag har mycket kvar att se fortfarande, men jag tvivlar på att få platser slår energin som finns i Santa Teresa.

    1. Hur dåligt mår du i dig själv som måste skriva en sådan här kommentar? Jag skickar massa positiv energi och styrka till dig från Costa Rica – du verkar verkligen behöva det. Ta ett djupt andetag, titta in i dig själv och fråga dig själv hur du egentligen mår. En tillfredsställd människa har inte ett behov av att sätta andra på plats.

      1. Orka svara på en sådan kommentar. Tror du ditt svar hjälper en sådan människa? Men om du ändå ska svara: ”tack för din kommentar! Jag älskar att bevittna kommentarerna till bloggen. Och speciellt älskar jag att bevittna kommentarer med max 2 ord i varje mening. Dessutom älskar jag ordet bevittna. Och ordet älskar <3"

      2. Hur dåligt mår inte du som måste föreställa dig att en person mår dåligt när den kommer med befogad kritik?

    2. Amanda, lämna denna blogg och ta dina sketna kommentarer med dig ut i samhället och livet – kommer nog gå väldigt bra för dig!

  1. Jag är ganska ny på din blogg (HUR har jag kunnat missa den innan??) och snabbt har den blivit en av mina absoluta favoriter! Tillskillnad från många andra bloggar känner jag ingen ångest eller press över hur fantastiskt du verkar ha det eller något i de banorna. På något sätt gör du att jag bara blir inspirerad och ”underhållen” av din blogg. Du verkar dessutom vara en underbar person! TACK för din blogg Michaela!

    1. TACK snälla för denna varma, glada kommentar. Det är precis så jag vill att ni ska känna när ni hälsar på här inne. Hoppas du fortsätter läsa länge. Massa kärlek!

  2. Så kul att följa din blogg blir så glad varje gång man läser den. Men var försiktig med hundarna!!!
    Kram Sofia

  3. Hej, tack för att du sprider lite värme här i vinterkylan 🙂
    Vart kommer din väninnas otroligt fina bikini från? Den rosa/orangea..
    Tacksam för svar.
    Kram Caroliné

  4. Jag har bott i Santa Teresa under två olika perioder, tre månader åt gången, och trots att jag rest en massa runt om i världen är detta stället det allra bästa och käraste jag vet. Blir helt varm i kroppen av att se dina bilder <3

  5. Måste tacka dig för allt du skrivit om yogan. Har precis kört mitt första pass någonsin och startat en 30dagars yogautmaning via youtube (som Isabella Löwengrip skrev om!). Tände en brasa här hemma och satte mig framför i värmen. Sitter i soffan nu efter och känner hur alla spänningar bara släpper och går genom hela kroppen och ut genom fötterna (konstig känsla, lite hokus pokus).
    Men tack för att du fått mig att öppna ögonen för det här med yoga, tror det kan hjälpa mycket under en stressig sista termin i skolan.

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi