Ensamhet vs. gemenskap

Costa Rica

Medan de andra tjejerna hänger omkring tillsammans på dagarna håller jag mig lite för mig själv några timmar varje dygn. Jag är ju delvis här för att skriva. När jag kom hit först var jag orolig för att jag inte skulle hitta inspirationen – det är så härligt att bara hänga med ens vänner i solen hela dagarna. Men jag har verkligen hittat skrivandet här. Igår skrev jag två timmar på dagen och likaså idag. Jag sitter precis här ovan just nu när jag skriver det här. Jag varvar läsning med skrivning och efter tusentals tecken nöjer jag mig, stänger ihop datorn och möter upp tjejerna för en lunch innan nästa yogapass. Det är mysigt att vi är fem vänner här ihop, för det ger utrymme till egentid också. Jag älskar att försvinna ut ur gemenskapen för att sedan mötas upp igen och välkomnas med kramar och energi. Det passar mig väldigt bra.

Det är intressant att sitta vid poolen för jag träffar också massa nya människor. Idag hade jag till exempel ett långt samtal med Anita som sålt sitt hus på Österlen och numera reser jorden runt. En så fantastiskt inspirerande människa. Hon har kommit halvvägs och fått uppleva otroliga saker. Jag frågade henne vad det bästa med resan var och hon sa människorna runt om i världen. Hur öppna de är, hur de välkomnar främlingar in i sina hem, alla historier som varje person bär på.

Medmänniskor, vad glada vi ska vara att vi har varandra. Nåväl, nu ska jag stänga ner datorn efter dagens skrivpass och möta upp tjejerna för en smoothie. Puss!

  1. Låter underbart, jag hade föredragit dina dagar framför de andras 🙂 Gillar också ensamtid i lagom dos med vänskapstid. Trevlig resa!

  2. Ditt fina rosa linne du har på bilden där du är osminkad o ser så härlig ut! Vart kommer linnet ifrån? Är det nyköpt? Såå fint!!
    Ha en fortsatt underbar semester!!

  3. det är så jäkla härligt tycker jag att träffa människor som gör ”annorlunda” saker i livet, lite otippade grejer sådär..

  4. Asså åh Michaela du skriver verkligen så fantastiskt så man blir helt varm i hjärtat. Sluta aldrig med det och njut nu av din resa <3

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi